Energielabel

Wat is het energielabel?
Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw huis is. Label A is het hoogst haalbare label, de woning is dan zeer zuinig met energie, bijvoorbeeld door optimale isolatie van de woning. Dit label is bijna alleen beschikbaar voor duurzaam gebouwde nieuwbouwhuizen. Label G is het laagste label, de woning is dan niet energiezuinig. Er gaat dan bijvoorbeeld veel energie verloren bij het verwarmen van de woning door de aanwezigheid van enkel glas.
Het label zegt niet direct iets over de energielasten, maar over de mate waarin besparingsmaatregelen zijn uitgevoerd. Een grote woning met label B verbruikt meer dan een kleine woning met label B. Ook speelt mee hoe energiezuinig u als bewoner bent.

Welk label hebben de woningen van Centrada?
Sinds 1 januari 2009 zijn alle huurwoningen van Centrada voorzien van een energielabel.
Elke woning heeft een energielabel A t/m F gekregen naarmate van energiezuinigheid. De meeste woningen van Centrada hebben label C of hoger. Daarmee scoren de woningen van Centrada beter dan landelijk. Landelijk gezien hebben de woningen van woningcorporaties gemiddeld een D-label.

Alle huurwoningen die aangeboden worden op de site zijn voorzien van een energielabel.
Het energielabel van uw woning kunt u controleren op de website www.ep-online.nl. Daarvoor moet u in het venster uw postcode invullen, gevolgd door een komma en direct daarna (dus zonder spatie) uw huisnummer.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software