Onderhoudsprojecten

Om ervoor te zorgen dat onze woningen blijven voldoen aan de eisen van deze tijd, voert Centrada regelmatig onderhoudsprojecten uit. U vindt hieronder een overzicht met de werkzaamheden die voor 2018 gepland staan. U ontvangt van tevoren informatie over de duur van de werkzaamheden en de overlast die u kunt verwachten. Ook hoort u op dat moment waar u terecht kunt met vragen en op welke manier Centrada u op de hoogte houdt van de vorderingen van de werkzaamheden.

Jol, groot onderhoud aan 386 woningen

Het onderhoud aan 380 eengezinswoningen en 6 appartementen in de wijk Jol is gestart. We gaan het metselwerk reinigen, betonschade herstellen en de woningen krijgen kunststof kozijnen.

We gaan ook keukens, badkamers en toiletruimtes vernieuwen wanneer deze er aan toe zijn. Bij alle woningen verbeteren we het ventilatiesysteem.

Met de gemeente werken we samen om de erfafscheidingen te vervangen.

Nieuwsgierig naar het proces en naar de werkzaamheden die worden uitgevoerd? Bezoek dan de website www.ikwoonindejol.nl. Daar vindt u meer informatie over de verbetering van de wijk.

Aannemer:                  Hemubo Almere BV

Uitvoeringsperiode:    Juni 2018 t/m juli 2019

Griend, onderhoud 58 appartementen

De 58 appartementen van wooncomplex De Griend krijgen dit voorjaar een opknapbeurt. We gaan de woningen aan de buitenkant reinigen en pakken het buitenschilderwerk aan. Daarnaast vervangen we diverse balkon- en voordeuren en vervangen we verlichtingsarmaturen in de algemene ruimtes door armaturen met LED-verlichting. Om de vochthuishouding in de woningen te verbeteren brengen we bij alle appartementen mechanische ventilatie aan.

Aannemer:                  Onderhoudsbedrijf Klaaysen uit Urk

Uitvoeringsperiode:    April 2018 t/m juli 2018

Wold, saneren asbest dakleien 9 woningen

9 huurwoningen in de wijk Wold zijn nog voorzien van asbesthoudende dakleien. Conform de wet- en regelgeving moeten de daken in Nederland vanaf 2024 asbestvrij zijn. Daarom wordt dit jaar de asbest dakleien vervangen. Gelijktijdig worden de dakramen en de dakbedekking op de platte daken vervangen. Daarnaast zijn er nog 23 particuliere eigenaren in de Wold die ook asbesthoudende daken hebben. De aannemer stuurt deze bewoners, geheel vrijblijvend, een aanbieding om met de sanering mee te doen.

 

Aannemer:                  Onderhoudsbedrijf Klaaysen uit Urk

Saneerder:                  Man&Manch

Uitvoeringsperiode:    juni 2018 t/m september 2018

Diverse schilderwerkprojecten

Bij de volgende wooncomplexen wordt dit jaar buitenschilderwerk uitgevoerd waaronder:

  • 18 eengezinswoningen Langezand in de wijk Zuiderzeewijk
  • 43 appartementen aan de Breehorn, Friese Vlaak, Het Spiek en Hoek van het IJ.
  • 45 appartementen van het wooncomplex Agoradek

 

Aannemers:                nog niet bekend

Uitvoeringsperiode:    mei 2018 t/m september 2018

Vervangen CV-installaties

Dit jaar vervangen we ongeveer 800 Cv-installaties door een nieuwe HR Cv-ketel. De bewoners van de betreffende woningen krijgen ongeveer twee weken voor de werkzaamheden beginnen een informatiebrief.

Installateurs:               Breman Lelystad, Feenstra uit Groningen en Van der Sluis uit Genemuiden

Uitvoeringsperiode:    februari 2018 t/m december 2018

Vervangen elektronisch sluitsysteem

Tien appartementencomplexen die nog een oud elektronisch sluitsysteem hebben, krijgen dit jaar een nieuw sluitsysteem. De bewoners van de complexen ontvangen dit jaar nieuwe toegangsdruppels. Uiteraard informeren we iedereen op tijd over de planning.

Aannemers:                Lagarde BV uit Putten

Uitvoeringsperiode:    februari 2018 t/m november 2018

Modernisering liften

Om de kans op storingen te verminderen, moderniseren we in een aantal complexen de liftinstallatie. Na de modernisering voldoen de liften weer aan de huidige kwaliteitseisen. Het gaat om de volgende complexen:

  • de lift bij wooncomplex Kamp-Havenkom
  • de liften bij wooncomplex De Stelling 14/15
  • twee liften aan de Stadhuisstraat (complex Gordiaan-Zuid)
  • twee liften bij het complex Het Ravelijn (de aanleunwoningen van 'de Hoven')
  • drie liften bij het complex Rode Klif

Aannemers:                nog niet bekend

Uitvoeringsperiode:    juni 2018 t/m oktober 2018

Vervangen stadsverwarmingskleppen en radiatorknoppen Waterwijk

In de Waterwijk zijn circa 570 huurwoningen aangesloten op stadsverwarming. In de afgelopen jaren zijn bij verschillende huurders kapotte stadsverwarming-regelkleppen en thermostaatknoppen vervangen door nieuwe exemplaren. Centrada heeft Breman Lelystad opdracht gegeven om nu in de hele wijk de kleppen te vervangen. Breman start in juni met de werkzaamheden, waarbij bewoners ook een nieuwe kamerthermostaat krijgen. Na montage wordt de installatie opnieuw ingeregeld. De werkzaamheden duren tot eind 2018.

Uitvoeringsperiode: 1 juni 2018 t/m 1 januari 2019

Vervangen mechanische ventilatie Zuiderzeewijk

Bij ongeveer 300 woningen in de Zuiderzeewijk werkt de mechanische ventilatie nog op wisselstroom. Centrada vervangt deze voor een mechanische ventilatie op gelijkstroom. Deze verbruikt namelijk minder elektriciteit. De huurders van deze huurwoningen zullen dit direct merken in hun energielasten.

Uitvoerder: Van Dorp

Uitvoeringsperiode: Met ingang van augustus 2018