Onderhoudsprojecten

Om ervoor te zorgen dat onze woningen blijven voldoen aan de eisen van deze tijd, voert Centrada regelmatig onderhoudsprojecten uit. U vindt hieronder een overzicht met de werkzaamheden die voor de komende periode gepland staan. U ontvangt van tevoren informatie over de duur van de werkzaamheden en de overlast die u eventueel kunt verwachten. Ook hoort u op dat moment waar u terecht kunt met vragen en op welke manier Centrada u op de hoogte houdt van de vorderingen van de werkzaamheden.

Grietenij: vervangen dakbedekking

Eind augustus 2019 is Dakdekkersbedrijf Breman uit Harderwijk gestart met het vervangen van de dakbedekking op de Grietenij. De oude dakbedekking inclusief de oude isolatielagen worden verwijderd en vervangen door nieuwe isolatie en dakbedekking.

Door deze werkzaamheden gaan we van een huidige RC van 2,6 m2K/W naar een RC van 6 m2K/W. de isolatiewaarde is dus vele malen beter en dat gaan de bovenste appartementen zeker merken.

Aannemer: Breman dakdekkers
Uitvoering: 26-08-2019 t/m eind november 2019

Marktstraat: planmatig onderhoud (gereed)

Lansink is eind augustus gestart met diverse reinigings- en schilderwerkzaamheden op de Marktstraat.

De volgende werkzaamheden worden op hoofdlijnen uitgevoerd:

  • Reinigen van het betonwerk, rabatwerk en de overkapping t.p.v het atrium
  • Uitvoeren van houtrotherstel
  • Het schilderwerk van de houten kozijnen, ramen en deuren
  • Het binnenschilderwerk van het trappenhuis

Aannemer: Lansink
Uitvoering: 26-08-2019 t/m eind oktober 2019

WZC Stavorenstraat: planmatig onderhoud (gereed)

Schildersbedrijf Wakker uit Urk is begin september gestart met het onderhoud van de Stavorenstraat. Het benodigde buitenschilderwerk met houtrotherstel vindt plaats en diverse reinigingswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Tenslotte worden ook de achterpaden opnieuw bestraat.

Aannemer: Schildersbedrijf Wakker
Uitvoering: 09-09-2019 t/m eind oktober 2019

Jol: groot onderhoud aan 386 woningen

Alle buitenwerkzaamheden zoals reinigen van metselwerk, betonschade herstellen en plaatsen van kunststof kozijnen zijn gereed.

Eind november 2019 krijgen de laatste woningen een nieuwe keuken/badkamer/toiletruimte/mechanische ventilatie.

Het plaatsen van nieuwe erfafscheidingen gaat nog door in 2020. Inmiddels zijn bij 200 huurwoningen nieuwe erfafscheidingen geplaatst. 

Nieuwsgierig naar het proces en naar de werkzaamheden die worden uitgevoerd? Bezoek dan de website www.ikwoonindejol.nl. Daar vindt u meer informatie over de verbetering van de wijk.

 

Atolwijk: onderhoud 286 woningen (afgerond)

In januari is Lenferink Zwolle BV gestart met het uitvoeren van buitenschilderwerk en houtrotherstel bij 250 eengezinswoningen en 36 splitswoningen in de Atolwijk. De trappenhuizen van de splitswoningen worden ook opnieuw geschilderd

Diverse buitenbergingen van de splitswoningen die nu nog zijn voorzien van asbesthoudende daken, worden gesaneerd. De werkzaamheden zijn eind juli 2019 afgerond.

Atolwijk Oost: onderhoud 152 eengezinswoningen (afgerond)

Plender Totaalonderhoud BV uit Kampen heeft opdracht gekregen om in februari te starten met het onderhoud van 152 woningen in Atolwijk-Oost. Zij gaan de volgende werkzaamheden uitvoeren bij 47 woningen in de Kreek, Delta en Oostkaap:

  • reinigen van de dakgoten
  • buitenschilderwerk van de houten kozijnen en draaiende delen;
  • buitenschilderwerk van de houten gevelbeplating
  • waar nodig houtrotherstel;
  • vervangen dakbedekking van de bergingen;
  • diverse herstel- en reinigingswerkzaamheden.

De 105 woningen aan de Hofstede en Plantage krijgen dezelfde onderhoudsbeurt, alleen hier zijn de buitenbergingen voorzien van golfplaten. Deze golfplaten waren asbesthoudend en zijn in 2016 al door ons gesaneerd.

Tenslotte worden deze woningen voorzien van vloerisolatie. Dit project is eind juli 2019 afgerond.