Onderhoudstips

Ventileren

Uw woning 24 uur per dag ventileren zorgt voor frisse, schone lucht. Dat is niet alleen goed voor uw gezondheid. U bespaart daarmee namelijk ook op uw energiekosten én u voorkomt schimmel.

De brochure geeft antwoord op een heleboel vragen over ventileren.

CV-ketel vullen

U bent zelf verantwoordelijk voor het bijvullen van de CV ketel. Het bijvullen van de ketel is niet moeilijk. Bekijk de video en u weet in anderhalve minuut hoe het werkt.

Algemene informatie
De wijzer van de waterdruk moet tussen de 1 en 2 staan. Als de druk onder dit niveau komt dient u dit in koude toestand (de CV staat uit) zelf bij te vullen met water tot maximaal 2 atmosfeer waterdruk.

Voor het vullen van de installatie moet u de slang eerst laten vollopen met water, voor aansluiting op de vulkraan van de installatie. Hiermee wordt voorkomen dat er lucht in de installatie terecht komt.

Let op: de CV alleen bijvullen als de pomp is uitgeschakeld (stekker eruit).

 

Radiatoren ontluchten

Hoort u borrelende geluiden in de radiatoren? Dat betekent meestal dat er luchtbellen in uw CV-installatie zitten. Dit zorgt ervoor dat uw verwarming niet goed meer opwarmt. Dat is erg energieverspillend.

Ontluchten
We raden u aan om uw verwarming te ontluchten. Dit doet u het beste in de ochtend, voordat uw CV-ketel aanspringt.

CV-ketel bijvullen
Voor u uw verwarming ontlucht zorgt u ervoor dat de waterdruk van uw CV in orde. Vul de CV-ketel zonodig bij. Ook na het ontluchten raden we aan de CV-ketel nog een keer bij te vullen.

Bekijk de video aan de rechterkant voor uitleg.

Brochure(s)