Nieuwe schuttingen in de Zandbank

Scheve, kapotte, lelijke en niet op de erfgrens aansluitende schuttingen zijn veel bewoners een doorn in het oog. Vanuit de Beter Buurt Bijdrage biedt Centrada bewoners de mogelijkheid om hier wat aan te doen. Centrada verzorgt de schuttingen en de bewoners steken de handen uit de mouwen om ze gezamenlijk te plaatsen.

Meneer El Mhassani en zijn buren wonen al jaren met plezier aan de Zandbank in de Atolwijk. Maar de lelijke schuttingen waren al lange tijd een doorn in het oog. Nadat de straat opnieuw gelegd was en er een border was aangebracht, werd het tijd om Centrada te bellen over de schuttingen. Daar vertelden ze over de Beter Buurt Bijdrage. Een financiële bijdrage waarmee Centrada initiatieven ter verbetering van de buurt ondersteunt.

Samenwerken

Meneer El Mhassani heeft van zijn vijf buren de handtekening verzameld, het formulier ingevuld en ingediend. Een paar weken later werden de schuttingen afgeleverd. En toen begon het echte werk. "We hebben de schuttingen met zijn alle geplaatst. Dat was nog best wel wat werk. Het was natuurlijk belangrijk dat ze precies op de erfafscheiding werden gezet. Met elkaar en zelfs met hulp van de overbuurman is de klus in twee weken geklaard." Ook de buren zijn blij met het eindresultaat; "Ons uitzicht is een stuk mooier nu".

Goed voorbeeld doet goed volgen

Meneer El Mhassani hoopt met zijn buren het goede voorbeeld te geven en de rest van de buurt te inspireren. "Het is nu een stuk ruimer, veiliger en aantrekkelijker. Straks is dit de mooiste straat van Lelystad," zegt een van de buurmannen trots.