Jongerenwoningen

Per 1 januari 2017 is een aantal maatregelen van kracht om ervoor te zorgen dat de doorstroom in jongerenwoningen wordt bevorderd.

Vervallen huurkorting bij 23 jaar
Jongeren onder 23 jaar die met ingang van 2017 een huurovereenkomst voor jongerenwoning ondertekenen, krijgen een 'jongerenkorting' op de huurprijs. Daardoor kan de huurder die nog geen 23 jaar is in aanmerking komen voor huurtoeslag. Deze jongerenkorting vervalt per 1 januari van het jaar waarop de huurder de leeftijd van 23 jaar heeft bereikt. Dit geldt dus alleen voor huurcontracten die met ingang van 2017 zijn afgesloten. Omdat de huurder dan voor hetzelfde of iets meer geld terecht kan in een grotere of betere woning, verwacht Centrada dat bewoners na hun 23e gaan uitkijken naar een andere woning. Zo komt de jongerenwoning weer beschikbaar voor iemand die jonger is.

Behoud inschrijfduur
Wil een 23-jarige in aanmerking kunnen komen voor een andere huurwoning, dan moet hij of zij voldoende inschrijfduur hebben. Om de doorstroming van een jongerenwoning naar een andere woning te bevorderen, behouden jongeren (met ingang van 2017) hun inschrijfduur op het moment dat zij een jongerenwoning krijgen toegewezen. Daardoor kunnen zij hun opgebouwde inschrijfduur gebruiken om in aanmerking te komen voor een andere woning als zij 23 jaar zijn geworden.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software