Blokkerhoek/Muiderzand

Nieuwbouw hofjes Blokkerhoek en Muiderzand

Centrada gaat in de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand in totaal 42 nieuwe sociale huurappartementen bouwen. Dit ter vervanging van de twee verouderde woongebouwen die begin 2019 gesloopt zijn. 

Twee- en driekamerappartementen
De gebouwen Blokkerhoek en Muiderzand liggen in de Zuiderzeewijk aan de centrale parkzone en maken ieder deel uit van een eigen hofje. Het plan bestaat uit twee gebouwen van vier verdiepingen met in totaal 42 huurappartementen. Deze hebben één of twee slaapkamers. Beide complexen krijgen een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep.

Eigentijds, maar passend binnen de bestaande bouw
Samen met de gemeente en de architect is in de afgelopen periode een aantrekkelijk plan ontwikkeld. De gebouwen zijn ontworpen met respect voor de cultuurhistorische waarde van het gebied, hierdoor sluiten ze mooi aan bij de al bestaande bouw binnen de wijk. Het openbare gebied rondom de appartementen wordt heringericht door de gemeente.

Centrada start in maart 2020 met de bouw. Naar verwachting worden de appartementen begin 2021 opgeleverd.

Interesse?
Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is het van belang dat u staat ingeschreven als woningzoekende. Inschrijven kan via onze website en kost jaarlijks € 15,-.