Locatie De Veste

Dit voorjaar start de bouw van 30 nieuwe sociale huurwoningen in De Veste. Deze woningen zijn onderdeel van een groter nieuwbouwplan in de Lelystadse wijk. Leyten-Trebbe ontwikkelde het plan en Trebbe Wonen bouwt de in totaal 85 eengezinswoningen die zich kenmerken door variatie in kleurgebruik en een hoog afwerkingsniveau. De bouw start september dit jaar en de laatste woning wordt naar verwachting juni 2020 opgeleverd.

De 30 sociale huurwoningen voor Centrada worden gebouwd in 3 rijen van 7 woningen en één rij van 9 woningen. Deze energiezuinige woningen hebben drie slaapkamers, een zolder en worden voorzien van zonnepanelen. De riante achtertuinen van 70m2 maakt dat toekomstige huurders heerlijk tuingericht kunnen wonen. Opvallend aan dit nieuwbouwplan is de variatie in kleur.

Voorzieningen
In de buurt van het nieuwbouwplan is veel openbaar groen en wordt een speelveldje voor kinderen aangelegd. Met een sportschool en het Lelycenter in de buurt beschikken toekomstige bewoners over tal van voorzieningen op loopafstand.  

Belangstellenden
Centrada verwacht dat de 30 sociale huurwoningen nog dit jaar klaar zijn. Belangstellenden kunnen tegen die tijd via de website van Centrada reageren op een woning. Hiervoor is een inschrijving als woningzoekende nodig. De verhuur van de 55 vrije sector huurwoningen gaat via Van der Linden Makelaars.

Vogelvlucht nieuwbouw locatie De Veste