Centrada bouwt twintig energiezuinige eengezinswoningen in Warande

Centrada gaat 20 eengezinswoningen bouwen in het Olmenkwartier in de Lelystadse wijk Warande. De woningen van circa 118 m2 hebben drie slaapkamers en worden naar verwachting rond de jaarwisseling opgeleverd. Fijn Wonen gaat de woningen realiseren.

Energiezuinig en betaalbaar
Het nieuwbouwproject bestaat uit 20 grote eengezinswoningen. De woningen van circa 118 m2 hebben drie slaapkamers en een zolder die te bereiken is via een vaste trap. Ze zijn duurzaam, gasloos en zijn extra geïsoleerd. De woningen worden aangesloten op het stadswarmtenet van Ennatuurlijk, zij zorgen voor de verwarming van de woning en het warme water. Kortom, veel slimme energievoorzieningen die leiden tot een lagere energierekening voor de huurder. Zo blijven de woningen betaalbaar. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

Fijn wonen in Warande
Warande is Lelystads jongste wijk. Eerder bouwde Centrada hier al appartementencomplex Haagwinde en zeventien eengezinswoningen Waterfront. Toekomstige bewoners beschikken met het wijkplein aan de Haagwinde, met onder andere een integraal kindcentrum, tandarts en supermarkt, over tal van voorzieningen op loopafstand. De 20 nieuwe energiezuinige woningen zijn een mooie aanvulling op het huidige sociale woningaanbod in de wijk.