Centrada bouwt 45 huurappartementen in de Zuiderzeewijk

Woningcorporatie Centrada start eind juni met de bouw van 45 nieuwe huurappartementen aan de Waddenlaan in de Zuiderzeewijk in Lelystad. De twee- en driekamerappartementen moeten rond oktober van 2021 gereed zijn. Ter Steege Bouw uit Apeldoorn gaat de woningen voor Centrada realiseren. 

Twee- en driekamerappartementen
Het nieuwe woongebouw bestaat uit twee- en driekamerappartementen van elk ongeveer 70 m2. Op het dak komen zonnepanelen. Door de aanwezigheid van een lift en oplaadpunt in eigen berging zijn deze woningen ook geschikt voor een oudere doelgroep.

Nieuwe woongebouw De Wadloper maakt ‘familie’ compleet
Centrada en architect Zaak van NN hebben bij het ontwerp van het nieuwe woongebouw goed gekeken naar markante gebouwen in de buurt. Bijvoorbeeld het wijk- en kindcentrum met haar witte metselwerk. En het appartementengebouw Zuiderstaete met haar oker gevelstenen. Deze kleuren laat Centrada terugkomen in het ontwerp van de nieuwbouw. Alle gebouwen worden op deze manier een ‘familie’ van elkaar en vormen samen een rustige invulling van het park. Het U-vormige gebouw omsluit een binnentuin die doorloopt in de parkzone.

Belangstellenden
Centrada verwacht dat de appartementen rond oktober van 2021 klaar zijn. Belangstellenden kunnen tegen die tijd via de website van Centrada reageren op een woning. Hiervoor is een inschrijving als woningzoekende nodig. Inschrijven kan via de website www.centrada.nl en kost jaarlijks € 15,00.