Het Ravelijn

Het gebied ‘Het Ravelijn’ ligt tussen het Stadshart en de Grietenij en bestaat uit de complexen Leyakkers, De Meierij en de aanleunwoningen van De Hoven. 

Het complex Leyakkers bestaat uit 105 twee- en driekamer sociale huurappartementen en is in 2007 gerealiseerd. De Meierij is in hetzelfde jaar gerealiseerd en bestaat uit 30 driekamer sociale huurappartementen en 35 vrije sector vierkamer huurappartementen.
Alle appartementen zijn levensloopbestendig, en bestemd voor senioren. Met de ontwikkeling van deze ruime appartementen op een unieke locatie, nabij voorzieningen, openbaar vervoer en het stadshart heeft Centrada kunnen voorzien in de toenemende behoefte naar seniorenwoningen.
De aanleunwoningen liggen aan het aangrenzende verzorgingshuis De Hoven van waaruit desgewenst zorg kan worden geleverd.

De complexen maken deel uit van de door Centrada en Coloriet gerealiseerde woonservicebuurt rondom De Hoven. Er is een dekkend netwerk van diensten, zorg en welzijn voor omwonenden gerealiseerd. Comfort, service, zekerheid en kwaliteit staan centraal in de woonservicebuurt.

Met een zorgurgentie kunt u voorrang krijgen voor een woning in een woonservicebuurt. Er is sprake van een zorgurgentie als u:

  • een CIZ-indicatie heeft voor ongeplande zorg, óf;
  • een CIZ-indicatie heeft voor zorg voor meerdere zorgmomenten per dag (persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding) en een zodanige mobiliteitsbeperking heeft dat u daardoor verminderd of geen gebruik kunt maken van welzijnsvoorzieningen.

Terug naar K. Stadscentrum

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software