Nieuws

FlevolandsecorporatiedirecteurenenFackeldey

ATAD-richtlijn treft Flevolandse huurders

20 juni 2018

Flevolandse woningcorporaties maken zich grote zorgen over de invoering van een nieuwe belastingverzwaring, de Europese ATAD-richtlijn. Op 19 juni 2018 overhandigden corporatiebestuurders namens zeven Flevolandse woningcorporaties (Centrada Wonen, Woonpalet, Woonstichting GoedeStede, Harmonisch Wonen, Woonstichting Patrimonium, Mercatus en Oost Flevoland Woondiensten), een brandbrief over de gevolgen van de ATAD-richtlijn aan gedeputeerden Jan de Reus en Jop Fackeldey. In de brief vragen de corporaties het College van Gedeputeerde Staten hun politieke contacten te benaderen om de invoering van de belastingmaatregel voor woningcorporaties te voorkomen.

KoningbezoektLelystadFotostudioWierd

Financieel gezond maar met flinke investeringen in het vooruitzicht

11 juni 2018

Centrada staat de komende jaren voor forse investeringen. Vanwege de druk op de sociale woningmarkt moet er flink worden bij gebouwd. Daarnaast worden duizenden bestaande woningen energiezuiniger gemaakt. En dat terwijl diverse heffingen en belastingen de afgelopen en de komende jaren een steeds grotere hap nemen uit de investeringsruimte van Centrada. Gelukkig is de uitgangspositie van Centrada financieel gezond, zoals blijkt uit ons jaarverslag 2017.

fotograaf

Wordt u het gezicht van onze nieuwe website?

5 juni 2018

Centrada zoekt huurders die het leuk vinden om op de foto te gaan. We willen de foto’s gebruiken op onze nieuwe website. En in de toekomst in folders of op bouwborden. De foto’s worden gemaakt door een professionele fotograaf bij u thuis of in de wijk.

_MG_6084StagiarecentradaFotostudioWierd

Leerbedrijf Centrada ontvangt pluim van wethouder

1 juni 2018

Centrada ontving woensdag 31 mei een pluim uit handen van wethouder Elly van Wageningen. Zij bedankte hiermee Centrada als leerbedrijf voor de bijzondere bijdrage die Centrada levert aan het opleiden in de beroepspraktijk.
De wethouder bezocht Centrada, samen met adviseurs praktijkleren van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), in het kader van de week ‘SBB on tour’. Ook leerbedrijf Triade (gehandicaptenzorg en GGZ) werd bezocht en ontving een pluim.

Verlengen van uw inschrijving

25 mei 2018

Is het bijna tijd om uw inschrijving als woningzoekende te verlengen of is deze termijn onlangs verstreken? Heeft u geen brief ontvangen en lukt het niet om online te verlengen? Maakt u zich geen zorgen. Uw inschrijving blijft voorlopig actief.

Per 1 juli wordt onze website gebruiksvriendelijker en klantgerichter met onder andere pictogrammen, plattegronden, tipberichten en een zoekprofiel. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Vanaf half augustus versturen wij per e-mail verlengingsberichten. Op dat moment kunt u zelf uw inschrijving weer verlengen als dat nodig is.

Wijzigt er iets in uw gegevens? Bijvoorbeeld uw e-mailadres? Vergeet dit dan niet in uw inschrijfgegevens aan te passen.

eerstepaalKempenaar

Start bouw appartementen en woningen Kempenaar

25 mei 2018

In opdracht van woningcorporatie Centrada is bouwgroep Dijkstra Draisma gestart met de bouw van 24 drie-kamer appartementen en zeven gasloze eengezinswoningen in Lelystad. De sociale huurwoningen komen aan de Kempenaar 15, op de plek waar vroeger basisschool 'De Springplank’ heeft gestaan. Op vrijdag 25 mei jl. gingen de eerste heipalen de grond in. De verwachting is dat de appartementen en woningen in maart 2019 worden opgeleverd.

1Introductie_klein

Uw persoonsgegevens veilig bij Centrada

23 mei 2018

Als u klant bent bij Centrada, beschikken wij over uw persoonsgegevens. Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en sluit beter aan op het digitale tijdperk waarin we leven. De wet geeft u als klant meer rechten en geeft organisaties meer verantwoordelijkheid om zorgvuldig met uw (digitale) persoonsgegevens om te gaan. En om u daar goed over te informeren.

Lelystad

Lelystad biedt optie om huur in te houden op uitkering bij huurschuld

17 mei 2018

Gemeente Lelystad biedt mensen met een bijstandsuitkering en een huurschuld voortaan de mogelijkheid om de huur te laten inhouden op de uitkering. Daarmee wordt voorkomen dat de huurschuld verder oploopt en de huurder uit zijn huis wordt gezet. De pilot maakt deel uit van het Protocol Preventie Huisuitzetting dat de gemeente, samen met verschillende partners, aan het ontwikkelen is.

prolongatiemei

Acceptgiro voortaan iets later op de mat

15 mei 2018

Betaalt u de huur maandelijks met een acceptgirokaart? Houd er dan rekening mee dat de acceptgirokaart met ingang van mei een paar dagen later bij u in de brievenbus valt dan dat u gewend bent.

 

Radarmei2018

De nieuwe editie van Radar is uit

8 mei 2018

De nieuwe Radar is uit! Bent u huurder van Centrada? Dan valt de Radar deze week op uw deurmat. Natuurlijk kunt u ook hier de Radar vast bekijken. In deze editie leest u onder andere wat Centrada doet om de dienstverlening verder te verbeteren, vindt u een artikel over brandveiligheid en vertellen we meer over nieuwbouwcomplex Haagwinde. Veel leesplezier toegewenst!

BeterBuurtBijdrageliggendwebsite

Een goed idee voor de Buurt? Vraag de Beter Buurt Bijdrage aan

26 april 2018

Bent u huurder van Centrada en heeft u een leuk idee om uw buurt leuker, gezelliger of veiliger te maken? Dan helpen we u graag bij het realiseren van het idee met de Beter Buurt Bijdrage. Binnenkort is het promotiefilmpje dat we hiervoor hebben gemaakt te zien op onze website en Facebookpagina. Bent u nu al enthousiast en wilt u graag een aanvraag doen voor een Beter Buurt Bijdrage? Vul dan het aanvraagformulier in op de website.  

IMG_2841

Wachttijden voor sociale huurwoning in Lelystad lopen op

18 april 2018

Wie in Lelystad op zoek is naar een sociale huurwoning, heeft geduld nodig. De wachttijden liepen op van gemiddeld vier jaar in 2015 naar bijna zes jaar in 2017. Woningcorporatie Centrada verwacht dat deze de komende jaren nog verder oplopen en luidt de noodklok: de komende jaren moet er flink worden bijgebouwd. In een brief aan de onderhandelende partijen in Lelystad dringt Centrada erop aan, dat de afspraken met het vorige college worden gecontinueerd en dat 30% van de nieuwbouw wordt gereserveerd voor sociale huur. Dat betekent dat het college moet zorgen voor voldoende bouwlocaties.

IMG_8299EnergieloketCFotostudioWierd

Feestelijke aftrap Energieloket Lelystad

11 april 2018

Wethouder Elly van Wageningen, Ronald Gouwerok, manager vastgoed Centrada en Vera Dam, directeur van Natuur en Milieufederatie Flevoland openden woensdag 11 april gezamenlijk het digitale energieloket Lelystad in de Duurzaamheidswinkel: www.energieloketflevoland.nl/gemeente/lelystad

Renovatie appartementencomplex Blauwe Slenk

6 april 2018

Centrada start in april met de renovatie van het appartementencomplex aan de Blauwe Slenk. Het complex liep vorig jaar aanzienlijke schade op na een woningbrand. Ook de bergingen en het bijbehorende terrein krijgen een opknapbeurt. De gerenoveerde appartementen worden naar verwachting in oktober van dit jaar opgeleverd.

keurmerk20huurlabel1

KWH-Huurlabel Centrada verlengd

6 april 2018

Het kwaliteitscentrum voor woningcorporaties (KWH) heeft de waardering van huurders voor de dienstverlening van Centrada onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat huurders onze dienstverlening in 2017 gemiddeld waardeerden met een 7,4. Daar zijn we blij mee en trots op! We voldoen met dit cijfer ruimschoots aan de uitgangspunten van het keurmerk KWH-Huurlabel. Dat betekent dat ons KWH-Huurlabel opnieuw verlengd is.

Brief jaarlijkse huurverhoging

5 april 2018

Binnenkort ontvangt u de jaarlijkse huurverhogingsbrief. In deze brief informeren wij u over de huurverhoging die per 1 juli 2018 ingaat. Klik op de onderstaande links voor meer informatie en de antwoorden op veel gestelde vragen.

Trouwehuurders

Attentie voor 'trouwe huurders'

30 maart 2018

Ieder kwartaal selecteert Centrada willekeurig 100 huurders die een jaar lang op tijd de huur hebben betaald, geen dossier hebben bij een deurwaarder en geen overlast in de wijk veroorzaken. Dit keer ontvingen de gelukkigen een bon ter waarde van € 50 die te besteden is bij de Intratuin.

281014Zonnepanelen5_fotobureautiernego_crop

Centrada investeert 50 miljoen in verduurzamen huurwoningen

28 maart 2018

Centrada investeert de komende jaren circa 50 miljoen in het verbeteren van de energieprestatie van in totaal 3.000 huurwoningen in Lelystad. Onderdeel van de investeringen is het gratis plaatsen van zonnepanelen. Centrada vermindert met deze maatregelen de CO2 uitstoot met 42%. Daarnaast hecht Centrada groot belang aan het feit dat huurders hiermee kunnen besparen op hun energierekening, waardoor het wonen voor hen betaalbaarder wordt.

sollicitatietraining

Sollicitatietraining voor vmbo-leerlingen

23 maart 2018

Op uitnodiging van JINC gaf directeur-bestuurder Martine Visser samen met andere professionals uit het bedrijfsleven een sollicitatietraining op de scholengemeenschap Lelystad. De trainingen zijn bedoeld om Vmbo-leerlingen uit de 3e en 4e klas voor te bereiden op een goede stageplek of bijbaan.

Afbeeldingmaquette

Maquette leerlingen siert ontvangstruimte Centrada

22 maart 2018

Eind februari presenteerden leerlingen van verschillende basisscholen in Lelystad 25 maquettes van wijken in hun toekomstig Lelystad. De maquette van leerlingen van basisschool De Vuurtoren uit de Zuiderzeewijk kreeg na de tentoonstelling een mooi plekje in de ontvangstruimte van Centrada. De maquette is de komende weken nog te bewonderen.

253020P46MOX935

Centrada organiseert luisterpanel met nieuwe huurders

9 maart 2018

Op donderdag 8 maart organiseerde Centrada een luisterpanel met nieuwe huurders. We vroegen hun mening over onze dienstverlening en de kwaliteit van hun nieuwe woning. Ook wilden we graag weten hoe ze het proces van ‘woning betrekken’ hebben ervaren. Hun ervaringen gebruiken we om onze dienstverlening verder te verbeteren.

toekomstLelystad

De toekomst van Lelystad door de ogen van 750 kinderen

23 februari 2018

Ruim 750 leerlingen van verschillende basisscholen in Lelystad werkten aan 25 maquettes van wijken in hun toekomstige Lelystad. Donderdag 22 februari presenteerden ze hun ontwerpen aan wethouder Elly van Wageningen, maatschappelijke organisaties en ouders.

ondertekeningKandelaar

Centrada gaat 29 duurzame appartementen bouwen in de Kempenaar

12 februari 2018

Vandaag tekenden Centrada en aannemer Plegt-Vos de overeenkomst voor de bouw van 29 duurzame driekamerappartementen in de Kempenaar. Het appartementencomplex komt op de locatie waar voorheen de kerk ‘De Kandelaar’ stond en zal dezelfde naam krijgen. De bouw start waarschijnlijk in september van dit jaar.

nieuwebedrijfswagensCentrada

Nieuwe bedrijfswagens voor Centrada

5 februari 2018

Centrada is trots op haar nieuwe bedrijfswagens; 6 klusbussen en 3 bestelauto's. De bestickering op de wagens is geheel vernieuwd. Fris en eigentijds, maar nog steeds herkenbaar als Centrada. De komende tijd gaan de vakmannen en gebiedsbeheerders van Centrada de nieuwe bedrijfswagens in gebruik nemen. Komt één van onze collega's binnenkort bij u in de buurt, dan kan het dus zijn dat u niet de oude vertrouwde bus, maar de nieuwe bedrijfswagen van Centrada in de straat of voor de deur ziet staan.

AppartementengebouwKempenaar2

Centrada start in maart met nieuwbouw Kempenaar

17 januari 2018

In maart 2018 start Centrada met de bouw van 31 zeer energiezuinige woningen in de Kempenaar, op de voormalige locatie van basisschool De Springplank. De heer Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada, ondertekenden daarvoor de aannemingsovereenkomst.

Actieve bewoners in het zonnetje gezet

14 december 2017

Afgelopen dinsdag werden bewoners die zich actief inzetten voor hun buurt of wijk, in het zonnetje gezet door Centrada. Zo’n 40 bewoners waren aanwezig bij de voor hen georganiseerde avond in restaurant de Cantine. Onderdelen van het programma waren een rondleiding door het Nieuwland Erfgoedcentrum en een stamppottenbuffet.

ondertekeningprestatieafspraken2018

Gemeente Lelystad, Centrada en HVOB maken prestatieafspraken voor 2018

13 december 2017

Gemeente Lelystad, huurdersorganisatie HVOB en Centrada hebben prestatieafspraken gemaakt voor het jaar 2018. De handtekeningen onder de overeenkomst hebben de partijen gezet tijdens een voor de bewoners van het nieuwbouwproject Kwelder georganiseerd opleverfeest. Daarmee wordt het belang van heldere afspraken over de nieuwbouw van sociale huurwoningen in Lelystad onderstreept.

UtrechtArnhemenLelystadwinnaarsStookjerijk2017

Lelystad wint derde prijs in Stookjerijk-event

1 december 2017

De gemeente Lelystad, de HVOB en Centrada hebben samen de derde prijs gewonnen tijdens het landelijke Stookjerijk-event dat dinsdagavond heeft plaatsgevonden. Lelystad behoort daarmee samen met Utrecht en Arnhem tot de drie gemeenten met de groenste prestatieafspraken van Nederland.

IMG_4573

Woonlocatie Rode Klif feestelijk geopend

28 november 2017

Op donderdag 23 november is de verbouwde woonlocatie van InteraktContour in het Rode Klif feestelijk geopend. Op de begane grond van het Rode Klif wonen mensen met hersenletsel zelfstandig, maar zij kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorg en ondersteuning.

20171122C56A5463c

Bouw appartementen met zorgplint in Warande officieel gestart

22 november 2017

Op woensdagmiddag 22 november vond in woonwijk Warande de officiële start plaats van de bouw van 20 appartementen met ‘zorgplint’. Wethouder Jop Fackeldey, directeur van Centrada Martine Visser en directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Age de Vries waren hierbij aanwezig om de officiële starthandeling te verrichten.

KoningbezoektLelystadFotostudioWierd

Koning bezoekt huurwoning Centrada

15 november 2017

Koning Willem Alexander bracht vandaag een bezoek aan een van de eerste huurwoningen van Lelystad in de Zuiderzeewijk. Het bezoek aan de huurwoning van Centrada was onderdeel van een werkbezoek van de Koning aan Lelystad vanwege het 50-jarig bestaan van de stad. De Koning sprak in het huis met een aantal eerste bewoners van Lelystad. De inrichting van de woonkamer en de keuken werden voor de gelegenheid teruggebracht in de stijl van begin jaren ’70.

Inloopmarkt Jol

Bewoners Jol laten zich informeren tijdens inloopmarkt

10 november 2017

Afgelopen dinsdag vond in basisschool de Toermalijn een inloopmarkt plaats voor bewoners van Jol  17, 24 en 26. Tijdens deze inloopmarkt konden bezoekers genieten van een heerlijk buffet en kraampjes bezoeken waar informatie werd gegeven over groot onderhoud van de gemeente, planmatig onderhoud door Centrada, erfafscheidingen en activiteiten in de wijk. De avond werd goed bezocht en bewoners waren enthousiast over de voorstellen die er nu liggen. In de komende maanden bereidt Centrada het project verder voor, samen met de gemeente en de HVOB.

stophennepteelt

Hennepteelt blijft niet onopgemerkt!

3 november 2017

Centrada treft steeds vaker huurwoningen aan waarin zich een hennepkwekerij bevindt. Een kwalijke zaak, want hennepteelt is zeer gevaarlijk, niet in de laatste plaats voor uzelf en uw buren. Het telen van hennep lijkt een makkelijke manier om snel geld te verdienen. In werkelijkheid komt u terecht in een crimineel circuit, waardoor u uzelf en uw gezin in gevaar brengt. Bovendien is het telen van hennep ook voor uw omgeving erg gevaarlijk. Dikwijls ontstaat er kortsluiting, met vaak brand tot gevolg.

IMG_0279002_kwintes

Huurders Kwelder nemen sleutel in ontvangst

27 oktober 2017

De huurders van de nieuwbouw huurwoningen aan de Kwelder in Lelystad namen deze week de sleutel van hun woning in ontvangst. Het project van Centrada in de Atolwijk, vlakbij multifunctioneel centrum Atolplaza, bestaat uit diverse woonvormen met aanbod voor verschillende doelgroepen. De bewoners van de eengezinswoningen, appartementen en kamers zorgen voor een gemêleerde buurt. Een gezamenlijke binnentuin maakt deel uit van het complex.

VogelvluchtKempenaar

Nieuwbouwproject op locatie 'De Springplank' in Kempenaar

10 oktober 2017

Binnenkort hoopt Centrada te starten met de bouw van 24 3-kamer appartementen en 7 eengezinswoningen. De woningen komen aan de Kempenaar 15, op de plek waar vroeger basisschool 'De Springplank’ heeft gestaan.

binnendeurensluiten

Hé, doe de deur dicht!

5 oktober 2017

De Nationale brandpreventieweken zijn gestart. Het thema dit jaar is 'Hé, doe de deur dicht!' Bij een brand in huis heb je namelijk maar enkele minuten de tijd om veilig naar buiten te komen. Een rookmelder en dichte binnendeuren in huis vergroten je overlevingskansen.

informatieavond

Nieuwe bewoners Kwelder ontmoeten elkaar tijdens informatieavond

3 oktober 2017

Vorige week dinsdag vond in de Ontmoetingskerk een informatieavond plaats voor de nieuwe bewoners van de Kwelder. Onder het genot van een hapje en een drankje konden bewoners kennis met elkaar maken. Tijdens een bezoek aan het nieuwbouwproject werden bloembollen gepoot om de binnentuin van het complex komend voorjaar een fleurige aanblik te geven. Nieuwbouwproject Kwelder wordt eind oktober opgeleverd.

cover

50 jaar thuis, de jubileumeditie van Radar is er!

29 september 2017

Vanaf vandaag kan '50 jaar thuis', de jubileumeditie van Radar bij u op de mat vallen. Lelystad bestaat 50 jaar, maar het is ook 50 jaar geleden dat de eerste sociale huurwoning in Lelystad werd opgeleverd. Kortom, een mooi en feestelijk jubileum wat we graag samen met u vieren. In het magazine vindt u interviews met huurders, mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling en opbouw van Lelystad en Centrada-medewerkers van het eerste uur. We wensen u veel leesplezier! Kunt u niet wachten tot de postbode bij u langskomt? U kunt de digitale versie hier vinden.

280917GelderseHoek_Fotobureautiernego1002

Medewerkers Centrada steken handen uit de mouwen

28 september 2017

Donderdag 28 september was het precies 50 jaar geleden dat de eerste huurwoning in Lelystad werd opgeleverd. Voor de medewerkers van woningstichting Centrada een goede reden om de handen uit de mouwen te steken. In Jol en Gelderse Hoek werd donderdagochtend zwerfafval opgeruimd, geschoffeld en achterpaden schoon gemaakt. In Coloriet Laarhof en Coloriet Laarstaete ondernamen de medewerkers van Centrada verschillende activiteiten met de bewoners.

CentradaDoet_1

Op donderdag 28 september vindt u ons niet op kantoor...

26 september 2017

...maar in de wijk!

Het is dan namelijk precies 50 jaar geleden dat de eerste sociale huurwoning in Lelystad werd opgeleverd. Daarom zijn alle medewerkers van Centrada op donderdagochtend de 28e in een aantal wijken aan het werk om zwerfafval op te ruimen, te snoeien, achterpaden schoon te maken, enz. ‘s Middags hebben wij een medewerkersbijeenkomst.

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Centrada en HVOB

HVOB en Centrada ondertekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst

19 september 2017

Op maandag 18 september ondertekenden Centrada en Huurdersvereniging Ons Belang (HVOB) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Voor deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst waren verschillende aanleidingen zoals de invoering van de nieuwe Woningwet, de gewijzigde Wet op overleg Huurder en Verhuurder en het feit dat de vorige overeenkomst uit 2013 niet meer op alle punten actueel was.

Huistuinkeukenfestival

Huis-, Tuin- en Keukenfestival in Zuiderzeewijk

18 september 2017

Op zaterdag 23 september vindt de derde editie van het Huis-, Tuin- en Keukenfestival plaats (HTK-festival). Op dit festival staat het opknappen van eigen huis en tuin, en van de woonomgeving centraal. Het festival richt zich met name op bewoners van de Zuiderzeewijk, maar is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Centrada verzorgt er rondleidingen in de nul-op-de-meter-woning. Het festival duurt van 11.00-15.00 uur, en is te vinden in en om het Wijkcentrum Zuiderzee, Waddenlaan 1. De toegang is gratis.

brenguwideetotlevenopdemotiemarkt

Breng uw idee tot leven op de Motiemarkt

18 september 2017

De gemeenteraad van Lelystad organiseert voor de tweede keer de Motiemarkt. Heeft u een idee om Lelystad mooier, groener, socialer of veiliger te maken? Dan is de Motiemarkt hét moment om uw idee in te leveren. De Motiemarkt is op dinsdagavond 10 oktober in het Stadhuis van Lelystad. Inloop is vanaf 18.30 uur. U kunt zich voor de Motiemarkt aanmelden met behulp van het aanmeldingsformulier Motiemarkt of digitaal via www.lelystad.nl/raad. Dit kan tot 25 september 2017.

Schouw4013BuurtBbq__2017_08_06_MG_0838

Succesvolle jubileumactie van Centrada

28 augustus 2017

Liefst 1.000 huurders van Centrada genoten, samen met hun buren, van een jubileumbarbecue. Centrada ontving aanvragen voor een barbecuepakket uit diverse wijken. Huurders kunnen bij Centrada een barbecuepakket aanvragen omdat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat de eerste sociale huurwoning in Lelystad werd opgeleverd.

mevrouwHofmanindekeukenmeteenhendelkraan

Veel animo onder huurders Centrada voor oppluspakket

16 augustus 2017

Al 170 huurders van Centrada hebben zich dit jaar aangemeld voor een gratis pakket aan aanpassingen in de huurwoning die het huurders gemakkelijker maakt om zelfstandig te blijven wonen als zij op oudere leeftijd beperkingen krijgen. Met het oog op de vergrijzing selecteerde Centrada een kleine 700 huurwoningen die in aanmerking komen voor een dergelijk oppluspakket. Deze woningen worden de komende vijf jaar voorzien van het pakker. De huurders van Centrada waarderen deze dienstverlening met een gemiddeld rapportcijfer van bijna 9,0.

Schouw4606

Te koop: scherp geprijsde op te knappen woning in Schouw

15 augustus 2017

Centrada biedt Schouw 46-06 te koop aan; een zeer scherp geprijsde tussenwoning in de gewilde wijk Schouw, op loopafstand van het centrum van Lelystad op een kavel van 134 m2. De woning heeft 4 slaapkamers, een dakkapel en een tuin op het zuiden, maar moet nog wel worden opgeknapt. Zo heeft de woning bijvoorbeeld geen cv en geen keuken. Meer informatie over de woning vindt u op de makelaarssite.

Centrada halveert huurachterstanden in 2016

12 juli 2017

Centrada slaagde er in 2016 in om de huurachterstanden onder haar huurders te halveren ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is één van de resultaten opgetekend in het Centrada jaarverslag en jaarrekening 2016. Centrada sloot 2016 af met een positief resultaat van € 29,4 miljoen euro.

BBQKempenaar26_3

300 huurders in 8 wijken genieten van jubileumbarbecue

5 juli 2017

Ongeveer 300 huurders van Centrada in verschillende wijken in Lelystad gaan genieten van een jubileumbarbecue. Centrada ontving in totaal acht aanvragen voor een barbecuepakket uit wijken als de Waterwijk, Jol, Kempenaar, Schouw, Tjalk en Langezand. Huurders kunnen bij Centrada een barbecuepakket aanvragen omdat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat de eerste sociale huurwoning in Lelystad werd opgeleverd.

ArtistImpressionKwelder

Nieuwbouwwoningen De Kwelder binnenkort geadverteerd!

8 juni 2017

Eind september levert Centrada nieuwbouwproject Kwelder op. Bent u geïnteresseerd in één van de nieuwbouwwoningen die we hier realiseren? Dan adviseren we u onderstaande informatie goed door te lezen.

Centrada doet mee aan imago-onderzoek

5 juni 2017

Samen met 74 andere woningcorporaties doet Centrada mee aan een gratis imago-onderzoek dat wordt uitgevoerd door KWH. Dit onderzoek start 6 juni. Huurders van Centrada kunnen dan een email ontvangen met daarin een link naar een online vragenlijst. We hopen van harte dat u de tijd wil nemen om de vragenlijst zo eerlijk mogelijk in te vullen. Zo komen wij te weten welk beeld u van ons heeft én krijgen we de kans onze dienstverlening aan u te verbeteren.

IMG_1637

Bewoners Wold laten zich informeren over nieuw dak

30 mei 2017

In de wijk Wold gaat Centrada in 2018 bij 9 huurwoningen asbesthoudende dakleien vervangen. Dit doen we omdat er vanaf 2024 naar verwachting een verbod komt op asbesthoudende daken. Gisteren vond er in basisschool 't Schrijverke in de Wold een inloopavond plaats waar huurders en kopers zich konden laten informeren over de werkzaamheden. Kopers krijgen namelijk de mogelijkheid om de werkzaamheden uit te laten voeren door dezelfde aannemer die de werkzaamheden aan de huurwoningen gaat voeren. Tijdens de inloopavond, die door ongeveer één derde van de betreffende kopers en een aantal huurders werd bezocht, gaven medewerkers van aannemersbedrijf Klaaysen uit Urk en medewerkers van Centrada en de gemeente uitleg over de werkzaamheden, de materialen die we hierbij gebruiken en de mogelijkheden voor financiering of een lening.

DeBuizerdp5

Start werkzaamheden Buizerd

22 mei 2017

Deze week start Centrada met het uitvoeren van verschillende werkzaamheden in en aan de Buizerd. Zo gaan we onder andere vloerisolatie en geïsoleerde dakbedekking aanbrengen. Doel van de werkzaamheden is om de appartementen van energielabel D naar een energielabel B of in sommige gevallen zelfs A te brengen. Meer informatie over het project vindt u hier.

barbecue_b_opt

Jubileumactie: Centrada biedt huurders barbecuepakket

19 mei 2017

In september van dit jaar is het 50 jaar geleden dat de eerste sociale huurwoning in Lelystad werd opgeleverd. Centrada wil daarom graag een feestelijk tintje geven aan 2017 en haar huurders laten meedelen in de feestvreugde. De vorm waarin, past bij het seizoen dat voor ons ligt. Huurders van Centrada kunnen, samen met andere buurtbewoners, een barbecuepakket aanvragen.

Radar12017

De nieuwe Radar is uit!

16 mei 2017

De nieuwe Radar is uit! Bent u huurder van Centrada? Dan valt de Radar deze week op uw deurmat. Natuurlijk kunt u ook hier de Radar vast bekijken of downloaden als interactieve app voor de iPad, iPhone en Android! In deze editie vindt u onder andere informatie over '50 jaar Lelystad', betaalbare woningen en het grote leefbaarheidsproject in de Jol. Veel leesplezier toegewenst!

repaircafelelystad

Nieuwe ruimte voor Repair Café Lelystad

15 mei 2017

Centrada heeft maandag 15 mei om niet bedrijfsruimte in gebruik gegeven aan Repair Café Lelystad. Het gaat om bedrijfsruimte aan Rode Klif 211. Het Repair Café is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het repareren en hergebruiken van spullen. Daarmee is de organisatie een mooie aanvulling op de Kluswinkel en Stichting MILA, die ook een plekje hebben in het Rode Klif.

IMG_1530c_klein

Grotere slaagkans voor 'gewone' woningzoekenden in 2017

10 mei 2017

In 2016 ondervonden reguliere woningzoekenden die op basis van hun inschrijfduur een woning krijgen toegewezen de nadelen van enerzijds een afname van het woningaanbod en anderzijds een toename van het aantal woningzoekenden dat met voorrang een huurwoning kreeg toegewezen. Dat blijkt uit de ‘Rapportage Woonruimteverdeling 2016’ van Centrada. De verwachtingen voor 2017 zijn gunstiger. Dan neemt het aantal ‘urgenten’ af en levert Centrada naar verwachting nieuwbouw huurwoningen op.

geld21

Centrada verhoogt de huren dit jaar beperkt

7 april 2017

Centrada is met Huurderbelangenvereniging Ons Belang (HVOB) overeen gekomen de huren dit jaar beperkt te verhogen. Bijna driekwart van de huurders krijgt per 1 juli 2017 een huurverhoging die tussen de 0% en 0,3% ligt. Deze gematigde huurverhoging is een van de manieren waarop Centrada probeert een balans aan te brengen tussen wat huurders verdienen en wat zij kwijt zijn aan woonlasten.

FullSizeRender003

Huurwoning Centrada decor van NOS-programma ‘Het huis van De Koning’

3 april 2017

De NOS is in een huurwoning van Centrada gestart met de opnames voor een bijzonder programma over hoe het ‘gewone’ leven in Nederland zich de afgelopen vijf decennia heeft ontwikkeld. Aanleiding voor het programma is de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. De NOS koos niet geheel toevallig voor Lelystad, want ook Lelystad wordt dit jaar vijftig. De hoofd- en bijrollen in het door Ronald Giphart geschreven verhaal worden gespeeld door leden van de Lelystadse amateurtoneelvereniging JTL.

Gasleidingverroest

Centrada rondt project gasleidingen af

16 maart 2017

Gemeente Lelystad gaf op 15 maart 2017 een stand van zaken van het project 15.000 gasleidingen in Lelystad. Daarin bericht de gemeente dat Centrada nog 300 huurwoningen moet inspecteren. Dat betreft echter de stand van zaken per 31 december 2016. Centrada heeft het project gasleidingen in Lelystad inmiddels afgerond. In totaal investeerde de woningcorporatie € 1,1 miljoen in het project, waarbij Centrada 5.379 huurwoningen inspecteerde en, waar nodig, stalen gasleidingen preventief verving.

bibliotheek

Wijkpunt Centrum verhuist naar bibliotheek

13 maart 2017

Elke dinsdag kunnen bewoners van het Centrum terecht bij het Wijkpunt Centrum voor vragen aan Welzijn Lelystad, de gemeente of Centrada. Vanaf dinsdag 14 maart is het Wijkpunt Centrum niet langer in de Duurzaamheidswinkel, maar in de Bibliotheek. Het tijdstip (van 11.00 tot 12.00 uur) blijft hetzelfde.

IMG_0054_1

Eerste paal nieuwbouwproject Kwelder geslagen

9 maart 2017

Vanmiddag is de eerste paal van nieuwbouwproject Kwelder geslagen. De kinderen van de naastgelegen peuterspeelzaal ’t Opstapje versierden de heipaal die vervolgens na een startsein van wethouder Jop Fackeldey en directeur van Centrada Martine Visser de grond in ging.

ArtistImpressionKwelder

Centrada start bouwwerkzaamheden locatie Kwelder

27 februari 2017

Centrada is gestart met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw op de locatie de Kwelder. Centrada gaat er zeven eengezinswoningen en 22 appartementen bouwen. Naar verwachting worden de woningen eind 2017 opgeleverd.

13022017Interaktcontour2

'Hier voel ik me thuis': Eerste appartementen voor InteraktContour in Rode Klif gereed

14 februari 2017

InteraktContour verbouwt samen met Centrada het Rode Klif in Lelystad. Hier komen op de begane grond 41 moderne, zelfstandige appartementen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. De verbouwing startte in augustus 2016 en de eerste fase van de verbouwing is nu afgerond. Op 13 februari verhuisden dertien bewoners naar hun nieuwe appartement. Eind 2017 zijn alle nieuwe appartementen gereed.

ModelwoningStadhuisstraat

Kijkmiddag opplusproject groot succes

10 februari 2017

Afgelopen woensdag was er een kijkmiddag voor huurders uit complex Gordiaan Zuid (Stadhuisstraat, Muntstraat, Florijnstraat, Neringweg (even nummers)). In een modelwoning aan de Stadhuisstraat 45 konden bewoners bekijken welke opplusmaatregelen Centrada kosteloos in de woning kan aanbrengen. Deze verbeteringen hebben als doel dat mensen langer in hun woning kunnen blijven wonen. De kijkmiddag was een groot succes. Ruim 100 mensen hebben de modelwoning bezocht en zich laten informeren over de mogelijkheden.

IMG_0738c

Centrada bevordert doorstroming jongerenwoningen

30 januari 2017

Met ingang van dit jaar heeft Centrada een aantal maatregelen genomen die de doorstroming in jongerenwoningen (voor jongeren tot 23 jaar) in Lelystad moet bevorderen. Het zijn prikkels die ervoor moeten zorgen dat huurders, nadat ze 23 jaar zijn geworden, verhuizen. De huidige bewoners blijven namelijk relatief lang in een (te) goedkope jongerenwoning wonen, waardoor jongeren vaak pas op hun 21e in aanmerking komen voor een jongerenwoning.

Rodeklif

Open dag appartementen InteraktContour in Rode Klif

19 januari 2017

Afgelopen zaterdag was er in het Rode Klif een open dag voor toekomstige bewoners en buren van de in aanbouw zijnde appartementen van InteraktContour. Met de verbouwing van woonlocatie de Vlonder in het Rode Klif is afgelopen zomer gestart.

Lelystad publiceert definitieve versie Woonvisie 2016-2020

16 januari 2017

Gemeente Lelystad heeft de gecompleteerde Woonvisie 2016-2020 'Samen aan de slag' gepubliceerd. Hierin staan alle uitgangspunten voor het woonbeleid de komende jaren, bijvoorbeeld met betrekking tot beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. De Woonvisie vormde de basis voor concrete prestatieafspraken die gemeente Lelystad, huurdersorganisaties en de corporaties met elkaar hebben gemaakt.

image5

Burgemeester Adema bezoekt Centrada

13 januari 2017

Burgemeester Ina Adema bracht op vrijdagochtend 13 januari een bezoek aan Centrada, in gezelschap van wethouder Wonen Jop Fackeldey. Het programma bestond uit een bezoek aan het complex Rode Klif, waar de begane grond wordt verbouwd. Vervolgens gaf directeur-bestuurder Martine Visser in het kantoor van Centrada een korte presentatie over de belangrijkste uitdagingen waar Centrada momenteel voor staat. Ten slotte ging de burgemeester met huurdersbelangenvereniging HVOB in gesprek ging over de participatie van huurders.

IMG_1530c_klein

Centrada evalueert woonruimteverdeling in Lelystad

27 december 2016

Woningzoekenden zijn over het algemeen tevreden over de verdeling van sociale huurwoningen in Lelystad. Echter, de veelheid aan regels daarbij is voor sommige woningzoekenden onoverzichtelijk. Daarnaast mogen beschikbare huurwoningen duidelijker gepresenteerd worden. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de evaluatie van het woonruimteverdeelsysteem in Lelystad die Centrada liet uitvoeren. In 2017 bespreekt Centrada met gemeente en HVOB welke gevolgen de evaluatie heeft voor de wijze waarop de beschikbare sociale huurwoningen in Lelystad worden aangeboden en verdeeld.

bedankenactievehuurders

Gezellige avond voor actieve bewoners

17 december 2016

Afgelopen week zijn in de Bowling Lelystad 35 actieve bewoners bedankt door Centrada. Het doel van Centrada is het bieden van goede betaalbare woningen in vitale wijken en buurten in Lelystad. Zo’n 80 medewerkers zijn hier dagelijks mee bezig, maar voor vitale wijken en buurten is meer nodig. Actieve bewoners zijn het kloppend hart van de wijk. Zij weten precies wat er speelt en wat er in de wijk nodig is. Centrada werkt daarom intensief samen met deze actieve bewoners en is blij met de inzet en input van deze buurtambassadeurs en vrijwilligers die activiteiten in de wijk organiseren. Daarom zijn deze actieve bewoners afgelopen week, onder het genot van een warm buffet, in het zonnetje gezet. Martine Visser, directeur van Centrada, sprak haar dank en waardering uit. Mila Romijn, bekend door haar onvermoeibare inzet in de Zuiderzeewijk, vertelde enthousiast over een aantal actuele projecten en natuurlijk was er gelegenheid om even te bowlen.

Ondertekeningprestatieafspraken2348FotostudioWierd

Winterfeest in Jol: gezellige start van verschillende projecten

16 december 2016

Gisteren vond in de Jol het Winterfeest plaats. Op het Jolplein konden bewoners van de wijk een wens in de kerstboom hangen en genieten van een kop snert of warme chocolademelk. Ook was er volop gelegenheid te praten met het bestuur van de HVOB, medewerkers van de gemeente en medewerkers van Centrada. Tijdens het Winterfeest werden ook de prestatieafspraken tussen gemeente, Centrada en de huurdersvereniging (HVOB) ondertekend. Een belangrijk deel van die prestatieafspraken gaat over de Jol; Centrada, gemeente en HVOB hebben met elkaar afgesproken volgend jaar de krachten te bundelen en verschillende projecten in de Jol te starten.

16620161202PreBannerSmall

Centrada en IsaRo bouwen fraai wooncomplex in Warande

7 december 2016

Centrada gaat, samen met IsaRo Vastgoed b.v., een wooncomplex realiseren op het door de gemeente ontwikkelde MFA eiland in Warande. Het complex komt in de directe nabijheid van supermarkt Deen en de MFA. Door de fraaie architectuur en de combinatie van twintig sociale huurappartementen met een zorgplint met zorg gerelateerde bedrijven, is het complex een waardevolle toevoeging aan de wijk.

CoverRadar

De nieuwe Radar is uit!

6 december 2016

Bent u huurder bij Centrada? Dan valt de Radar een dezer dagen op uw deurmat. In deze editie vindt u onder andere een artikel over 50 jaar Lelystad en het laatste nieuws over de onderhouds- en leefbaarheidsprojecten van Centrada.

AllianderDGOondertekeningGrandDesign1FotostudioWie

Centrada ondertekent ‘Letter of Intent’ voor duurzame energie

5 december 2016

Lelystad heeft als doelstelling om in 2025 energieneutraal te zijn en wil daarom alle energie die de stad nodig heeft in de toekomst duurzaam opwekken. Lokale energiebronnen zijn er in principe genoeg. De kunst is alle vraag en aanbod slim aan elkaar te knopen. Afgelopen woensdag ondertekenden 13 lokale en energie-gerelateerde partijen, waaronder Centrada, een ‘Letter of Intent’. Daarmee spraken deze partijen af om duurzame energie productie en infrastructuur in Lelystad te ontwikkelen op het moment dat kansen zich voordoen.

2HoubadkamerdroogKLEURplat_1300x220

Voorkom schimmel in huis!

2 december 2016

Medewerkers van Centrada krijgen regelmatig vragen over schimmel in de badkamer, slaapkamer of andere ruimtes. Schimmel is bijna altijd het gevolg van vocht. Door goed te ventileren kunt u veel problemen voorkomen. In de folder Ventileren van het ministerie van VROM leest u alles over ventileren en het voorkomen van schimmel in uw woning.

_MG_5171c

Centrada koopt 197 huurwoningen van Newtrada

1 december 2016

Centrada koopt 197 sociale huurwoningen van Newtrada. De corporaties Portaal, Eigen Haard, BrabantWonen en RWS Goes investeerden onder deze naam aan het begin van deze eeuw in de nieuwbouw van de 197 woningen in Lelystad, omdat Centrada daarvoor toen de financiële middelen niet had.

DenktanktuinonderhoudWaterwijk

Inwoners Waterwijk gezocht voor 'Denktank tuinonderhoud'

10 november 2016

Oproep aan inwoners van de Waterwijk. Heeft u groene vingers, kent u mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het onderhouden van hun tuin of wilt u meedenken over tuinonderhoud in de wijk? Meld u dan aan voor de 'Denktank tuinonderhoud Waterwijk'!

Veiligheid enTuin

Bewoners Rode Klif denken na over 'Veiligheid en Tuin'

4 november 2016

Op dit moment verbouwt Centrada de begane grond van het Rode Klif voor cliënten van Interakt Contour. Onderdeel van deze verbouwing is dat de tuinen bij de appartementen en de gezamenlijke binnentuin opnieuw worden aangelegd. Doel is om de tuinen zo onderhoudsvrij mogelijk te maken. Afgelopen dinsdag vond er daarom de eerste bijeenkomst plaats van de meedenkgroep 'Veiligheid en Tuin'. De bijeenkomst werd georganiseerd door Interakt Contour. Bewoners en medewerkers van Interakt Contour en Centrada waren aanwezig om met elkaar ideeën uit te wisselen.

chat

Chatten met Centrada: snel en gemakkelijk

3 november 2016

Sinds een paar weken is het voor bezoekers van de website van Centrada mogelijk om te chatten met een medewerker van de Klantenservice. Via de chat komen bij Centrada vragen binnen over uiteenlopende zaken over bijvoorbeeld medehuurderschap of het opzeggen van de huur. In de afgelopen weken is gebleken dat deze uitbreiding van onze dienstverlening zeer gewaardeerd wordt. Regelmatig horen we van klanten dat zij het stellen van een vraag via de chat snel en gemakkelijk vinden.

 

281014Zonnepanelen5_fotobureautiernego_1

Zonnepanelenproject krijgt opnieuw vervolg

31 oktober 2016

Na het succes van de voorgaande jaren, is Centrada in september opnieuw gestart met het aanbieden van zonnepanelen. Huurders van een eengezinswoning in de Schouw, Punter, Waterwijk, Botter en Schoener hebben een aanbieding ontvangen van Centrada en Zonneplan. Met het project wil Centrada de woonlasten van huurders beperken en duurzaamheid en milieubewustzijn stimuleren.

P6Kerstboomactie

Vraag nu met uw buren een kerstboompakket aan!

28 oktober 2016

De feestdagen staan voor de deur. Wilt u samen met uw buren een kerstboomfeest organiseren om elkaar beter te leren kennen? Dan kunt u bij Centrada een kerstboompakket aanvragen. Vanuit de Beter Buurt Bijdrage stelt Centrada tien pakketten beschikbaar. Onderneem dus snel actie, want de eerste tien aanmeldingen die zijn ondertekend door minstens tien buurtbewoners ontvangen een kerstboompakket.

geldhuisje

Lagere huur voor ruim 800 nieuwe huurders

26 oktober 2016

Centrada vraagt per 1 november een lagere huur aan nieuwe huurders van ruim 800 van haar kleine huurwoningen. Daarmee zorgt Centrada er voor dat er voldoende betaalbare huurwoningen zijn voor kleine huishoudens met de laagste inkomens. De huurverlaging is één van de manieren waarop Centrada wonen betaalbaar wil houden voor haar huurders. Centrada maakte hierover afspraken met Huurderbelangenvereniging Ons Belang (HVOB) en de gemeente.

meter0

Huurwijzer helpt betalingsproblemen voorkomen

24 oktober 2016

Sinds kort vindt u op de website van Centrada een huurwijzer. Bent u op zoek naar een (andere) huurwoning, dan kunt u met behulp van de huurwijzer bekijken welke huur passend is voor uw situatie. Door zeven vragen te beantwoorden, geeft de huurwijzer een kleur weer die varieert van groen, geel en oranje tot rood. Bij groen is de huurprijs voor u goed op te brengen. U houdt in dat geval voldoende geld over voor extraatjes. Bij oranje wordt de financiële situatie nijpender en bij rood is de kans groot dat u na verloop van tijd in de problemen komt, omdat de huurprijs te hoog is. Centrada helpt u graag bij het voorkomen van betalingsproblemen. Daarom adviseren we u om, voordat u gaat reageren op het woningaanbod, de huurwijzer te raadplegen. De huurwijzer, die is ontwikkeld door het Nibud, vindt u hier.

motiemarkt

Uw idee voor Lelystad als motie in de Raad

11 oktober 2016

Heeft u een idee of een plan om Lelystad mooier, groener, socialer of veiliger te maken? U krijgt nu de kans om uw idee of plan onder de aandacht te brengen van de raadsleden tijdens de Motiemarkt op 25 oktober 2016. Daarvoor moet u zich voor 18 oktober aanmelden. U krijgt dan hulp bij het uitwerken van uw idee (uw motie). Misschien wordt uw idee tot uitvoering gebracht!

belonentrouwehuurders

Agorabon voor 150 trouwe huurders

10 oktober 2016

Verschillende bewoners zijn in de afgelopen dagen verrast met een Agorabon. In de Radar van mei werd aangekondigd dat Centrada elk kwartaal trouwe huurders gaat belonen die op tijd de huur betalen en een goede buur zijn. Omdat dit de eerste keer is dat we trouwe huurders op deze manier in het zonnetje zetten, brengen medewerkers van Centrada de bonnen persoonlijk langs. De reeds bezochte bewoners namen de bonnen enthousiast in ontvangst en lieten weten deze actie erg te waarderen. Met de bon van € 50,- kunnen de geselecteerde huurders een film of voorstelling in het Agoratheater bezoeken.

160926startsaneringbergingsdaken

Centrada vervangt asbesthoudende bergingsdaken Schoener

27 september 2016

Centrada is in de Schoener gestart met het vervangen van asbesthoudende daken op bergingen. Na de Schoener zijn de bergingsdaken in Plantage en Hofstede aan de beurt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin december van dit jaar klaar.

enquete

Goede respons op enquête onder woningzoekenden

26 september 2016

Centrada evalueert op het moment het woonruimteverdeelsysteem in Lelystad. Onderdeel van dit onderzoek is een online enquête onder ingeschreven woningzoekenden. Maar liefst 14,8% van de kleine 8.500 woningzoekenden nam de tijd om 22 vragen en stellingen te beantwoorden. Centrada is erg blij met de respons. Vooral de vele antwoorden op de open vragen leveren waardevolle informatie op voor de evaluatie.

chaticoon2

U kunt nu ook chatten met Centrada

21 september 2016

Centrada heeft haar dienstverlening uitgebreid. Naast bellen, mailen of langs komen, kunt u vanaf nu ook via onze website chatten met één van onze medewerkers Klantenservice. Wilt u direct een antwoord op uw vraag of bijvoorbeeld advies bij het doen van een reparatieverzoek via onze website? Klik dan op het chat-icoon onderaan de homepage en start een gesprek met onze medewerker Klantenservice.

Rode_Klif_Nieuw2

Verbouwing woonlocatie Vlonder in Rode Klif gestart

24 augustus 2016

Op dinsdag 23 augustus startte de verbouwing van woonlocatie de Vlonder op de begane grond van het Rode Klif in Lelystad. Centrada en InteraktContour realiseren hier samen 40 moderne, zelfstandige zorgappartementen voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Eind 2017 zijn de appartementen klaar en kunnen de bewoners in hun nieuwe appartement terecht.

waterkraan

Tips om een legionellabesmetting te voorkomen

9 augustus 2016

Bent u langer dan een week niet thuis geweest? Kranen en douches die langer dan een week niet worden gebruikt, kunnen legionella veroorzaken. Met een paar eenvoudige maatregelen kunt u een legionellabesmetting voorkomen. In dit artikel geven we u een aantal tips.

antiinbraak

Anti-inbraaktips voor de zomervakantie

21 juli 2016

De zomervakantie is aangebroken. Veel mensen zijn op vakantie en wie niet op vakantie is, geniet van het mooie weer in eigen tuin. Helaas is de zomervakantie de periode bij uitstek waarin inbrekers hun slag slaan. Voorkom dat u slachtoffer wordt van inbrekers! Hierbij een aantal tips die daarbij kunnen helpen.

IMG_0069

Beter Buurt Bijdrage voor jubilerend Marktzicht

19 juli 2016

Dit jaar bestaat complex Marktzicht aan de Marktstraat tien jaar. Voor één van de bewoners van het complex, mevrouw Delforno, een mooie aanleiding om de entree van het complex op te fleuren. Zij vertelt: ‘Sinds twee jaar woon ik in het complex. Aangezien ik nog fulltime werk, zie ik mijn medebewoners niet zo vaak. Daarom ben ik me gaan inzetten voor de bewonerscommissie, zodat ik het wel en wee van mijn buren toch een beetje kan volgen.’

_MG_1480c

Centrada fotografeert haar huurwoningen

26 juni 2016

Centrada laat deze zomer foto’s maken van haar huurwoningen. Reden hiervoor is dat Centrada niet van iedere woning beschikt over een foto of dat de aanwezige foto niet meer actueel is. De foto’s worden onder meer gebruikt voor woningadvertenties.

Centrada_ICG

Samenwerkingsovereenkomst tussen InteraktContour en Centrada

24 juni 2016

Op donderdag 23 juni ondertekenden Jan van Kampen, directeur-bestuurder van InteraktContour en  Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van 41 zorgwoningen op de begane grond van Het Rode Klif.  Op dit moment telt de begane grond van het Rode Klif 20 zorgwoningen. Na een verbouwing die ongeveer negen maanden zal duren, zal InteraktContour voor een periode van 20 jaar de woningen op de benedenverdieping huren.

enquete

Enquête onder woningzoekenden

20 juni 2016

Staat u bij Centrada ingeschreven als woningzoekende, dan kunt u deze week via de mail een enquête verwachten. Centrada gaat namelijk het woonruimteverdeelsysteem evalueren. De enquête is daar onderdeel van. Uw mening draagt bij aan het verbeteren van de woonruimteverdeling in Lelystad. We hopen daarom dat u de tijd wil nemen om de vragenlijst in te vullen. Onder degenen die de vragenlijst hebben ingevuld, verloten we 20 cadeaubonnen van € 25,-. 

fronthtk2016knipsel2

21 mei: huis-, tuin- en keukenfestival Zuiderzeewijk

18 mei 2016

Op zaterdag 21 mei is er weer een Huis-, Tuin- en Keukenfestival in de Zuiderzeewijk, waarbij het onderhoud van huis en tuin centraal staan. Dit jaar nog uitdagender, grootser en leuker dan de vorige keer. Er is een ideeënmuur waarop wijkbewoners hun ideeën voor de wijk kwijt kunnen, vanaf 11.00 uur is er elk uur een rondleiding door de nul-op-de-meterwoning en de 3D-printer is er weer. Daarnaast kunt u deelnemen aan diverse workshops en kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Huurders ontvangen aanbod WoonEnergie

18 mei 2016

Op zaterdag 21 mei ontvangen huurders van Centrada een brief met een vrijblijvend aanbod om over te stappen naar WoonEnergie; de enige energieleverancier in Nederland speciaal voor huurders. Huurders ontvangen dit aanbod omdat de tarieven van WoonEnergie behoren tot de drie laagste in de markt van vergelijkbare aanbiedingen. Bovendien krijgen huurders groene stroom voor de prijs van grijze.

AtolA5mklein

Maandag 30 mei: wijkbijeenkomst Atolwijk

28 april 2016

Op maandag 30 mei organiseren Welzijn Lelystad, de Kluswinkel, gemeente en Centrada een wijkbijeenkomst voor de Atolwijk. Bewoners en professionals die in de wijk werken, gaan met elkaar in gesprek over wat er in de wijk speelt, wat er samen gedaan kan worden en waar ondersteuning nodig is. De wijkbijeenkomst vindt plaats in Atolplaza van 16.30 tot 19.00 uur. ‘Aan Tafel’ zorgt voor soep met broodjes. Wilt u graag bij de bijeenkomst aanwezig zijn? Dan kunt u zich opgeven bij het wijkpunt in Atolplaza. Deelname is gratis. Het programma vindt u hier.

WaterlandkrantFotostudioWierd_klein

Bewoners Waterwijk lanceren wijkkrant

21 april 2016

Vanochtend reikte de redactie van wijkkrant Waterland het eerste exemplaar uit aan mevrouw Zegwaard, één van de oudste bewoonsters van de Waterwijk. In de week van 25 april ontvangen alle overige bewoners van de Waterwijk een exemplaar van de krant uit handen van de Buurtvoorlichters.

Nieuwe homepage website Centrada

20 april 2016

De homepage van onze website www.centrada.nl heeft een andere uitstraling gekregen. We hebben ervoor gekozen de pagina rustiger en overzichtelijker te maken, met directe links naar het Mijn Centrada waar u verschillende zaken direct en 24/7 zelf kunt regelen. Bovendien is het nu mogelijk om een reparatieverzoek in te dienen, zonder eerst in te loggen. In de komende tijd zullen we onze website en Mijn Centrada blijven ontwikkelen om het gebruik ervan steeds makkelijker te maken en u nog beter van dienst te kunnen zijn.

20150305_MG_8546_1

Wachttijd voor huurwoning in Lelystad blijft stabiel

20 april 2016

De wachttijden voor betaalbare huurwoningen in Lelystad zijn al een aantal jaren min of meer hetzelfde. Uit de ‘Rapportage Woonruimteverdeling 2015’ blijkt dat de gemiddelde wachttijd voor het vijfde jaar achtereen iets boven de drie jaar ligt. De rapportage maakt deel uit van de afspraken tussen gemeente Lelystad en woningcorporatie Centrada. De rapportage wordt gebruikt als sturingsinstrument en om de afspraken te evalueren.

Huurverhogingsbrief 2016

20 april 2016

Na woensdag 20 april ontvangt u de jaarlijkse huurverhogingsbrief. In deze brief krijgt u informatie over de huurverhoging die per 1 juli 2016 ingaat. Meer informatie over de huurverhoging vindt u hier. Klik hier voor de antwoorden op de meest gestelde vragen.

nieuws/Impressie1

Centrada gaat bouwen op locatie De Kwelder

7 april 2016

Op locatie De Kwelder (naast Atolplaza) gaat Centrada een nieuwbouwproject realiseren, bestaande uit 5 eengezinswoningen, 2 woningen die geschikt zijn voor kamerbewoning door maximaal 4 bewoners per woning (specifiek bestemd voor asielzoekers met een verblijfsvergunning) en 22 appartementen. De woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 opgeleverd.

Naderende sloop 18 appartementen Muiderzand en Blokkerhoek

18 maart 2016

Vier jaar geleden kondigde Centrada het reeds aan: de sloop van 18 appartementen aan het Muiderzand en de Blokkerhoek. Dinsdagavond zijn de bewoners van beide complexen tijdens een bijeenkomst nader geïnformeerd over de precieze plannen.  

_MG_2682FotostudioWierd

Project Politiekids Waterwijk van start

16 maart 2016

Maar liefst 24 kinderen in de Waterwijk gaan enthousiast aan de slag met een opleidingsprogramma vanuit het project Politiekids. Het project is op 9 maart officieel van start gegaan met het afleggen van een heuse eed door de kinderen. De komende vijf maanden gaan zij intensief aan de slag met het programma, dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Welzijn Lelystad, de politie, het Sportbedrijf, Centrada en de gemeente Lelystad. Het programma eindigt met het uitreiken van het Politiekids diploma. 

IMG_5776_crop

Samenwerking Centrada en Plegt-Vos volgens nieuwe formule

3 maart 2016

Gisterochtend ondertekenden Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, en Arno van der Voort, directeur vestiging West bij Plegt-Vos, op het kantoor van Centrada een samenwerkingsovereenkomst voor het uitvoeren van het mutatie- en dagelijks onderhoud. Bijzonder aan de samenwerking is dat de medewerkers van Plegt-Vos opereren vanuit het kantoorpand van Centrada aan de Wigstraat.

1602OverFlandgesproken

Centrada houdt wonen betaalbaar voor huurders

22 februari 2016

In het programma 'Over Flevoland Gesproken' legde Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada, uit op welke manieren Centrada het wonen betaalbaar houdt voor haar huurders. Aanleiding van het interview was de nieuwe aanpak van Centrada om huurachterstanden tegen te gaan. Martine: “Het ergste wat je kan gebeuren is dat je geen dak meer boven je hoofd hebt. Dat willen we voorkomen.”

IMG_2515_1

65-jarig jubileum in de Waterwijzer

16 februari 2016

Recent werd Centrada getipt door bewonerscommissie Waterwijzer over het 65-jarig huwelijk van de heer en mevrouw Ypma. Een bijzondere mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan. Daarom ging de nieuwe huismeester van De Waterwijk langs bij het briljanten echtpaar om een bloemetje aan te bieden.

Ondertekening1

Centrada treft maatregelen om huurachterstand te voorkomen

16 februari 2016

Vanmiddag is op het kantoor van Centrada aan de Wigstraat in Lelystad een samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar getekend tussen Deurwaarder.com en Centrada. Deze samenwerking is één van de maatregelen die Centrada treft om het aantal huurders met een huurachterstand terug te brengen en om huisuitzettingen te voorkomen.

logoondernemingsplan2016

Centrada neemt extra maatregelen voor betaalbaar wonen

27 januari 2016

Woningcorporatie Centrada neemt extra maatregelen om ook de komende jaren in Lelystad voldoende en betaalbare woningen te kunnen aanbieden. Dat blijkt uit het geactualiseerde Ondernemingsplan dat Centrada opstelde in overleg met de huurdersvereniging HVOB, de gemeente en andere samenwerkingspartners in Lelystad.

IMG_8677c

Centrada start onderhoud aan circa 800 huurwoningen

25 januari 2016

Centrada is het nieuwe jaar gestart met onderhoud aan de buitenzijde van circa 800 eengezinswoningen in de wijken Gondel, Damrif/Kustrif en Wold. De werkzaamheden bestaan vooral uit het reinigen van metselwerk, kozijnen en beplating, houtrotherstel en buitenschilderwerk. Bij de woningen in de Wold worden daarbij ook nog waar nodig dakramen en deuren vervangen. Asbesthoudende borstweringen worden verwijderd als dat nog niet is gebeurd.

IMG_1995

Opbrengst zonnepanelen Schouw 20% hoger dan verwacht

25 januari 2016

De zonnepanelen die Centrada eind 2014 installeerde op circa 80 huurwoningen in Schouw West hebben het eerste jaar liefst 20% meer opgebracht dan tevoren ingeschat. Daardoor hebben huurders in 2015 € 80,- meer bespaard  op hun energiekosten dan verwacht. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek naar de opbrengst van de zonnepanelen.

stophennepteelt

Nieuws van de gemeente: drugspanden sneller sluiten

15 januari 2016

Afgelopen week is in Lelystad het Damoclesbeleid ingevoerd. Hierdoor krijgt de burgemeester de bevoegdheid om panden waar hennep wordt geteeld of drugs wordt verhandeld, te sluiten. Is er sprake van harddrugs, dan treedt de burgemeester direct op. Doel van het beleid is om overlast door drugspanden terug te dringen.

recycle

Nu ook lege pakken en blik bij plastic!

14 januari 2016

Wist u dat u sinds kort ook de lege pakken en blikken samen met uw plastic afval kunt inleveren? Van dit afval kunnen bijvoorbeeld broodtrommels en pannen gemaakt worden. Een compleet overzicht van de pakken en blikken die u samen met plastic kunt inleveren, vindt u op http://bit.ly/1l9KwI0

Benchmarking2

Aedes publiceert cijfers 2014 per corporatie

11 januari 2016

Aedes, de vereniging van woningcorporaties, publiceerde op 8 januari de volkshuisvestelijke en financiële cijfers op corporatieniveau over 2014; de Corporatie in Perspectief (CiP). De digitale rapportage geeft per woningcorporatie inzicht in de belangrijkste volkshuisvestelijke en financiële cijfers en is gebaseerd op gegevens die corporaties afgelopen jaar aanleverden bij de Autoriteit Woningcorporaties (AW). Deze toezichthouder controleerde de data en leverde die vervolgens aan bij het Corporatie Benchmark Centrum (CBC) van Aedes.

IMG_1995

Centrada beraadt zich op vervolg zonnepanelenproject

8 januari 2016

Het zonnepanelenproject van Centrada in de Waterwijk en Punter was erg succesvol. Inmiddels zijn alle panelen geplaatst en kunnen de huurders profiteren van de opgewekte zonne-energie. Omdat het aantal aanmeldingen hoger was dan het aantal te plaatsen installaties, is een aantal geïnteresseerde huurders op een reservelijst gekomen. In het voorjaar van 2016 komt er meer duidelijkheid over een eventueel vervolg van het zonnepanelenproject. Staat u op de reservelijst, dan kunnen we u niet garanderen dat u alsnog zonnepanelen krijgt, maar we adviseren u wel onze website in de gaten te houden.

_MG_0233FotostudioWierd

Bewoners uit Zuiderzeewijk openen winkel voor de wijk

15 december 2015

Op vrijdag 11 december is de winkel ‘Ons Winkeltje’ aan de Rode Klif in de Zuiderzeewijk officieel geopend door wethouder John van den Heuvel. De winkel is een initiatief van project M.I.L.A. (Met Inzet Lukt Alles) en wordt mede mogelijk gemaakt door Centrada. De bedoeling van deze winkel is om inkomsten te genereren, die vervolgens ten goede komen aan de wijk. Van dit geld kunnen de wijk en de woningen verder opgeknapt worden.

geldhuisje

Lagere huur voor ruim 600 nieuwe huurders bij Centrada

14 december 2015

Centrada vraagt een lagere huur aan nieuwe huurders van ruim 600 van haar huurwoningen. Daarmee zorgt Centrada er voor dat er voldoende aanbod blijft voor woningzoekenden met de laagste inkomens én dat zij ook nog in aanmerking kunnen komen voor woningen met meer kwaliteit.

Groepsfoto_Partners_07dec15

Centrada benoemd tot Partner van het Werkbedrijf Lelystad

7 december 2015

Maandagochtend 7 december 2015 mocht Centrada uit handen van wethouder Jop Fackeldey een certificaat in ontvangst nemen, dat laat zien dat Centrada ‘Partner van het Werkbedrijf’ is. Onder die titel worden jaarlijks werkgevers gecertificeerd die aantoonbaar sociaal zijn in het arbeidsmarktdomein, bijvoorbeeld omdat zij een plek bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Centrada dankt haar certificering aan haar ondersteuning aan de projecten Kluswinkel en Buurtvoorlichters.

Benchmarking2

Centrada scoort BC in de Aedes Benchmark 2015

7 december 2015

Donderdag 26 november werden op het Aedes-congres voor woningcorporaties de resultaten uit de Aedes Benchmark 2015 bekend gemaakt. In de benchmark wordt gekeken naar de tevredenheid van de huurder en de bedrijfslasten. Centrada krijgt in deze benchmark een BC-score. Centrada doet mee aan dit onderzoek, omdat zij het belangrijk vindt om haar prestaties met andere woningcorporaties te kunnen vergelijken. Daarmee kan Centrada leren van anderen en de eigen prestaties verbeteren.

geldhuisje

Centrada hanteert nieuwe toewijzingsregels

1 december 2015

Met ingang van 1 december 2015 hanteert Centrada nieuwe regels bij de toewijzing van (goedkope) sociale huurwoningen. Deze regels moeten ervoor zorgen dat de goedkoopste huurwoningen worden toegewezen aan de woningzoekenden met de laagste inkomens. Daardoor bepalen inkomen en gezinssamenstelling van de woningzoekende nog meer dan voorheen voor welke woning de woningzoekende in aanmerking komt.

bezoekgemeenteraad

Geslaagd werkbezoek gemeenteraad aan Centrada

19 november 2015

Directie en management van Centrada kijken met een goed gevoel terug op het werkbezoek van de gemeenteraad van Lelystad, afgelopen vrijdag 13 november. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van Huurdervereniging Ons Belang (HVOB) en de Raad van Commissarissen van Centrada aanwezig. De ruim twintig raadsleden toonden hun interesse en betrokkenheid en stelden goede vragen. Daardoor kon een inhoudelijke discussie plaatsvinden over onderwerpen als de woonruimteverdeling en de leefbaarheid in Lelystad.

Zonnepanelen1_fotobureauTiernego

Nieuwe directeur Centrada legt zonnepanelen Waterwijk

5 november 2015

Vanmiddag legde directeur Martine Visser van Centrada zonnepanelen in de Waterwijk. In september is Centrada gestart met het project, waarbij 1.000 huurders uit de Waterwijk en Punter een aanbod voor zonnepanelen kregen. In recordtempo waren alle 350 beschikbare panelen vergeven. Huurders die meedoen, krijgen de panelen nog dit jaar en betalen pas met ingang van 1 maart 2016 de huurverhoging.

20151104_130137_1

Week verkeersveiligheid in Waterwijk opnieuw groot succes

3 november 2015

Na het succes van de Week van de Verkeersveiligheid in juni in de Waterwijk, vond afgelopen week een vervolg plaats. Rondom de Oost- en Noordzeestraat en de Zeelaan vroegen bewoners opnieuw aandacht voor de verkeersveiligheid in de wijk. Afgelopen woensdag deelden ongeveer 15 kinderen samen met de Politie rode en groene kaarten uit aan passerende automobilisten. Ook de activiteitencommissie, Centrada en gemeente waren vertegenwoordigd. De passanten reageerden enthousiast en waardeerden de actie.

IMG_0251_1

Geslaagde opruimactie in de Jol

29 oktober 2015

Op woensdag 28 oktober werd in de Jol een grote opruimactie gehouden, georganiseerd door de Wijkraad en Centrada. Op verschillende plekken in de wijk stond een container waar bewoners hun afval in kwijt konden. In totaal werd 70 kuub afval ingeleverd.

kerstboomactie

Ontmoet uw buren bij de kerstboom (reageren voor 5 november!!)

29 oktober 2015

Na de voorgaande successen kunt u ook dit jaar weer een Betere Buurt Bijdrage aanvragen voor een kerstboom met pakket. Met de boom en het pakket kunt u voor ongeveer 25 personen een gezellig samenzijn organiseren. De boom kunt u in de straat, op uw plein of hof plaatsen en versieren met decoraties uit het pakket. Vervolgens kunnen de buren aanschuiven om samen te genieten van een hapje en drankje. Tijdens dit feestelijke samenzijn leert u uw buren (beter) kennen en kunt u bijvoorbeeld samen een plan maken om de leefbaarheid in uw directe woonomgeving te verbeteren.

P1010296

Centrada investeert in onderhoud en duurzaamheid

27 oktober 2015

Centrada heeft weer een aantal onderhoudsprojecten aan haar huurwoningen afgerond. Zo hebben bijna 800 woningen een schilderbeurt gehad. Ook startte Centrada een aantal nieuwe onderhoudsprojecten op. Met het aanbrengen van vloerisolatie in ruim 300 woningen en het vervangen van de CV-ketels in 14 woningen, investeert Centrada daarbij ook in een stukje energiebesparing en duurzaamheid.

hennepp1

Succesvolle samenwerking tegen hennepteelt

26 oktober 2015

Sinds een paar jaar werkt Centrada intensief samen met andere regionale en landelijke partijen om hennepteelt tegen te gaan. Zo zijn er afspraken gemaakt met de Belastingdienst, de netbeheerders, Flevolandse gemeentes, Politie en andere woningcorporaties over hoe we optreden als er in één van onze huurwoningen hennep wordt gekweekt. Die samenwerking is erg succesvol. Tussen 2012 en 2014 zijn er in Flevoland 650 kwekerijen opgerold! Meer cijfers vindt u hier.

hvc_wvdd_banner_medemblik_310_x_207_pixels

Inleveractie grof afval bij afvalbrengstation Lelystad

8 oktober 2015

Vrijdag 9 oktober 2015 is de Dag van de Duurzaamheid. Ook het scheiden van grof afval is duurzaam; dit afval kan worden hergebruikt of vormt de basis voor nieuwe producten. Het afvalbrengstation in Lelystad organiseert daarom een speciale inleveractie voor grof afval. Inwoners die hun grof afval samen met de actiekaart inleveren, maken tijdens de actieperiode van zaterdag 3 t/m vrijdag 9 oktober 2015, kans op een Jamie Oliver keukenmachine of een Kobo e-reader.

burenslechtenmuren1

Buren slechten muren in het Combinatiegebouw

1 oktober 2015

De Werkgroep Leefbaarheid Combinatiegebouw en het activiteitencentrum `De Waterspiegel` van Kwintes grepen Nationale Burendag aan om een feestelijke bijeenkomst te organiseren op het dakterras van het Combinatiegebouw. Onder het motto 'Buren slechten muren' leerden bewoners en gebruikers van het Combinatiegebouw elkaar beter kennen tijdens diverse activiteiten. Met financiële steun in de vorm van een Beter Buurt Bijdrage, maakte Centrada de bijeenkomst mede mogelijk.

IMG_0055

Geslaagd Oogstfeest in moestuin Waterwijk

1 oktober 2015

Op zaterdag 26 september, tijdens Nationale Burendag, vond in de moestuin in de Waterwijk het Oogstfeest plaats. Geïnteresseerden konden een bezoek brengen aan de moestuin tussen de Noord- en Oostzeestraat om onder het genot van een hapje en drankje en live muziek meer informatie te krijgen over dit unieke project.

zonnepanelenopdakSchouw

Centrada voorziet 70 extra woningen van zonnepanelen

1 oktober 2015

Na de succesvolle pilot in de Schouw, is het zonnepanelenproject van Centrada in de Punter en de Waterwijk zo mogelijk nog succesvoller; binnen twee weken hadden 230 huurders zich aangemeld voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Daarmee was het project ‘vol’. Vanwege de enorme belangstelling heeft Centrada besloten om het project uit te breiden met 70 huurwoningen in de Punter en de Waterwijk.

geld21

Wijziging maximale huurprijs heeft voor weinig huurders Centrada gevolgen voor huur

30 september 2015

Per 1 oktober 2015 verandert de manier waarop de wettelijke toegestane maximale huurprijs voor sociale huurwoningen wordt berekend. Vanaf die datum bepaalt namelijk de WOZ- waarde voor een deel de huurprijs die een woningcorporatie maximaal mag vragen voor een sociale huurwoning. Omdat Centrada voor de meeste van haar huurwoningen een huurprijs vraagt die 30% lager is dan wat zij volgens het puntensysteem zou mogen vragen, heeft dit voor circa 99% van de huurders van Centrada geen gevolgen voor de huurprijs.

zonnepanelenopdakSchouw

Zonnepanelen Punter en Waterwijk allemaal 'vergeven'

29 september 2015

Het zonnepanelenproject, waarbij huurders in de Punter en Waterwijk van Centrada een aanbod ontvingen voor het laten plaatsen van zonnepanelen, is zo succesvol dat binnen twee weken alle 230 beschikbaar gestelde zonnepaneleninstallaties zijn 'vergeven'.

weektegeneenzaamheid

Start Week tegen Eenzaamheid met Nationaal Eenzaamheid Congres

24 september 2015

De Week tegen Eenzaamheid start vandaag met het Nationaal Eenzaamheid Congres dat dit jaar door CMO Flevoland wordt georganiseerd in Provinciehuis Flevoland. Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada, neemt op dit congres deel aan een zaal- en paneldiscussie, samen met Hans Martin Don (directeur Leger des Heils Noord-Brabant en Limburg) en Daniëlle Harkes (manager Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg). Dit vanuit de gedachte dat  ook woningcorporaties een rol kunnen spelen in het bestrijden van eenzaamheid.

Centrada inspecteert en vervangt waar nodig gasleidingen

22 september 2015

Net als de gemeente Lelystad is Centrada op dit moment bezig met het inspecteren en waar nodig vervangen van gasleidingen. De werkzaamheden zijn ondergebracht bij drie installatiebedrijven die samenwerken aan dit project. Centrada heeft in de afgelopen jaren al veel gasleidingen vervangen in wijken waar planmatig onderhoud werd uitgevoerd. Tot op heden is Centrada daarbij nog nooit op gevaarlijke situaties gestuit.

Achterpad

Een schone, veilige buurt? Zorg ervoor dat uw achterpad netjes is!

17 september 2015

Als u een (eengezins)woning van Centrada huurt, bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van uw voor- en achtertuin, maar ook voor het achterpad bij uw woning. Zorg er daarom voor dat het achterpad goed toegankelijk is en vrij van onkruid en overhangend groen. Op die manier ziet het achterpad er niet alleen netjes en verzorgd uit, het is ook veiliger voor passanten.

20150912_DagvanhetHuren35

Impressie eerste Dag van het Huren

15 september 2015

Afgelopen zaterdag vond de eerste Dag van het Huren plaats. Corporaties uit heel Nederland openden hun deuren om belangstellenden een kijkje in de keuken te geven. Ook het kantoor van Centrada aan de Wigstraat 18 was geopend. Jonge bezoekers konden zich vermaken op het springkussen of zelf zagen en timmeren. Voor de oudere bezoekers waren er diverse informatiestands van partners van Centrada zoals de HVOB, Woonenergie en het Rode Kruis.  

 

a532e787941e56664c6e23c832137873170x101

Martine Visser over de toekomstige uitdagingen van Centrada

14 september 2015

Een maand geleden trad Martine Visser aan als de nieuwe directeur-bestuurder van Centrada. Dat was voor de redactie van het tv-programma van Omroep Flevoland -  'Over Flevoland gesproken' - aanleiding om haar uit te nodigen voor een gesprek. In dat gesprek vertelt Martine over haar motivatie om bij Centrada te gaan werken, haar eerste indrukken en de toekomstige uitdagingen die zij ziet voor Centrada.

zonnepanelenopdakSchouw

Vervolg succesvol zonnepanelenproject in Punter en Waterwijk

9 september 2015

Na de succesvolle pilot in de Schouw, krijgt het zonnepanelenproject van Centrada dit najaar een vervolg in de Punter en de Waterwijk. In totaal ontvangen bijna 1.000 huurders van eengezinswoningen in de genoemde wijken een aanbod van Centrada in samenwerking met Zonneplan voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Hiermee besparen zij minimaal € 120,- per jaar op hun woonlasten.

waterspaarders

WaterSpaarders roept op tot korter douchen

7 september 2015

Met het terugbrengen van onze gemiddelde douchetijd van negen naar vijf minuten bespaart een gezin van vier personen € 220,00 per jaar. Warm water verspillen is energie verspillen. En energie verspillen is slecht voor onze aarde. WaterSpaarders roept daarom op om korter te douchen.

impressie_klein

Hanzeborg vijf jaar

1 september 2015

Hanzeborg, het centrum van ontmoeting van de wijk én het kloppend hart van woonservicebuurt HanzePark, viert deze week haar vijfjarig bestaan. Als mede-investeerder, eigenaar en verhuurder is Centrada trots op het woonzorgcomplex dat zij vijf jaar geleden liet bouwen. Centrada feliciteert alle bewoners, medewerkers en gebruikers van Hanzeborg met dit eerste lustrum en wenst hen een mooie feestweek.

Horselenbergstadhuispenningbronkhorst

Stadhuispenning voor Eep Bronkhorst

27 augustus 2015

Eep Bronkhorst ontving woensdag 26 augustus, bij zijn afscheid als directeur-bestuurder van woningcorporatie Centrada, een stadhuispenning. Hij kreeg de penning vanwege zijn verdiensten voor Lelystad. Burgemeester Margreet Horselenberg overhandigde hem de penning en dankte hem voor zijn inzet voor de verdere ontwikkeling van de stad en voor de inwoners van Lelystad.

Jongeren per abuis uitgesloten voor Grietenij 1646

25 augustus 2015

Heeft u gereageerd op Grietenij 1646? Per abuis zijn alle jongeren uitgesloten voor deze woning, terwijl het wel om een jongerenwoning ging. Om de jongeren toch de kans te geven hierop te reageren is hij opnieuw op de site. Wilt u in aanmerking komen voor de woning? Dan is het van belang dat u op de woning reageert ook als u al heeft gereageerd op de vorige advertentie!

KWH meet dienstverlening Centrada

21 augustus 2015

Centrada wil haar klanten graag goed en snel van dienst zijn. Daarom laten wij onze dienstverlening doorlopend meten door KWH (Kwaliteitszorg Woondiensten Huursector). Zij onderzoeken de komende tijd hoe huurders onze service waarderen bij reparatieverzoeken, het opleveren van woningen, het opzeggen van de huur en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Heeft u in de periode mei-juli over één van deze onderwerpen contact gehad met Centrada, dan is het mogelijk dat u benaderd wordt.

buurtambassadeur

Eerste buurtambassadeur Punter-flats een feit

21 augustus 2015

Recent heeft Centrada portiekgesprekken gehouden in de Punter. Naar aanleiding van deze portiekgesprekken hebben zich vier bewoners gemeld als buurtambassadeur voor de Punter-flats. Deze week tekende de eerste bewoner, Richard de Zoete, de overeenkomst voor buurtambassadeur. Hier staat bijvoorbeeld in dat hij meldingen uit de buurt doorgeeft aan Centrada, als aanspreekpunt voor de flat functioneert en samen met de andere buurtambassadeurs toezicht houdt op het schoon en veilig houden van de omgeving. Ook kreeg hij een jas overhandigd waarmee hij herkenbaar is tijdens zijn rondes in de wijk.

bekertjesrace

Betrokken bewoonsters zorgen voor plezier en verbinding in Warande

18 augustus 2015

Twee enthousiaste en betrokken bewoonsters uit de nieuwbouwwijk Warande hebben met een reeks zomeractiviteiten een bijdrage geleverd aan het woonplezier en de onderlinge contacten tussen de buren in de wijk. Om elkaar en de wijk beter te leren kennen, organiseerden Martha Rispens en Pascalle Driouech van 12 tot en met 14 augustus diverse activiteiten voor bewoners. Deze activiteiten werden mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning bij de organisatie en een financiële bijdrage van Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente Lelystad.

Delta_woning1

Centrada start onderhoud aan meer dan 500 woningen

18 augustus 2015

De bouwvak is ten einde en Centrada start met een aantal onderhoudsprojecten aan ruim 500 huurwoningen en aan woonzorgcentrum De Hoven. De werkzaamheden bestaan vooral uit reiniging van kozijnen en galerijen, houtrotherstel en schilderwerkzaamheden. Met de onderhoudswerkzaamheden is een investering van ruim 1 miljoen euro gemoeid.

naamloos_1

Losse stoeptegel of kapotte lantaarnpaal? Download MijnGemeente app!

6 augustus 2015

Wilt u aan de gemeente doorgeven dat er in uw straat of buurt een kapotte lantaarnpaal staat, een loszittende stoeptegel ligt of heeft u bijvoorbeeld (honden)overlast? Dan kunt u dit melden via de MijnGemeente app. De MijnGemeente app is er voor de iPhone en Android-systemen. U hoeft maar één keer uw adresgegevens in te voeren en daarna kunt u meldingen doen. Heeft u een melding gedaan, dan wordt u vervolgens per e-mail geïnformeerd over de voortgang. Meer informatie over de MijnGemeente app vindt u hier.

Pasopvoorinbrekers

Op vakantie? Laat uw woning veilig achter!

27 juli 2015

Gaat u deze zomer op vakantie? Dan wilt u uw huis graag veilig achterlaten en voorkomen dat inbrekers hun slag slaan. Daarom geven we u hierbij een paar tips om ervoor te zorgen dat niet alleen uw vakantie, maar ook uw thuiskomst leuk is!

boulevard

Centrada investeert in groene energie

15 juli 2015

Centrada experimenteert met en investeert op verschillende manieren in groene energie. Behalve dat Centrada daarmee een bijdrage wil leveren aan een beter milieu, hoopt zij op termijn ook de woonlasten van haar huurders betaalbaar te houden. Sinds kort kan Centrada bij drie pilots zowel het energieverbruik als de energieopbrengsten monitoren. Centrada verwacht met deze informatie in de toekomst beter keuzes te kunnen maken voor energiebesparende maatregelen in haar huurwoningen, waardoor huurders kunnen besparen op hun energierekening.

openingvlinderplein

Centrada kan opgave op eigen kracht uitvoeren

30 juni 2015

Centrada sloot het jaar 2014 af met een resultaat van zeven miljoen. Daarmee is Centrada, in tegenstelling tot een aantal jaren geleden, een financieel gezonde corporatie die haar volkshuisvestelijke taken in Lelystad zonder meer zelfstandig kan uitvoeren. Centrada wil zich de komende jaren richten op het energiezuiniger maken van haar woningen, het betaalbaar houden van het wonen en wil sparen voor de toekomstige vernieuwing van woningen in de oudste delen van Lelystad.

Logocmyk_1

Kleine reparaties? Vanaf 1 juli kunt u terecht bij de Kluswinkel

25 juni 2015

Vanaf 1 juli kunt u voor kleine reparaties die onder uw verantwoordelijkheid vallen, terecht bij de Kluswinkel bij u in de buurt. Bij die kleine reparaties kunt u denken aan het vervangen van een kraanleertje, het afstellen van keukenkastjes of het bijvullen van de CV.

ZapkidsCentrada

Zap-kids nemen zakgeld in ontvangst na jaar zwerfafval ruimen

25 juni 2015

Afgelopen woensdag namen 24 ZAP-kids (ZAP staat voor Zwerfafvalprikkers) hun zakgeld in ontvangst. Na een jaar lang zwerfafval te hebben opgeruimd, was het nu tijd om de beloning in ontvangst te nemen. De kinderen kregen niet alleen hun verdiende geld, maar ook presentjes van de gemeente, Belangen Comité Kamp en Welzijn Lelystad. De feestelijke afsluiting vond plaats in Buurtcentrum de Brink waar de kinderen werden ontvangen met limonade en hapjes.

winnaarstekenwedstrijd_klein

Feestelijke afronding nieuwbouwproject Zuiderstaete

24 juni 2015

Op dinsdagmiddag 23 juni leverde Centrada nieuwbouwproject Zuiderstaete (op de locatie van de voormalige Ivoren Klif) op. Bij de feestelijke afronding van het project, waar wethouder Jop Fackeldey en de directeur van Centrada Eep Bronkhorst bij aanwezig waren, stond het thema ‘Jong en oud in de Zuiderzeewijk’ centraal.

131113Fruitbomen2

Maatschappelijke prestaties Centrada gewaardeerd met ruime voldoende

23 juni 2015

In de eerste maanden van dit jaar beoordeelde een deskundige, onafhankelijke visitatiecommissie de maatschappelijke prestaties van Centrada. De visitatiecommissie waardeert deze met een 8. Vooral de proactieve en open samenwerking met de partners in de stad, de maatschappelijke betrokkenheid van Centrada, haar oog voor leefbaarheid en de solide financiële positie van Centrada oogsten veel waardering. Het volledige rapport, inclusief een samenvatting, is hier te lezen.

123a4fef5ceab0dd5e701cfe93ee7fba170x101

Centrada gezond door hard werken, zuinigheid en hulp collega-corporaties

15 juni 2015

Toen Eep Bronkhorst 12,5 jaar geleden als directeur begon bij Centrada, werd hij geconfronteerd met veel achterstallig onderhoud aan de huurwoningen, met een grote opgave in Lelystad en met financiële problemen. Inmiddels is Centrada financieel gezond, verhuurt ze goed onderhouden en gerenoveerde woningen en bouwde de corporatie met financiële steun van collega-corporaties circa 600 nieuwe woningen. Binnenkort gaat Bronkhorst met pensioen. In het televisieprogramma 'Over Flevoland gesproken' maakt Bronkhorst de balans op na 12,5 jaar Centrada en blikt hij vooruit.

Gemeente organiseert bijeenkomst Warande over komst MFA en Supermarkt

12 juni 2015

Warande krijgt een Multifunctionele Accommodatie (MFA). De gemeenteraad heeft op 14 april 2015 ingestemd met het ontwerp. Het besluit om in Warande een MFA te realiseren, was voor DEEN Vastgoedwinkels BV reden om in Warande een supermarkt te beginnen. Voor zowel MFA als supermarkt starten binnenkort de voorbereidende werkzaamheden. De gemeente Lelystad houdt op woensdag 24 juni een informatieavond om bewoners over het ontwerp van beide gebouwen, de daarin te realiseren voorzieningen, de planning van bouwactiviteiten etc. bij te praten.

IMG_7707c_klein

Flevolandse woningcorporaties luiden noodklok bij Tweede Kamer

2 juni 2015

De Flevolandse woningcorporaties luiden gezamenlijk de noodklok bij de Tweede Kamer. Aanleiding hiervoor is dat woningcorporaties per 2016 hun sociale huurwoningen ‘passend moeten toewijzen’; woningzoekenden met een laag inkomen moeten een woning krijgen met een huur die past bij het inkomen. Omdat in Flevoland dergelijke goedkope huurwoningen schaars zijn, zijn de corporaties in deze provincie bang dat dit leidt tot langere wachttijden onder woningzoekenden met een laag inkomen. De Flevolandse woningcorporaties verzoeken de Tweede Kamer daarom om lokaal maatwerk mogelijk te maken. De brief die zij stuurden, wordt donderdag 4 juni behandeld in de Tweede Kamer.

fotoMFAkopie

Multifunctionele accommodatie Zuiderzeewijk feestelijk geopend

29 mei 2015

Afgelopen woensdag werd de nieuwe multifunctionele accommodatie in de Zuiderzeewijk geopend. Burgemeester Horselenberg overhandigde bij het Kindcentrum symbolisch de sleutel aan de kinderen van de Stichting Kinderopvang Lelystad.

Schouw_woning

Werk in uitvoering: onderhoud aan 2.000 woningen

27 mei 2015

Om ervoor te zorgen dat de haar huurwoningen blijven voldoen aan de eisen van deze tijd, voert Centrada regelmatig onderhoudsprojecten uit. Op dit moment voert Centrada onderhoud uit aan een kleine 2.000 woningen en bereidt Centrada nog eens elf projecten voor die na de bouwvak van start zullen gaan.

naamloos

Kamers te huur!

7 mei 2015

Bent u per direct op zoek naar een kamer? In de Zuiderzeewijk verhuurt Centrada verschillende kamers, waarvan er op dit moment twee te huur zijn.

Bewonersgroep Schoon en Veilig zet zich in voor Kamp-Zuid

7 mei 2015

Centrada organiseert jaarlijks pleingesprekken: Samen met de gemeente en Welzijn Lelystad gaan we de wijken in om te praten met bewoners over wat er in de wijk speelt. Tijdens een pleingesprek in de Kamp (in september vorig jaar), gaven bewoners aan dat het slecht gesteld is met de achterpaden in Kamp-Zuid. Vervolgens gaf een aantal bewoners aan graag mee te willen denken over een oplossing en de handen uit de mouwen te willen steken.

Gemeente laat bewoners meedenken over groot onderhoud in de wijk

5 mei 2015

De komende periode wordt in een aantal woonwijken groot onderhoud uitgevoerd door de gemeente. Bewoners mogen hierover meedenken en suggesties doen voor aanpassingen in de openbare ruimte. De ideeën worden waar mogelijk meegenomen bij de vaststelling van het definitieve ontwerp. Deze werkwijze is succesvol gebleken in de Tjalk, waar bewoners al eerder mee mochten denken over het groot onderhoud. Bewoners uit de Kempenaar hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om mee denken over het groot onderhoud in hun wijk. Binnenkort volgen bewoners van Karveel 49, Galjoen 20 tot en met 30, een deel van Bongerd en Punter 34, 36 en 37. De uitvoering van werkzaamheden in Karveel vindt nog dit jaar plaats. Andere wijken zijn in 2016 aan de beurt.

 

Nieuw wijkteam-spreekuur Centrum in Duurzaamheidswinkel

5 mei 2015

Centrada staat voor ‘samenwerken aan wonen’. Wij zorgen voor betaalbare woningen in vitale wijken en buurten in Lelystad, maar dat doen we niet alleen. We werken daarin intensief samen met de gemeente, politie, Welzijn Lelystad en diverse zorgpartijen. Die samenwerking komt bijvoorbeeld tot uiting in het wijkteam-spreekuur. U vindt op een vast tijdstip in de week op een vaste locatie alle partijen bij elkaar. Op die manier kunt u alle vragen die u heeft kwijt en kunnen de aanwezige organisaties direct spijkers met koppen slaan.

IMG_9493c

Wachttijd voor huurwoning vrij stabiel

29 april 2015

De wachttijden voor betaalbare huurwoningen in Lelystad zijn al een aantal jaar min of meer hetzelfde. Uit de ‘Rapportage Woonruimteverdeling 2014’ blijkt dat de gemiddelde wachttijd voor het vierde jaar achtereen iets boven de drie jaar ligt. De rapportage maakt onderdeel uit van het ‘Lokaal Akkoord’ en de specifieke jaarafspraken tussen gemeente Lelystad en woningcorporatie Centrada. De rapportage wordt gebruikt om de afspraken te evalueren en als sturingsinstrument.

Vacature Raad van Commissarissen

24 april 2015

Huurdersvereniging "Ons Belang" (HVOB) en Centrada zoeken een Lid van de Raad van Commissarissen (m/v) met het profiel juridische deskundigheid en aandacht voor huurdersbelangen. Klik hier voor meer informatie

Dringend op zoek naar een woning? Dit zijn de mogelijkheden

24 april 2015

Centrada verdeelt de huurwoningen in Lelystad op basis van wachttijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe groter de kans is dat u voor een woning in aanmerking komt. Het kan gebeuren dat u door omstandigheden dringend woonruimte nodig heeft, maar nog niet lang genoeg ingeschreven staat om voor een passende woning in aanmerking te komen. Zit u in zo’n situatie, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

geld21

Huurverhoging en betaalbaar wonen

22 april 2015

De jaarlijkse huurverhoging staat voor de deur. Ook Centrada verhoogt dit jaar weer per 1 juli de huren. Tegelijkertijd spannen we ons in om het wonen betaalbaar te houden voor onze huurders. Hoe we dat doen en waarom we dan toch de huren verhogen, leest u in dit artikel.

Vervangen gasleidingen

17 april 2015

Begin 2015 heeft de gemeente Lelystad besloten om bij alle woningen die voor 1986 gebouwd zijn de gasleidingen te inspecteren. Hiervoor is Lelystad opgedeeld in vier delen, bestaande uit verschillende groepen woningen, ook wel clusters genoemd. Woningeigenaren uit een cluster (of een paar clusters samen) ontvangen een uitnodiging voor een bewonersavond. Tijdens deze avond krijgen zij meer informatie over de verschillende leidingen, de werkwijze, toetsing en planning.

Logocmyk

De Kluswinkel biedt hulp bij kleine reparaties

16 april 2015

Als huurder van Centrada, wordt u regelmatig geconfronteerd met onderhoud in en aan uw woning. Het grootste deel van de onderhoudswerkzaamheden neemt Centrada voor haar rekening. Daarnaast is er een aantal werkzaamheden waar u als huurder in principe zelf verantwoordelijk voor bent. Voor deze zogenaamde ‘kleine herstellingen’ kon u lid worden van het huurdersonderhoudsfonds (HOF). U meldde het reparatieverzoek dan bij Centrada en een medewerker van onze onderhoudsdienst kwam de reparatie uitvoeren.

handtekeningHVOB

Huurdervereniging Ons Belang protesteert tegen stijgende huren

14 april 2015

Huurdervereniging Ons Belang (HVOB), de belangenbehartiger van de huurders van woningcorporatie Centrada, maakt zich grote zorgen over de betaalbaarheid van de huren. Met de jaarlijkse huurverhoging voor de deur, protesteerde de vereniging maandagmiddag 13 april tegen de stijgende huren door handtekeningen van huurders te overhandigen aan Martine Klaucke, manager Wonen bij Centrada, en Jop Fackeldey, wethouder Volkshuisvesting in Lelystad.

Huurverhogingsbrief 2015

14 april 2015

Tussen woensdag 15 en dinsdag 21 april kunt u de brief over de huurverhoging die per 1 juli 2015 ingaat, verwachten. Wilt u weten wat dit voor u inhoudt? Klik hier voor een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen. Meer informatie over de huurverhoging vindt u hier.

Centrada krijgt nieuwe directeur

9 april 2015

Centrada krijgt in augustus een nieuwe directeur. De Raad van Commissarissen van Centrada heeft Martine Visser benoemd tot interim-bestuurder van Centrada voor een periode van 18 maanden. Zij volgt Eep Bronkhorst op die de organisatie ruim 12,5 jaar heeft geleid en per 1 september 2015 met pensioen gaat.

taartCentrada

Huurders nieuwbouwappartementen nemen sleutel in ontvangst

31 maart 2015

Vanmiddag werden de nieuwbouwappartementen op locatie Ivoren Klif verhuurd aan de nieuwe bewoners. De huurders werden ontvangen op het kantoor van Centrada aan de Wigstraat met koffie/thee en een stuk taart met daarop een foto van het complex. Zij kregen uitleg over de nieuwe woning, tekenenden het huurcontract en namen de sleutel van de woning in ontvangst. De bouw van het nieuwbouwcomplex is ongeveer een jaar geleden gestart.

roodpotlood

Laat uw stem gelden op woensdag 18 maart

18 maart 2015

Vandaag kunt u uw stem uitbrengen zowel voor de Provinciale Staten als voor het Waterschap. De Provincie en het Waterschap hebben invloed op belangen die inwoners van Lelystad raken. Laat daarom uw stem gelden. Want uw stem bepaalt straks voor welke zaken het Waterschap en de Provincie zich inzetten en waaraan het geld (uw belastinggeld) wordt uitgegeven.

Op zoek naar een woning? Dit verandert er vanaf 16 maart

16 maart 2015

Een paar maanden geleden is Centrada gestart met een nieuwe manier van woningen aanbieden. Sinds half december 2014 worden woningzoekenden die op het woningaanbod hebben gereageerd en op de 1e, 2e en 3e plek zijn geëindigd uitgenodigd voor een bezichtiging. Met deze nieuwe manier van werken, weet u als woningzoekende sneller waar u aan toe bent en staan woningen die vrij komen korter leeg. Nu we een poosje op deze nieuwe manier gewerkt hebben, zijn er echter ook een paar punten naar voren gekomen die aangepast moeten worden. Bent u actief op zoek naar een andere woning? Dan is het van belang te weten dat met ingang van maandag 16 maart 2015 het volgende wijzigt:

zonnepanelenvoormIvorenKlif

Centrada plaatst zonnepanelen op nieuwbouwcomplex

11 maart 2015

Centrada plaatste deze week zonnepanelen op het dak van het nieuwbouwcomplex dat is gebouwd op de locatie van de voormalige Ivoren Klif. Dankzij de panelen kunnen algemene voorzieningen zoals de lift, de oplaadplaatsen voor scootmobiels en verlichting in algemene ruimten gebruik maken van groene stroom.

DSC_0011

Bewoners organiseren opruimactie Warande

10 maart 2015

Afgelopen zaterdag vond er in Warande (aan de Zilverschoonlaan) een schoonmaakactie plaats. Deze actie werd georganiseerd door twee enthousiaste bewoners die zich hebben georganiseerd in 'Bewonersinitiatief Warande'. Onder deze naam organiseren zij allerlei activiteiten om bewoners van de nieuwbouwwijk dichter bij elkaar te brengen.

20150305_MG_8546

Nieuwe huurders bezoeken nieuwbouwcomplex tijdens kijkdag

6 maart 2015

Op donderdagmiddag 5 maart bezochten de nieuwe huurders van het nieuwbouwcomplex op locatie Ivoren Klif hun toekomstige woning. Het complex, dat bijna gereed is en naar verwachting begin april wordt opgeleverd, biedt plaats aan 24 appartementen. Voor het merendeel van de nieuwe bewoners geldt dat zij een huurwoning van Centrada achterlaten. Dat was ook een voorwaarde om voor een nieuwbouwappartement in aanmerking te komen. Het project is namelijk aangemerkt als doorstroomproject.

1339321664aquazoozle20dakgootreiniging

Centrada start onderhoud aan 412 woningen in de Schouw

4 maart 2015

Centrada is weer een onderhoudsproject gestart dat voor 2015 gepland stond. Het gaat om onderhoud aan 412 eengezinswoningen in de wijk Schouw. De werkzaamheden bestaan uit houtrotherstel, buitenschilderwerk, preventief onderhoud aan de Velux dakramen en het reinigen van de dakgoten. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in september van dit jaar gereed.

energiecafe

Gezellig en nuttig Energie-café voor huurders Schouw West

10 februari 2015

Het was een drukbezocht, gezellig en nuttig Energie-café afgelopen zaterdag 7 februari in de Duurzaamheidswinkel. Centrada had dit Energie-café speciaal voor de huurders met zonnepanelen in Schouw West georganiseerd, samen met de gemeente en Natuur en Milieufederatie Flevoland. Tijdens de bijeenkomst kregen de huurders van een deskundige adviseur informatie over hoe zij op een eenvoudige manier nog meer energie kunnen besparen.

130214Grietenij

Centrada start eerste onderhoudsprojecten van 2015

4 februari 2015

De klanten van Centrada kunnen rekenen op duurzame en kwalitatief goede woningen. Om er voor te zorgen dat de huurwoningen blijven voldoen aan de eisen van de tijd, voert Centrada regelmatig onderhoud uit aan haar woningen. Centrada is gestart met de eerste onderhoudsprojecten die voor 2015 op de planning staan. Het gaat om zes projecten waarin onderhoud wordt uitgevoerd aan circa 1.500 woningen. De werkzaamheden variëren van buitenschilderwerk, aanbrengen van vloerisolatie, vervangen van cv-ketels en maatregelen om overlast van zwaluwen tegen te gaan.

lelystadschouw4410schouw_4410_043

Gemeente Lelystad en Centrada zetten onderlinge afspraken voort

4 februari 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad en woningcorporatie Centrada hebben voor het jaar 2015 nieuwe afspraken met elkaar gemaakt. De Jaarafspraken 2015 zijn grotendeels een voortzetting van de jaarafspraken van 2014 en gaan over de wachttijden, urgentie, woningtoewijzing aan maatschappelijke organisaties, het aanpakken en voorkomen van woonfraude, de toepassing van duurzaamheidsmaatregelen en over de afstemming van wonen, welzijn en zorg.

infographic_geheel_DEFx012015

Centrada blijft betaalbaar wonen voorop stellen

20 januari 2015

Woningcorporatie Centrada spant zich ook de komende jaren in om wonen betaalbaar te houden. Dat blijkt uit het geactualiseerde Ondernemingsplan met daarin de keuzes voor de komende vijf jaar dat Centrada opstelde in overleg met de huurdersvereniging HVOB, de gemeente en andere samenwerkingspartners in Lelystad.

Belangrijk bericht voor huurders met automatische incasso

31 december 2014

Betaalt u de huur per automatische incasso op de 10e, 15e, 20e of 25e van de maand? Normaal gesproken incasseren wij de huur op de met u afgesproken datum. Recent is Centrada echter overgestapt op een nieuw computersysteem. Daarbij is een fout geslopen in het aanleveren van onze incasso-opdracht aan de bank. Hierdoor wordt de huur voor komende maand op vrijdag 2 januari geïncasseerd. 

 

lotingdoorstroomprojectsepia_1

Feestelijke verloting nieuwbouwappartementen Ivoren Klif

18 december 2014

Afgelopen dinsdag zijn de nieuwbouwappartementen op de locatie Ivoren Klif verdeeld door middel van loting. Dit gebeurde op het kantoor van Centrada aan de Wigstraat. Voordat de bouw van het complex startte was al bekend dat de appartementen niet op basis van wachttijd verdeeld zouden worden. In plaats daarvan heeft Centrada er, in overleg met de gemeente, voor gekozen om van het nieuwbouwproject een doorstroomproject te maken.

Twaalf van de 24 woningen werden bestemd voor huurders van Centrada die een grote eengezinswoning achterlaten. Voor de overige twaalf woningen kwamen bewoners van het Rode Klif in aanmerking.

IvorenKlif

Geïnteresseerden Ivoren Klif bezoeken bouwplaats

12 december 2014

Op donderdag 11 december bezochten geïnteresseerden de bouwplaats van het Ivoren Klif. Het nieuwbouwcomplex wordt naar verwachting eind februari opgeleverd. Van de 24 appartementen is de helft bestemd voor huurders van Centrada die een grote gezinswoning achterlaten. De overige twaalf appartementen zijn bestemd voor bewoners van Het Rode Klif die graag door willen stromen naar een nieuwbouwappartement.

Leviantlogo

Einde aan service-organisatie Leviant

10 december 2014

Stichting Leviant houdt per 1 januari 2015 op te bestaan. De initiatiefnemers Centrada, Coloriet en Woonzorg Flevoland hebben hiertoe besloten, omdat gebleken is dat er onvoldoende behoefte is aan de diensten van Leviant. Een aantal diensten van Leviant maakt bovendien onderdeel uit van het reguliere service-aanbod van de betrokken zorgpartijen.

LET OP: van 1 t/m 15 december is Mijn Centrada niet online

2 december 2014

Van 1 t/m 15 december kunt u geen gebruik maken van 'Mijn Centrada'. De reden is dat wij overstappen op een nieuw computersysteem. Alle gegevens worden in de komende twee weken overgezet. Hierdoor kunt u tijdelijk niet inloggen op 'Mijn Centrada' en dus ook niet uw gegevens inzien, reageren op het woningaanbod of uw verlengingskosten voldoen. Zodra 'Mijn Centrada' weer beschikbaar is, ziet het er hetzelfde uit als u gewend was. Wat wel verandert, is de manier waarop we vanaf 16 december huurwoningen aanbieden die beschikbaar zijn of komen.

Benchmarking2

Centrada levert goede kwaliteit met lage bedrijfslasten

25 november 2014

Centrada krijgt een 7,4 voor kwaliteit. Dit cijfer behaalde Centrada met bedrijfslasten die onder het gemiddelde van de corporatiesector liggen. Dat blijkt uit de Aedes-benchmark die vandaag verschijnt. Dit onderzoek maakt de prestaties van woningcorporaties onderling vergelijkbaar. Centrada doet mee aan dit onderzoek, omdat zij het belangrijk vindt om haar prestaties met andere woningcorporaties te kunnen vergelijken. Daarmee kan Centrada leren van anderen en de eigen prestaties verder verbeteren.

IMG_1530c_klein

Belangrijke informatie als u op zoek bent naar een woning

13 november 2014

Binnenkort veranderen er verschillende dingen in de manier waarop Centrada vrijgekomen woningen aanbiedt. Bent u actief op zoek naar een andere huurwoning van Centrada? Dan is het belangrijk het volgende te weten:

281014Zonnepanelen5_fotobureautiernego

Informatieve energiemarkt in het stadshart

11 november 2014

Komende zaterdag 15 november organiseert Natuur- en Milieufederatie Flevoland samen met DuurzaaminLelystad.nl, Façade Solar , Led = Eco, de klimaatcoaches, gemeente Lelystad en Centrada, een gratis energiemarkt in de Duurzaamheidswinkel. Daar kunt u allerlei informatie vinden over energiebesparing, duurzaam bouwen, isolatie en schone energie. Elke bezoeker krijgt kosteloos energieadvies en een gratis gids over energiebesparing ter waarde van 10 euro.

281014Zonnepanelen4_fotobureautiernego

Eerste zonnepanelen op dak huurwoning Centrada

28 oktober 2014

Op dinsdag 28 oktober zijn de eerste zonnepanelen gelegd op het dak van een huurwoning van woningcorporatie Centrada. Dit feestelijke moment vond plaats, nog geen maand nadat Centrada 400 huurders in Schouw West het aanbod deed om zonnepanelen te laten installeren. Het aanbod is één van de proefprojecten die Centrada de komende jaren start om te onderzoeken op welke manier zij haar huurwoningen het beste duurzamer en energiezuiniger kan maken.

Extraatje van het rijk voor mensen met een laag inkomen

28 oktober 2014

Mensen met een laag inkomen krijgen via de gemeente een extraatje van het rijk. Heeft u een bijstandsuitkering, dan krijgt u het bedrag op uw rekening gestort. Heeft u geen bijstandsuitkering, maar is uw inkomen laag? Dan kunt u het extraatje zelf aanvragen. Op de website www.laaginkomen.nl kunt u, nadat u verschillende gegevens heeft ingevuld, zien of u voor de extra bijdrage in aanmerking komt.

Vragen over de aanleg van Glasvezel

23 oktober 2014

Recent is Reggefiber gestart met de aanleg van glasvezel in de Atolwijk. Bij de aanleg van het netwerk werkt Reggefiber nauw samen met Centrada. In de afgelopen weken heeft onze Klantenservice verschillende huurders gesproken die vragen hebben over de aanleg van het netwerk.

141014IvorenKlif2_fotobureautiernego

Eerste steen Ivoren Klif onthuld

14 oktober 2014

Op dinsdagmiddag 14 oktober onthulde wethouder Jop Fackeldey de eerste steen van nieuwbouwcomplex Ivoren Klif in de Zuiderzeewijk. Het complex met 24 appartementen voor 65-plussers wordt naar verwachting begin 2015 in gebruik genomen.

zonnepanelen_1

Veel interesse voor zonnepanelen onder huurders Schouw West

8 oktober 2014

Circa 40 huurders uit Schouw West, die van Centrada een aanbod hebben gekregen om zonnepanelen te laten installeren, maakten gisteren van de mogelijkheid gebruik om hun vragen te stellen of hun maandelijkse voordeel te laten berekenen. De eerste huurders hebben inmiddels aangegeven graag van het aanbod gebruik te willen maken.

zonnepanelen

Zonnepanelen voor 400 huurders Schouw West

3 oktober 2014

Centrada start de komende jaren een aantal proefprojecten om te onderzoeken op welke manier zij haar huurwoningen het beste duurzamer en energiezuiniger kan maken. Zo doet zij huurders van 400 eengezinswoningen in de wijk Schouw West een aanbod om zonnepanelen te laten installeren. Centrada wil met de proefprojecten duurzaamheid en milieubewustzijn stimuleren en de woonlasten van huurders beperken.

Afbeelding185469x323

Buurtrestaurant Boswijk gaat weer van start

16 september 2014

Op donderdag 25 september, 30 oktober, 27 november en 18 december kunt u weer terecht in Buurtrestaurant Boswijk voor een heerlijke maaltijd.

foto7_1

Positief en gezellig pleingesprek Grietenij

11 september 2014

Het was een gezellig en positief pleingesprek gisteravond in de Grietenij. De bewoners vertelden dat zij prettig wonen in de Grietenij en dat het leefbaarheidsproject van Centrada, gemeente Lelystad, politie en Welzijn Lelystad dit jaar leidde tot een verbetering van de woonomgeving en bewonersgedrag. Dit najaar zetten we, samen met de bewoners, de puntjes op de 'i', zodat wij eind van dit jaar het project met een tevreden gevoel kunnen afsluiten.

Reaalhof

Centrada draagt beheer Reaalhof en Stationsplein over

20 augustus 2014

Bent u geïnteresseerd in een appartement aan het Reaalhof of het Stationsplein? Per 1 september draagt Centrada het beheer van deze complexen over aan Van der Linden Vastgoed Management. Het gaat om in totaal 57 vrije sector-appartementen met huurprijzen vanaf € 700,-. Meer informatie over de appartementen kunt u vinden op www.vanderlinden.nl 

_MG_9593_fotobureautiernegonl

Feestelijke opening Vlinderplein in Waterwijk

15 augustus 2014

Vandaag, op de laatste dag van de vakantie, is het voormalige carré achter de Veluwemeerstraat feestelijk geopend en omgedoopt. Het pleintje, dat zich achter de Voorstraat, Veluwemeerstraat, Merenlaan en Markermeerstraat bevindt, is op initiatief van bewoners veranderd in een informele speelplaats genaamd Vlinderplein.

Verhuisbericht wijkinfopunt Kustwijk

14 augustus 2014

Op woensdag 20 augustus opent het nieuwe Wijkinfopunt Kustwijk haar deuren! Vanaf dat moment kunt u terecht in Het Baken, Jol 24-53 met vragen over wonen, zorg, activiteiten of zaken die spelen in de wijk. Elke woensdag is er van 13.00 tot 14.00 uur spreekuur. Bij het spreekuur is de bewonersconsulent van Centrada aanwezig. En ook de milieu- en wijkagent en wijkconsulent van de gemeente, vertegenwoordigers van diverse zorgorganisaties en een ouderenadviseur zijn beschikbaar voor vragen.

1408bewonerscommissie_2

Nieuwe bewonerscommissie voor De Buizerd

6 augustus 2014

Op dinsdag 5 augustus 2014 is de nieuwe bewonerscommissie voor het complex De Buizerd opgericht. Deze commissie, bestaande uit vier enthousiaste heren, wil zich nadrukkelijk bezig houden met het behartigen van de belangen van de bewoners. Ook wordt er een aparte commissie gevormd voor het beheer van de recreatiezaal in De Buizerd en het organiseren van activiteiten.

eerstepaalIvorenKlifCentrada

Eerste paal Ivoren Klif geslagen

15 juli 2014

Op maandag 14 juli werd de eerste paal van nieuwbouwcomplex Ivoren Klif geslagen. Op de locatie waar voorheen een laag, rood gebouw stond, verrijzen binnenkort 24 appartementen. Het nieuwbouwproject heeft drie vleugels die variëren in hoogte. Bij het ontwerp van het complex is gekeken naar de bestaande woningen in de wijk, het aangrenzende complex Rode Klif en de multifunctionele accommodatie die de gemeente op dit moment in de wijk realiseert.

afbeeldingwoning

‘Mijn Centrada’: 24/7 alles regelen wat met uw huurwoning te maken heeft

9 juli 2014

Het is avond. U hebt na een drukke dag eindelijk even de tijd om bij te komen op de bank. Op het moment dat u wilt gaan zitten, schiet het u ineens te binnen: eigenlijk had u Centrada nog moeten bellen in verband met uw kapotte aanrechtblad. Gelukkig hebben we goed nieuws voor u..............

BoerenproeverijDeBolder_2juli2014

Bewoners Bolder leren elkaar beter kennen tijdens boerenproeverij

3 juli 2014

Onder het genot van streekproducten van het boerenland, leerden bewoners van woonvorm De Bolder, en de huurders van Centrada op de bovenste verdieping van hun complex, elkaar beter kennen. Bewoner de heer Schoonheim nam het initiatief voor een boerenproeverij vanuit het idee dat als de bewoners elkaar beter kennen, zij eerder bereid zijn elkaar te helpen en te ondersteunen.

schoonmaakactieZeelaanCentrada

Schoonmaakactie Zeelaan groot succes

3 juli 2014

Afgelopen woensdag hielden bewoners van de Zeelaan in de Waterwijk een schoonmaakactie. De actie, die mogelijk werd gemaakt door een Beter Buurt Bijdrage van Centrada, werd ook door de gemeente, Welzijn Lelystad, de Buurtvoorlichters en Reclassering Nederland ondersteund.

foto1_Richard

Centrada jaarverslag 2013: Slimmer (samen) werken

1 juli 2014

In 2013 besteedde Centrada veel aandacht aan de ontwikkelingen in haar omgeving, zoals bijvoorbeeld de verhuurderheffing: een extra belastingmaatregel voor corporaties die Centrada meer dan € 5 miljoen per jaar kost. Rekening houdend met deze ontwikkelingen, maakte Centrada – in overleg met haar partners – strategische keuzes voor de komende jaren in het Ondernemingsplan 2014-2018 dat eind 2013 werd vastgesteld. Ondertussen ging het volkshuisvestelijk presteren van Centrada gewoon door.

tuinmeubilairBeterBuurtBijdrageCentrada

Brief van een bewoner

1 juli 2014

Recent ontving Centrada het volgende bericht van een bewoner uit de Waterwijk:
'Ik ben één van de bewoners in het 55-plus complex aan de Voorstraat (beter bekend als de Brugflat), en ik durf rustig te zeggen dat ik een betrokken bewoner ben geworden. Toen ik hier vijf jaar geleden kwam wonen was het, zoals de benaming al aangeeft, een 55-plus complex: redelijk stil en een klein beetje doods. Samen met de gebiedsregisseur van Centrada heb ik geprobeerd om daar verandering in te brengen...

opening2

Moestuin Amsteldiep geopend

26 juni 2014

In het Amsteldiep in Lelystad hebben bewoners samen met Centrada, Welzijn Lelystad en gemeente, een moestuin gerealiseerd. Eén van de vele grasvelden in Amsteldiep is daarbij omgetoverd tot moestuin met fruitbomen, kruiden en groenten. Bewoners zorgen samen voor het beheer en onderhoud van de moestuin. Tijdens een spetterend buurtfeest heeft wethouder John van den Heuvel op 25 juni 2014 de moestuin officieel geopend.

OpeningKluswinkel_fotobureauTiernego

Kluswinkel Zuiderzeewijk geopend door wethouders Fackeldey en Van den Heuvel

11 juni 2014

Op woensdag 11 juni openden wethouders Fackeldey en Van den Heuvel de Kluswinkel op Rode Klif 209. Bij deze gezamenlijke opening werd de portefeuille ‘Stedelijke vernieuwing op uitnodiging’ overgedragen aan wethouder John van den Heuvel.

Een 7,5 voor de kwaliteit van de dienstverlening van Centrada

10 juni 2014

Centrada’s keurmerk voor zorgeloos huren is weer met twee jaar verlengd. De kwaliteit van de dienstverlening van Centrada werd beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer van 7,5. Centrada eindigt met deze score op plaats 92 van de 143 corporaties wiens dienstverlening in 2013 op alle onderdelen werd gemeten door het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH).

xparlementaireenquetelogo_jpg_pagespeed_ic_gokgm5h

Parlementaire enquête woningcorporaties biedt kansen

4 juni 2014

Op dit moment onderzoekt de Tweede Kamer de woningcorporaties door middel van een parlementaire enquête. Dit speelde zich tot nu toe vooral achter de schermen af. Binnenkort verandert dat: op 4 juni starten de openbare verhoren. Daarom leggen we graag uit waarom de Tweede Kamer de woningcorporaties onderzoekt en wat dat betekent voor Centrada.

280514PARKBOS_fotobureautiernego

Wethouder Fackeldey verricht openingshandeling Parkbos (Warande)

28 mei 2014

Vanmiddag leverden bouwbedrijf Hurks en Centrada het nieuwbouwproject Parkbos in Warande officieel op. Wethouder Fackeldey verrichtte de openingshandeling en heette alle nieuwe bewoners welkom.

168

Warme plaids voor bewoners Hanzeborg

27 mei 2014

Vandaag, 27 mei, overhandigde Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, 20 warme plaids aan de bewoners van Hanzeborg. Hiermee ging de wens van mevrouw Keizer, bewoonster van Hanzeborg, in vervulling. De wens van mevrouw Keizer is de eerste wens uit de wensboom die medewerkers van Centrada in het kader van de landelijke vrijwilligersactie Nldoet op 21 maart maakten voor de bewoners van Hanzeborg.

AfbeeldingVandaag11_07_55

Goede opkomst pleingesprek de Stelling

26 mei 2014

Ook het pleingesprek op de Stelling 14-15 afgelopen donderdat 22 mei werd goed bezocht door de bewoners. Veel bewoners kwamen even langs om vragen, ideeën, klachten en wensen door te geven. Centrada, gemeente Lelystad, Welzijn Lelystad en de Politie hebben de bewoners zo goed mogelijk te woord gestaan en dat werd zichtbaar gewaardeerd. Alle ideeën die zijn geopperd nemen we mee in de uitvoering van een project dat we eind augustus starten in het kader van participatie & leefbaarheid.

'Mijn Centrada' vrijdagavond 23 mei niet bereikbaar

22 mei 2014

Vanwege onderhoud is op vrijdagavond 23 mei 'Mijn Centrada' niet bereikbaar tussen 17.30 en 19.30 uur. U kunt zich dan niet via onze website inschrijven als woningzoekende. Ook zal het niet mogelijk zijn om in te loggen en te reageren op het woningaanbod of uw gegevens te beheren. We vragen hiervoor uw begrip en excuseren ons voor het ongemak.

Slopershamer in Ivoren Klif

20 mei 2014

Eén dezer dagen gaat de slopershamer in Ivoren Klif. Het lage, rode gebouw is bij veel Lelystedelingen bekend. Het werd in 1973 gebouwd en deed in de afgelopen jaren ondere andere dienst als tandartsenpraktijk. Centrada gaat op de locatie van Ivoren Klif een complex met 24 appartementen voor 65-plussers realiseren.

fotopleingesprekDelta

Ook tweede pleingesprek levert veel ideeën op

15 mei 2014
Afgelopen dinsdag vond het tweede pleingesprek van dit seizoen plaats. Deze keer werd de Deltawijk aangedaan. Ook dit pleingesprek werd goed bezocht en leverde veel ideeën van bewoners op. Zo werd geopperd om een wijkfeest te organiseren, een moestuin aan te leggen en fruitbomen te planten en een schoonmaakactie te organiseren.
140514BUIZERD4fotobureautiernego

Bewoners vieren 25-jarig jubileum De Buizerd

15 mei 2014

Op woensdag 14 mei vierden bewoners van De Buizerd het 25-jarig bestaan van het complex. Burgemeester Horselenberg en directeur van Centrada Eep Bronkhorst waren aanwezig om een beeld te onthullen en aan te bieden aan de bewoners.

foto3_2

Eerste pleingesprek 2014: gezellig en een goede opkomst!

8 mei 2014

Gisteren was het eerste pleingesprek van dit jaar in de Jol. Het was een gezellige middag met een goede opkomst. De kinderen hebben gretig gebruik gemaakt van het springkussen. En het belangrijkste: er waren veel enthousiaste bewoners met leuke ideeën. Samen met de gemeente, Welzijn Lelystad en de politie zullen wij deze bewoners ondersteunen om hun eigen buurt beter te maken!

 

Aankondiging inspecties

8 mei 2014

In 2014 gaat Centrada onderhoudswerkzaamheden uitvoeren in diverse wijken in Lelystad. Dit betreft met name schilderwerk aan de buitenzijde van onze woningen en complexen.
Binnenkort starten enkele schildersbedrijven met het uitvoeren van technische inspecties. Dit doen zij ter voorbereiding van de werkzaamheden. In het overzicht gepland onderhoud kunt u zien welke werkzaamheden gepland staan voor uw wijk/complex.

 

foto2_1

Bewoners Amsteldiep starten moestuin

7 mei 2014

Bewoners aan het Amsteldiep in de Zuiderzeewijk starten met hulp van Centrada, gemeente en Welzijn Lelystad met een moestuin. De gemeente geeft een gedeelte van het grasveld in bruikleen om tot een moestuin om te toveren. De bewoners gaan daar gezamenlijk groente verbouwen voor alle bewoners aan het Amsteldiep. De initiatiefneemster, Mila Romijn, heeft veel bewoners enthousiast gekregen om mee te helpen met de aanleg en het onderhoud.

foto6

Bewoners Grietenij leggen tuintje aan met Beter Buurt Bijdrage

6 mei 2014

Bij het complex aan de Grietenij hebben de bewoners zelf een tuintje aangelegd en zij zullen dit tuintje zelf onderhouden. Hierdoor wordt het complex opgefleurd en wordt voorkomen dat er hangjongeren staan. Het tuintje is mede mogelijk gemaakt door de Beter Buurt Bijdrage van Centrada! Heeft u ook een idee om het aanzicht van de buurt of het complex te verbeteren of gezelliger te maken? En wilt u dit zelf met uw buren uitvoeren? Stuur dan een e-mail naar gebiedsregisseurs@centrada.nl. Meer informatie over de Beter Buurt Bijdrage vind u hier.

Pleingesprekken: bewoners in gesprek met organisaties voor een betere buurt

1 mei 2014

Samen met de gemeente, Welzijn Lelystad, de politie en verschillende wijkraden organiseert Centrada in mei zogenaamde pleingesprekken. Een afvaardiging van de genoemde organisaties verzamelt op een centraal punt in de wijk, bij een zogenaamde koffiekar. Buurtbewoners zijn vervolgens van harte welkom om een kopje koffie/thee te komen drinken en te praten over de wijk waar zij wonen.

Maatregelen zorgen voor kortere wachttijd huurwoning

23 april 2014

Maatregelen die Centrada in overleg met de gemeente nam om de wachttijden voor een betaalbare huurwoning in Lelystad te verkorten, zijn succesvol. Uit de ‘Rapportage Woonruimteverdeling 2013’ blijkt dat het experiment loten en de aanpassing van de woningbezettingsnormen van eengezinswoningen leiden tot kortere wachttijden bij zogenaamde spoedzoekers en gezinnen, zonder dat dit een negatief effect lijkt te hebben op de wachttijd voor andere (reguliere) woningzoekenden.

Actieve bewoonster organiseert voorleesuurtje Waterwijk

17 april 2014

Sinds een paar weken lezen twee buurtbewoonsters uit de Waterwijk elke woensdag voor aan kindjes in de leeftijd 0-4 jaar. Een leuk en nuttig initiatief dat is aangedragen door een actieve bewoonster. Deze bewoonster organiseert de werving van ouders en kinderen en Centrada en Welzijn Lelystad ondersteunen bij dit leuke initiatief! Meer informatie? Klik hier voor de flyer.

foto_10

Feestelijke opening MFA De Waterbever

15 april 2014

Afgelopen zaterdag 12 april opende wethouder Meta Jacobs, samen met bewoners uit de buurt,  de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) De Waterbever in de Voorstraat. MFA De Waterbever is het centrale ontmoetingspunt voor alle bewoners uit de Waterwijk en de Landerijen. Omdat Centrada veel belang hecht aan een goede accommodatie met veel voorzieningen in deze wijken, leverde Centrada een financiële bijdrage aan de verbouwkosten.

foto3_1

Minister Blok op werkbezoek in Zuiderzeewijk

8 april 2014

Minister Stef Blok van Wonen bracht op 7 april een werkbezoek aan de Zuiderzeewijk in Lelystad. Hij kwam speciaal om zich bij te laten praten over de initiatieven op het terrein van de particuliere woningverbetering. Hij bezocht de ‘kluswinkel in oprichting’ in de Rode Klif en een nul-op-de-meter-woning aan Hoek van ’t IJ. Zowel de bedrijfsruimte voor de kluswoning als de woning aan Hoek van ’t IJ zijn door Centrada ter beschikking gesteld.

130214Grietenij

Leerlingen ROC schilderen Grietenij

27 maart 2014

Deze week wordt het schilderwerk aan de buitenzijde van het complex Grietenij afgerond. Het bijzondere aan dit project is dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd door leerlingen van ROC Flevoland. Onder begeleiding van een leermeester leren de studenten de kneepjes van het vak. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: 'Centrada vindt het belangrijk dat leerlingen werkervaring op kunnen doen, niet alleen in het praktijkklas van school maar ook binnen een echt project. Daarom proberen we elk jaar zeker één bouw- of schilderproject geschikt te maken voor leerlingen.'

_MG_0559

Centrada levert eerste woningen Parkbos, Warande op

27 maart 2014

Het eerste deel van nieuwbouwproject Parkbos (Warande) is op woensdag 26 maart door Centrada opgeleverd aan de nieuwe huurders. Het ging in totaal om twaalf eengezinswoningen. De huurders van de overige 15 woningen krijgen volgende week de sleutels van hun nieuwbouwwoning.

IMG_3699_crop

Medewerkers Centrada als vrijwilliger in actie voor NLdoet

21 maart 2014

Zo’n 15 medewerkers van Centrada staken vrijdag 21 maart als vrijwilliger de handen uit de mouwen in het kader van de landelijke vrijwilligersactie Nldoet. Samen met een paar andere vrijwilligers maakten zij geheel belangeloos enkele activiteiten bij Woonzorgcentra Flevoland mogelijk.

1154_ivoren_b1_01_1

Ivoren Klif maakt plaats voor appartementencomplex voor 65-plussers

20 maart 2014

Centrada gaat een complex met 24 appartementen voor 65-plussers realiseren op de locatie van het Ivoren Klif. Op dinsdag 18 maart lichtten gemeente, architect, aannemer en Centrada de plannen toe aan omwonenden van het Ivoren Klif. Het lage, rode gebouw dat in de afgelopen jaren ondere andere dienst deed als tandartsenpraktijk, wordt binnenkort gesloopt.

14092overeenkomstMFAWarande8283Fotostudiowierd

Samenwerkingsovereenkomst Multifunctionele accommodatie (MFA) Warande ondertekend

14 maart 2014

Donderdag 13 maart is de samenwerkingsovereenkomst voor een Multifunctionele Accommodatie (MFA) Warande ondertekend door wethouder Jop Fackeldey  en vertegenwoordigers van Stichting SchOOL (Scholengroep Openbaar Onderwijs Lelystad), SKL Kinderopvang, Stichting Welzijn Lelystad, Woonstichting Centrada en Stichting Eerstelijnsgezondheidszorg Lelystad (STEL). Hiermee is een start gemaakt met de voorbereidingen om  een wijkvoorziening te realiseren in Warande rondom educatie, opvang, sport, welzijn en zorg.

P1040951

Werkzaamheden Rode Klif lopen voor op schema

13 maart 2014

De werkzaamheden in en aan het Rode Klif in de Zuiderzeewijk zijn in volle gang. Dankzij het mooie weer van de afgelopen weken, loopt de uitvoering van de werkzaamheden iets voor op schema. Langzaamaan wordt de vernieuwde uitstraling van het complex zichtbaar. Een deel van het schilderwerk aan de buitenkant is inmiddels gedaan, de dakbedekking is grotendeels vervangen en ongeveer één derde van alle kozijnen is vernieuwd.

duurzaam7284Fotostudiowierdcentrad_klein

Duurzaamheidswinkel in stadshart ontmoetingsplek en inspiratiebron

11 maart 2014

Op zaterdag 8 maart werd op initiatief van gemeente Lelystad en Natuur en Milieu Federatie Flevoland de Duurzaamheidswinkel geopend aan het Stadhuisplein. Centrada is partner in de Duurzaamheidswinkel in de vorm van een bedrijfslidmaatschap.

JansenMFAboswijik

Feestelijke opening Multifunctionele Accommodatie De Brink in Boswijk

11 maart 2014

Op zaterdag 8 maart opende wethouder Wout Jansen de multifunctionele accommodatie (MFA) De Brink in Boswijk. Met de realisatie van MFA De Brink is de laatste stap gezet in het opknappen van Boswijk Centrum. Voor de renovatie van de MFA heeft Centrada een financiële bijdrage geleverd. De aanwezigheid van een MFA in een wijk is voor Centrada belangrijk omdat daar veel voorzieningen zoals scholen, ontspanning en inspanning zijn ondergebracht en dit komt weer ten goede aan de leefbaarheid in de wijk.

persberichtOBLondertekeningFotostudiowierd

Overlegorgaan wil impuls geven aan bouwnijverheid Lelystad

6 maart 2014

Op 6 maart overhandigde Ronald Gouwerok, manger Vastgoed bij Centrada en interim voorzitter van het Overlegorgaan Bouwnijverheid Lelystad (OBL), de gewijzigde statuten van het OBL aan wethouder Fackeldey. Met de wijziging van haar statuten wil het OBL een impuls geven aan de bouwnijverheid in Lelystad. Door de wijziging kunnen meerdere partijen toegelaten worden tot het OBL waardoor er meer draagvlak wordt gecreëerd voor de ontwikkeling en groei van Lelystad.

MijnCentrada

'Mijn Centrada' toegankelijk voor woningzoekenden

26 februari 2014

Vanaf vandaag kunt u als woningzoekende uw zaken met Centrada regelen via ons klantportaal 'Mijn Centrada'. Bent u op zoek naar een woning en bekijkt u wekelijks ons woningaanbod? Vanaf vandaag ziet dat deel van de website er anders uit en veranderen er voor u een paar dingen.

foto3

Kijkdag voor huurders Parkbos Warande

25 februari 2014

Vorige week donderdag konden huurders van de 27 nieuwbouw huurwoningen in Parkbos Warande een kijkje nemen in hun nieuwe woning. Het nieuwbouwproject, dat eind maart/begin april wordt opgeleverd, kenmerkt zich door een unieke ligging middenin een park. Nu de woningen wind- en waterdicht zijn, kregen de huurders een indruk van de verschillende ruimtes en konden zij alvast de maten opnemen.

OndertekeningModelwoning1

Aftrap project ‘Nul-op-de-meter-woning’

20 februari 2014

Vanmorgen verzamelden wethouder Jop Fackeldey, vier bouwbedrijven en Centrada zich bij Hoek van ’t IJ 20. De bouwbedrijven hebben het initiatief genomen om een nul-op-de-meter-woning te realiseren. Centrada geeft de woning aan Hoek van ‘t IJ 20 voor twee jaar in bruikleen aan bouwbedrijven Heijmans, Van Wijnen, Schutte Bouw en TBI/Koopmans. De betrokken partijen tekenden een gebruikersovereenkomst waarmee de realisatie van de ‘nul-op-meter-modelwoning’ van start gaat.

infographic_geheel_DEFx01

Centrada kiest voor betaalbaar wonen

5 februari 2014

Woningcorporatie Centrada stelt ook de komende jaren betaalbaar wonen voorop. Dat blijkt uit het nieuwe Ondernemingsplan voor de komende vijf jaar dat Centrada, in nauw overleg met de huurdersvereniging HVOB, de gemeente en andere samenwerkings­partners in Lelystad, opstelde. Door onder meer de verhuurderheffing heeft de corporatie minder te besteden en is zij gedwongen om keuzes te maken. Tegelijkertijd wil Centrada geen concessies doen aan haar ambities. Door zich te concentreren op haar kerntaken en deze tegen zo laag mogelijke bedrijfskosten uit te voeren, kan Centrada haar ambities overeind houden.

140123EnergyBoxFotostudiowierd

Winnaars prijsvraag ontvangen energiebox

28 januari 2014

Op 23 januari 2014 hebben Martin Kleinman en Wim Zaalmink een energiebox ter waarde van 70 euro ontvangen van wethouder Wout Jansen en Martine Klaucke, manager Wonen bij Centrada. Zij hadden een juist antwoord gegeven op de prijsvraag die door de energiecoaches was uitgeschreven tijdens het duurzaamheidsevent ‘Ik ♥ duurzaam Lelystad’. De energiecoaches waren een van de circa 50 duurzame initiatieven die zich presenteerden tijdens dit duurzaamheidsevent van 23 november 2013.

Centrada is klaar voor IBAN

23 januari 2014

Vanaf 1 februari 2014 worden alle Nederlandse rekeningnummers vervangen door IBAN-rekeningnummers. Dit betekent dat uw rekeningnummer wordt uitgebreid met een land- en bankcode. Daarnaast veranderen de regels voor incasso.

Park01

Laatste 12 woningen Parkbos Warande aanstaande woensdag geadverteerd

17 januari 2014

Op woensdag 22 januari 2014 adverteert Centrada de laatste 12 nieuwbouw eengezinswoningen in Parkbos, Warande. Heeft u interesse in één van deze woningen? U vindt hier meer informatie over dit nieuwbouwproject.

foto_9

Testpanel enthousiast over Klantportaal

10 januari 2014

Een aantal huurders en woningzoekenden heeft vanmorgen op het kantoor van Centrada het nieuwe Klantportaal getest. Binnenkort kunnen alle klanten van Centrada (zowel huurders als woningzoekenden) via dit Klantportaal verschillende zaken 24/7 online regelen. Voor woningzoekenden betekent dit bijvoorbeeld dat zij hun verlengingskosten via het Klantportaal met iDEAL kunnen voldoen. Huurders kunnen onder andere hun huursaldo bekijken, reparatieverzoeken doen en de huur opzeggen.

Woningzoekenden mogen per 8 januari op meer dan drie woningen reageren

2 januari 2014

Met ingang van 8 januari 2014 vervalt de regel dat woningzoekenden op maximaal drie woningen mogen reageren. Wel moeten de woningen waarop u eventueel reageert 'passend' zijn. Dit betekent dat het type woning, de grootte van de woning en de huurprijs moeten passen bij uw gezinssituatie. De passenheidscriteria vindt u hier.

Woningzoekenden betalen verlengingskosten voortaan via iDEAL

31 december 2013

Woningzoekenden die de verlengingskosten van hun inschrijving van 2013 nog niet betaald hebben, moeten dit begin 2014 doen via iDEAL. Centrada verzoekt deze woningzoekenden het bedrag niet zelf over te maken, maar te wachten tot zij nadere informatie van Centrada ontvangen over het precieze moment waarop zij hun verlengingskosten via iDEAL kunnen betalen. Woningzoekenden die hun verlengingskosten van 2013 nog moeten betalen, hebben hierover een brief ontvangen.

DSCF0057

Kerstboompakketactie groot succes

16 december 2013

Een paar weken geleden werd in Radar en op deze website de kerstpakketactie aangekondigd. Vanuit de Beter Buurt Bijdrage sponsorde Centrada vijf kerstboompakketten met daarin een kerstboom van ongeveer 4 meter hoog met lampjes, kerstballen en een verlengsnoer en een feestpakket voor 25 personen met o.a. chocolademelk, glühwein, lekkere hapjes en kaarsjes. Er kwamen veel reacties binnen en de eerste kerst-buurtfeesten hebben inmiddels plaatsgevonden.

foto1

Bewoners Agoradek krijgen bezem van Centrada

26 november 2013

Vandaag hebben de gebiedsregisseur en sociaal wijkbeheerder van Centrada bezems en sneeuwschuivers overhandigd aan een aantal bewoners van het Agoradek. Centrada wil de bewoners op deze manier graag betrekken bij het schoon en netjes houden van het dek.

 

Centrada en gemeente Lelystad maken nieuwe afspraken 2014

13 november 2013

Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad en Centrada hebben voor het jaar 2014 nieuwe afspraken met elkaar gemaakt. In de jaarafspraken 2014 zijn onder meer afspraken gemaakt over de wachttijden en urgentie, woningtoewijzing aan maatschappelijke organisaties ten behoeve van hun uitstroom, het aanpakken en voorkomen van woonfraude, energie en duurzaamheid en wonen, welzijn en zorg. Ook zijn er specifieke, gebiedsgerichte afspraken gemaakt.

131113Fruitbomen1

Bewoners Galjoen planten fruit- en notenbomen voor de buurt

13 november 2013

Op woensdag 13 november 2013 plantten bewoners en buurtkinderen in het Galjoen fruit- en notenbomen en bessenstruiken voor de buurt. De bewoners namen zelf dit initiatief dat voortkomt uit de straatgesprekken van Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente. Het planten van de bomen en struiken voor de buurt wordt mede mogelijk gemaakt door de Beter Buurt Bijdrage van Centrada en het project ‘Mensen maken de straat’ van gemeente Lelystad.

Vraag nu een kerstboompakket aan voor uw straat/complex!

12 november 2013

De feestdagen staan voor de deur. Wilt u samen met uw buren een kerstboomfeest organiseren om elkaar beter te leren kennen? Dan kunt u bij Centrada een kerstboompakket aanvragen. Vanuit de Beter Buurt Bijdrage sponsort Centrada vijf pakketten. Onderneem dus snel actie, want de eerste vijf aanmeldingen die zijn ondertekend door minstens tien buurtbewoners ontvangen een kerstboompakket.

De nieuwe Radar is uit!

12 november 2013

Huurt u een woning van Centrada? Dan ontvangt u vandaag de nieuwe Radar in uw brievenbus of mailbox! In deze Radar vindt u onder andere informatie over nieuwbouwproject Parkbos in Warande en de kerstboompakketactie. Bij de Radar zit een bijlage waarin u informatie vindt over asbest. De nieuwe Radar kunt u hier bekijken. De bijlage over asbest vindt u hier.

Wijziging uitbetaling huurtoeslag

24 oktober 2013

Vanaf 1 december 2013 verandert het uitbetalen van de toeslagen, waaronder de huurtoeslag, door de Belastingdienst. Door nieuwe wetgeving moet de Belastingdienst uitbetalingen op één rekeningnummer doen. Dat rekeningnummer moet op uw naam staan. Uw huurtoeslag wordt dus niet meer rechtstreeks naar Centrada overgemaakt.

Hoogste punt nieuwbouwproject Parkbos Warande bereikt

15 oktober 2013

Op maandag 15 oktober werd op de bouwplaats van nieuwbouwproject Parkbos in Warande het bereiken van het hoogste punt bereikt. Met de bouw van de 39 eengezinswoningen is in mei gestart. De woningen in Parkbos kenmerken zich door een verhoogde en unieke ligging in het park. Alle gefundeerde terrastuinen zijn georiënteerd op dit park en het uitzicht.  De woningen hebben een compleet ingericht woonprogramma en een oppervlakte van ruim 127 m2.

_MG_6362c

Feestelijke opening moestuin Waterwijk

27 september 2013

Op zaterdag 28 september openden bewoners van de Waterwijk samen met wethouder Wout Jansen en afgevaardigden van Centrada en Welzijn Lelystad een moestuin bij de Zeelaan. De moestuin is voortgekomen uit een groot leefbaarheidsproject van Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente. Bewoners van de Noord- en Oostzeestraat en de Zeelaan zijn de afgelopen maanden benaderd om met ideeën te komen die het contact tussen buurtgenoten verbeteren, maar die de wijk ook leuker, netter en gezelliger maken. 

foto9

Bewoners zetten zich in voor aankleding Agoradek

26 september 2013

Sinds eind vorig jaar hebben 45 nieuwe bewoners hun intrek genomen op het Agoradek. De woningen zijn opgeknapt en recent heeft de gemeente verschillende werkzaamheden aan het dek uitgevoerd. Al sinds de oplevering van de woningen is er een bewonerscommissie actief. Op intiatief van deze bewonerscommissie zijn er begin deze week grote plantenbakken op het dek geplaatst, waardoor het dek nu (bijna) 'af' is.

210913Taart1

Burendag in Hanzepark druk bezocht

22 september 2013

Op zaterdag 21 september, op Nationale Burendag, leverde Centrada nieuwbouwcomplex Ankerplaats op. Hiermee werd de omvangrijke nieuwbouwopgave van Centrada in de wijk Hanzepark afgerond. Een feestelijk moment wat door Centrada werd aangegrepen om haar huurders in Hanzepark met elkaar in contact te brengen. Voor de gelegenheid sneden wethouders Meta Jacobs en Jop Fackeldey een reuze-taart aan met daarop een afbeelding van het nieuwbouwcomplex. Huurders uit Hanzepark kwamen langs voor een kopje koffie en een stukje taart en om ideeën uit te wisselen voor een leuke, gezellige wijk.

 

Gemeente polst bewoners over beleving van hun woning en woonomgeving

17 september 2013

Eind september krijgen enkele duizenden inwoners van Lelystad een uitnodiging van de gemeente Lelystad om deel te nemen aan het onderzoek ‘Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid 2013’. De resultaten van het onderzoek geven een beeld van hoe bewoners onder meer de sfeer, de voorzieningen en de veiligheid in hun wijk ervaren. Omdat Centrada hierover informatie wil van de wijken waar de huurwoningen van Centrada staan, worden ook veel huurders van Centrada uitgenodigd om aan het onderzoek deel te nemen.

IMG_1212

Wethouder Fackeldey opent nieuwbouwcomplex Waterwijzer van Centrada

4 september 2013

Nog geen negen maanden na de start van de bouw, opende wethouder Fackeldey vandaag nieuwbouwcomplex de Waterwijzer. De bewoners van het veertig appartementen-tellende complex hebben in de zomermaanden hun intrek genomen. De Waterwijzer is het vijfde nieuwbouwcomplex dat in 2013 door Centrada is opgeleverd. Een unicum in deze tijd van economische recessie waarin landelijk gezien het aantal nieuwbouwprojecten dat gerealiseerd wordt, historisch laag is.

Nu ook Buurtambassadeurs in Kempenaar en Horst

4 september 2013

Na de Brugflat en Kamp-Havenkom, hebben nu ook de Horst (straat 25 en omgeving) en de Kempenaar (straten 7 en 16) een Buurtambassadeur. Deze actieve en betrokken bewoners hebben zich bij Centrada gemeld na een oproep in de Radar, het huurdersblad van Centrada.

Enquête Meentweg

6 augustus 2013

Van de bewoners van de Meentweg wil Centrada graag weten hoe zij denken over de buurt, hoe het contact tussen buurtgenoten is en wat zij graag zouden willen veranderen of verbeteren in de buurt. Daarom voeren we in de komende weken een enquête uit. Aan de hand van de uitkomsten van de enquête, gaat Centrada samen met de bewoners aan de slag om de leefbaarheid te verbeteren. Woont u aan de Meentweg? Klik dan hier voor de enquête. 

Anker3

Centrada levert eerste 32 huurappartementen nieuwbouw Ankerplaats op

22 juli 2013

Op 22 en 23 juli levert Centrada de eerste 32 huurappartementen van nieuwbouwcomplex De Ankerplaats op. De overige 27 appartementen in het nieuwbouwcomplex worden op 6 augustus te huur aangeboden via de website van Centrada. De in totaal 59 appartementen zijn bedoeld voor 55-plussers. Met het opleveren van het complex De Ankerplaats rondt Centrada haar laatste nieuwbouwproject in HanzePark af.

WaterwijzerLelystad_1

Centrada levert nieuwbouw huurwoningen Waterwijzer op

18 juli 2013

Op 18 en 19 juli levert Centrada de levensloopbestendige appartementen op van de nieuwbouwlocatie De Waterwijzer. Het appartementengebouw telt veertig huurappartementen op negen woonlagen. Dankzij de methode 'Virtueel Bouwen' werd de bouwtijd verkort en worden de woningen al zeven maanden na de start van de bouw opgeleverd aan de huurders.

BELANGRIJK NIEUWS VOOR WONINGZOEKENDEN!

28 juni 2013

Heeft u deze week op het woningaanbod gereageerd of bent u van plan om voor maandagavond 18.00 uur te reageren? Door een systeemfout is zichtbaar op welke plek u bent geëindigd voor de betreffende woning. Deze informatie is echter niet correct en u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Omdat het tot maandagavond 18.00 uur mogelijk is op het woningaanbod te reageren, is het waarschijnlijk dat er nog reacties binnenkomen. Pas op dinsdag draait Centrada de selectie en vanaf woensdagochtend 9.00 uur kunt u op de website van Centrada zien hoeveel woningzoekenden hebben gereageerd en aan wie de betreffende woning wordt aangeboden. Onze excuses voor de verwarring. Wij doen er alles aan om deze fout zo snel mogelijk te herstellen. 

Met ingang van 1 juli: 'Check sociaal' voor woningzoekenden

28 juni 2013

Met ingang van 1 juli 2013 voert Centrada bij alle woningzoekenden die een woning hebben geaccepteerd een controle uit via Check Sociaal. Dit is een systeem van GGN en Experian. Tijdens deze check wordt uw identiteit, betaal- en huurgedrag gecontroleerd.

eerstepaalnieuwbouwWaterwijzer

Centrada Jaarverslag 2012: Continu verbeteren

27 juni 2013

In 2012 koos Centrada ervoor om het ‘gewone werk’ steeds beter te gaan doen. Onder de titel ‘continu verbeteren’ besteedde Centrada in 2012 veel aandacht aan klantgericht en efficiënt werken. Zodat Centrada steeds beter in staat is haar bijdrage aan het wonen in Lelystad te leveren, in de vorm van concrete prestaties.
Welke prestaties Centrada in 2012 leverde, is te lezen in het Centrada Jaarverslag 2012.

13194Blokkerhoek3921Fotostudiowierd

Blokkerhoek plein feestelijk geopend

25 juni 2013

Zaterdag 22 juni heeft wethouder Wout Jansen samen met bewoners het pleintje bij Blokkerhoek feestelijk geopend door het onthullen van het bord waar de spelregels op staan die de bewoners  gezamenlijk hebben opgesteld. Het pleinfeest was georganiseerd door bewoners, Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente, met als doel om te laten zien wat er de afgelopen maanden bereikt is.

_MG_7823c2

Centrada levert De Bolder op aan Kwintes en WZF

21 juni 2013

Op vrijdag 21 juni heeft Centrada nieuwbouwcomplex De Bolder opgeleverd aan Kwintes en WZF. Het gebouw werd vervolgens feestelijk geopend door wethouder Jop Fackeldey. Met de bouw van het complex, wat verrezen is op de locatie van het gelijknamige buurthuis, is ruim een jaar geleden gestart.

Vraag nu een Beter Buurt Bijdrage aan!

13 juni 2013

Heeft u een leuk idee voor uw straat of buurt? Doe dan een aanvraag voor een Beter Buurt Bijdrage!

Word Buurtambassadeur!

13 juni 2013

Vindt u schoon, heel en veilig ook belangrijk? Word dan nu Buurtambassadeur!

l

Buurtactiviteit in de Waterwijk

13 juni 2013

In de Noordzeestraat en de Oostzeestraat gaat Centrada met Welzijn Lelystad, de Politie en de Gemeente met bewoners in overleg om te bekijken of er behoefte is aan gezamenlijke activiteiten en om deze activiteiten ook te organiseren.

Centrada onderzoekt woonwensen 65-plussers

23 mei 2013

In de komende weken gaan de Buurtvoorlichters voor Centrada op pad om onder 1275 65-plussers die een eengezinswoning van Centrada huren, een enquête te verspreiden. Met deze enquête wil Centrada onderzoeken wat de woonwensen van deze doelgroep zijn hoe de ideale woonsituatie er  op de langere termijn uitziet. De Buurtvoorlichters lichten de enquête persoonlijk toe en komen de invulde enquête ook weer ophalen. Zodra de uitkomsten van de enquête bekend zijn, informeren wij u hierover via de Radar en onze website.

Centrada stelt huurverhoging sociale huurwoningen uit tot 1 september

22 mei 2013

Woningcorporatie Centrada heeft in overleg met Huurdervereniging Ons Belang (HVOB) besloten om de huurverhoging voor sociale huurwoningen pas per 1 september 2013 in te laten gaan. Tot deze datum is besloten omdat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan Centrada liet weten dat de benodigde inkomensverklaringen pas vanaf begin juni beschikbaar zijn. Omdat de huurverhoging minimaal 2 maanden van tevoren moet zijn aangezegd, is 1 september 2013 de eerst mogelijke datum om de huur te verhogen.

1ePaalParkbos

Bouw van 39 woningen Parkbos Warande gestart

16 mei 2013

Op donderdag 16 mei gaven de directies van Centrada (Eep Bronkhorst), en Hurks (Erik Leijten) het startsein voor de bouw van 39 eengezinswoningen in Parkbos, Warande. Wethouder Fackeldey sloeg vervolgens de eerste paal van dit unieke nieuwbouwproject, waarvan de eerste woningen naar verwachting nog dit jaar opgeleverd worden.

pag20908242chennepplantage

Centrada lanceert samen met partners campagne 'Stop hennepteelt'

16 mei 2013

Met de lancering van de website stophennepteelt.nl, een voorlichtingsfilm, cartoons en de start van een Twitter-offensief maken de 23 deelnemers aan het Flevolandse hennepprotocol, waaronder Centrada, een nog steviger vuist tegen hennepteelt. Op woensdag 15 mei lanceerden zij de campagne ‘Stop Hennepteelt’. Deze voorlichtingscampagne richt zich op (potentiële) daders, met als doel hennepteelt tegengaan.

20130415BCDeMeierijFotooprichtingbewonerscommissie

Nieuwe Bewonerscommissie voor De Meierij en De Hoven

15 mei 2013

Op dinsdag 14 mei is een nieuwe bewonerscommissie voor de complexen De Meierij en De Hoven opgericht. Een vijftal bewoners stelde zich kandidaat om een bewonerscommissie te vormen die de belangen van de bewoners vertegenwoordigt. De grote groep aanwezige bewoners stemde in met de kandidaatstellingen en steunt de nieuwe commissie.

Radar12013

De nieuwe Radar is er!

3 mei 2013

Vanaf vandaag wordt de nieuwe Radar verspreid. Bent u huurder van Centrada, dan valt de Radar op uw deurmat of in uw mailbox. In deze eerste editie van 2013 vindt u informatie over nieuwbouwproject Parkbos in Warande, tips om uw tuin klaar te maken voor de naderende zomer en interviews met een milieuagent en een opbouwwerker van Welzijn Lelystad.

foto_7

Hoogste punt nieuwbouwcomplex Ankerplaats bereikt

2 mei 2013

Op woensdagmiddag 1 mei werd op de bouwlocatie van de voormalige Ankerplaats het hoogste punt bereikt van het appartementencomplex met dezelfde naam. De bouw, die in mei 2012 startte, vordert gestaag. Naar verwachting worden de 59 levensloopbestendige appartementen in augustus opgeleverd.

201305010956251

Parkeermaatregelen rondom De Hoven van kracht

2 mei 2013

Op woensdag 1 mei onthulde wethouder Wout Jansen het bord waarop de parkeermaatregelen rondom de Hoven vermeld staan. Bij de onthulling waren onder andere de bewonerscommissie, bewoners en medewerkers van Centrada aanwezig.

Centrada schort huurverhoging sociale huurwoningen één maand op

18 april 2013

Ondanks inspanningen van de Belastingdienst en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de Belastingdienst laten weten dat zij van een groot deel van de huurders van Centrada niet op tijd inkomensverklaringen kan leveren. Daardoor kan woningcorporatie Centrada de inkomensafhankelijke huurverhoging voor sociale huurwoningen niet integraal per 1 juli doorvoeren. In overleg met Huurdervereniging Ons Belang (HVOB) schort Centrada daarom de verhoging voor alle huurders van een sociale huurwoning met één maand op naar 1 augustus 2013. Centrada stelt de Belastingdienst en de Staat der Nederlanden aansprakelijk voor de financiële schade die zij hierdoor lijdt.

WaterwijzerLelystad_1

Hoogste punt nieuwbouwcomplex Waterwijzer bereikt

11 april 2013

Op het dak van nieuwbouwproject De Waterwijzer werd vanochtend gevierd dat het hoogste punt bereikt is. Ondanks de strenge winter, is het complex in een recordtijd van ongeveer vier maanden gebouwd.

buurtsaluut

Houd uw brievenbus in de gaten, want de pleingesprekken komen eraan!

29 maart 2013

Wat vindt u van uw wijk? Wat zou u anders willen zien of heeft u misschien ideeën voor beter contact met uw buurtgenoten?  Centrada, welzijn Lelystad en de Gemeente Lelystad komen in april en mei naar u toe en willen samen met u en andere buurtbewoners in gesprek gaan.

Wachttijden sociale huurwoningen lopen niet verder op

27 maart 2013

De wachttijden voor sociale huurwoningen in Lelystad zijn, ondanks het feit dat er door de crisis weinig beweging is op de woningmarkt, in 2012 licht gedaald. Met name de invoering van het loten heeft een positief effect gehad. Uit de tussenevaluatie van dit eind 2011 gestarte tweejarige experiment met loten is af te leiden dat deze methode in een behoefte voorziet.

Stroomstoring Centrada

25 maart 2013

De stroomstoring, waardoor Centrada enige tijd niet bereikbaar was, is opgelost.

prijsuitreikingklimaatstraatprijs

Deelnemers Karveel 60 winnen Klimaatstraatprijs

20 maart 2013

Karveel 60 was als enige straat in Lelystad nog in de race voor het Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Helaas lukte het de deelnemers niet om door te gaan naar de volgende ronde in de competitie. Karveel 60 blijft daarmee wel de beste klimaatstraat van Lelystad. Deze goede prestatie is door gemeente Lelystad en Centrada, partners in het Klimaatstraatfeest, beloond met een mooie prijs. Zo mogen beide gezinnen uit eten in een restaurant naar keuze en hebben ze een weekend lang de beschikking over een elektrische auto. De prijs is vrijdag 15 maart 2013 overhandigd door Wethouder Wout Jansen van gemeente Lelystad en Martine Klaucke, manager Wonen bij Centrada.

medewerkers Centrada zetten zich in voor NLdoet

20 maart 2013

Ruim twintig medewerkers van Centrada staken 15 maart als vrijwilliger de handen uit de mouwen in het kader van de landelijke vrijwilligersactie Nldoet. Geheel belangeloos hielpen zij TriAde en InteraktContour bij uiteenlopende klussen, zoals het aanleggen van een buitenkraan, het bouwen van een kippenhok of het helpen bij een open dag in de catering of als gastvrouw.

Storing waterleiding in Lelystad opgelost

20 maart 2013

Het probleem met de waterdruk in Lelystad is opgelost, zo meldt Vitens. De waterdruk wordt langzaam weer opgevoerd.

Centrada ondersteunt opruimactie Kamp

12 maart 2013

In Lelystad zijn tijdens de Landelijke Opschoondag op 9 maart 2013, verschillende activiteiten georganiseerd om de omgeving op te ruimen en netjes te maken. Centrada en Welzijn Lelystad ondersteunden een opruimactie in de Kamp. Een initiatief vanuit Albert Heijn, waarbij betrokken buurtbewoners, een aantal medewerkers van AH en Belangencomité Kamp zich hebben ingezet. Wethouder Jansen deed daar de officiële aftrap voor de voorjaarsschoonmaak, waarin mensen gestimuleerd worden zwerfafval op te ruimen.

Centrada spoort woonfraude op

26 februari 2013

Centrada heeft met de gemeente Lelystad afgesproken dat wij ons huurbestand mogen vergelijken met de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Op deze manier kan Centrada woonfraude opsporen. We bekijken bijvoorbeeld hoeveel personen er op één adres staan ingeschreven in de GBA en of dit overeen komt met de gegevens die bij Centrada bekend zijn.

ondertekenting

Centrada en HVOB ondertekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst

21 februari 2013

Op donderdag 21 februari ondertekenden Centrada en Huurdersvereniging Ons Belang (HVOB) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De samenwerkingsovereenkomst heeft als doel om samenwerking, communicatie en overleg tussen Centrada en de HVOB zo goed mogelijk te laten verlopen.

foto_6

Feestelijke oplevering nieuwbouwproject Zuiderzeewijk

8 februari 2013

Op vrijdag 8 februari is de laatste woning van nieuwbouwproject Keteldiep, Eem, Vecht in de Zuiderzeewijk opgeleverd. Met deze feestelijke oplevering sloot Centrada een, voor Lelystadse begrippen, uniek project af. Wethouder Jop Fackedley overhandigde de sleutel van de nieuwbouwwoning aan een terugkerende huurder, mevrouw Bafati.

 

kamerverhuur

Centrada start met pilot kamerverhuur

2 februari 2013

Naar aanleiding van de samenwerkingsafspraken die Centrada met de gemeente heeft gemaakt, is recent de pilot Kamerverhuur gestart. Twee woningen in de Zuiderzeewijk zijn geschikt gemaakt voor bewoning door drie personen.

opleveringRostockstraat

Eerste koopwoningen Rostockstraat opgeleverd

1 februari 2013

Op donderdag 31 januari werden de eerste koopwoningen aan de Rostockstraat opgeleverd. De 11 stadswoningen maken deel uit van een groot nieuwbouwproject wat Centrada in de wijk Hanzepark realiseert.

Voorkom inbraak of oplichting: wees alert!

29 januari 2013

We denken allemaal dat het ons niet overkomt, maar het gebeurt vaker en dichterbij dan we denken: insluipingen of oplichting. Wees alert!

 

Mevrouw Orellana Zenteno neemt de sleutels van haar nieuwe woning in ontvangst

Eerste woningen nieuwbouwproject Zuiderzeewijk opgeleverd

25 januari 2013

De eerste woningen van nieuwbouwproject Keteldiep, Eem en Vecht in de Zuiderzeewijk zijn deze week opgeleverd. De nieuwe huurders namen de sleutel van hun nieuwbouwwoning in ontvangst en zullen de komende weken besteden aan het stofferen en inrichten van de woning.

 

_MG_9100c

Centrada, Kwintes en Woonzorgcentra ondertekenen huurcontract De Bolder

18 januari 2013

Vanmorgen ondertekenden de bestuurders van Centrada, Kwintes en Woonzorgcentra Flevoland (WZF) het huurcontract voor nieuwbouwproject de Bolder.  

ActielogoFCklimaatstraat2013

Eerste afvalronde Klimaatstraatfeest is een feit

17 januari 2013

De eerste afvalronde van de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd is een feit. Sinds 16 januari gaan alleen de 150 beste straten verder in de race om het Klimaatstraatfeest. Van de deelnemende straten in Lelystad is alleen Karveel 60 door in de competitie.

pag2Agoradek

Wachttijden voor sociale huurwoning blijven hoog

16 januari 2013

Door de economische recessie is de afgelopen jaren enerzijds de vraag naar sociale huurwoningen toegenomen en anderzijds het aanbod van sociale huurwoningen afgenomen door de gebrekkige doorstroming naar de koopmarkt. Hier komt de komende tijd naar verwachting weinig verandering in; de wachttijden voor een sociale huurwoning in Lelystad zullen in de toekomst dan ook waarschijnlijk aan de hoge kant blijven. Inmiddels is de gemiddelde wachttijd 3,2 jaar. Gemeente Lelystad en Centrada hebben in het Lokaal Akkoord 2010-2013 streefwaarden voor de wachttijden afgesproken. Maatregelen die ervoor zorgen dat wachttijden teruglopen zijn beperkt.

Vliehors14p6

Gemeente Lelystad en Centrada maken jaarafspraken 2013

16 januari 2013

Gemeente Lelystad en woningcorporatie Centrada hebben voor 2013 afspraken gemaakt over de woningmarkt en de verdeling van sociale huurwoningen in Lelystad, de wachttijden, de huisvesting van bijzondere doelgroepen, duurzaamheid en woonlasten, stedelijke vernieuwing en nieuwbouw, wonen, zorg en welzijn en wijkafspraken. De jaarafspraken 2013 zijn een uitwerking van de prestatieafspraken tussen gemeente Lelystad en Centrada die in december 2009 zijn vastgelegd in het Lokaal Akkoord. De jaarafspraken 2013 worden ondertekend door wethouder Jop Fackeldey en Eep Bronkhorst, directeur van Centrada en zijn op 15 januari door het college vastgesteld.

foto2

Centrada overhandigt waardebon aan ZINspelers

20 december 2012

Vandaag overhandigde Richard Booij, gebiedsregisseur bij Centrada, een waardebon van €250,- aan Jan-Willem van der Kort van ZINspelers. ZINspelers is een organisatie die in de provincie Flevoland toneel- en muziektheatervoorstellingen produceert in de traditie van het Community Theatre en het betere amateur-theater. Met de waardebon kan ZINspelers materiaal kopen voor de bouw van het decor voor hun project ‘Loket 13’.

ActielogoFCklimaatstraat2013

Eco-klokje voor Lelystadse deelnemers Klimaatstraatfeest

19 december 2012

De eerste honderd nieuwe Lelystadse deelnemers aan het Klimaatstraatfeest ontvangen van Centrada en gemeente Lelystad een eco-klokje; een duurzaam bureauklokje dat op water werkt. Gemeente Lelystad en Centrada hopen daarmee meer inwoners van Lelystad te motiveren om deel te nemen aan de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland.

_MG_5793c

45 woningen Agoradek feestelijk opgeleverd

19 december 2012

Op dinsdag 18 december is de oplevering van de 45 woningen op het Agoradek gevierd. In de afgelopen weken ontving het merendeel van de nieuwe huurders de sleutels van de opgeknapte appartementen. Het Agoradek, wat ooit op de nominatie stond voor sloop, is gerenoveerd nadat de projectontwikkelaar die de sloop en nieuwbouw zou uitvoeren, zich in 2011 terugtrok.

_Y7D9777JTLBrillenFSWierdc

Centrada schenkt wc-brillen aan toneelvereniging JTL

14 december 2012

‘Maatschappelijk betrokken ondernemen’ staat voor een betrokken houding van een organisatie of onderneming bij de samenleving. Centrada gaf onlangs blijk van deze houding door de – op de Lokale Beursvloer beloofde – wc-brillen aan toneelvereniging JTL te overhandigen. De wc-brillen werden met veel enthousiasme ontvangen.

26111ePaal1_1

Eerste paal nieuwbouwproject Waterwijzer geslagen

27 november 2012

Op maandag 26 november werd de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject op de locatie Waterwijzer. Wethouder Jop Fackeldey van de gemeente Lelystad en Eep Bronkhorst, directeur-bestuurder van Centrada gevan het startsein. Het gebied naast winkelcentrum Lelycentre wordt de komende jaren van kantoor-zone getransformeerd naar woongebied. Centrada realiseert op deze locatie 40 huurappartementen voor één- en tweepersoons huishoudens. De 40 appartementen zijn naar verwachting eind 2013 gereed.

 

ActielogoFCklimaatstraat2013

Klimaatstraatfeest gestart: meld je aan

21 november 2012

Vandaag is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland gestart: het HIER Klimaatstraatfeest. Meld u aan via www.klimaatstraatfeest.nl en bespaar, samen met uw buren, energie en geld. Voor elke energiebesparende actie die u met uw buren uitvoert (zoals het plaatsen van tochtstrips of het vervangen van gloeilampen voor spaarlampen), verdient u klimaatpunten en maakt u kans op prijzen. Als u zich als huurder van Centrada aanmeldt als deelnemer van het Klimaatstraatfeest, ontvangt u 1.500 klimaatpunten extra en maakt u bovendien kans op de extra prijs die Centrada en gemeente Lelystad uitloven voor de best presterende klimaatstraat van Lelystad.

DPP0781

Kopers kluswoningen bekijken eerst opgeleverde woning

19 november 2012

Vrijdagmiddag namen de kopers van de kluswoningen een kijkje bij de eerste woning die wordt opgeleverd. Hierdoor kregen zij een indruk van hoe hun eigen woning eruit komt te zien. De kopers krijgen rond de kerstdagen de sleutel van de woning. De buitenzijde van de woning is dan opgeknapt door Centrada. Kopers nemen zelf de binnenzijde van de woning onder handen.

Gjalt Dijkstra, sociaal wijkbeheerder bij Centrada overhandigt bos bloemen aan initiatiefnemer tuinenproject Hemmeland

Voortuin jongerenwoningen opgeknapt dankzij Beter Buurt Bijdrage

16 november 2012

Sinds 2010 bestaat de Beter Buurt Bijdrage. Ideeën van bewoners om de buurt of woonomgeving leuker, gezelliger of netter te maken, worden hieruit gefinancierd. Recent werd een idee van bewoners van de jongerenwoningen aan de Hemmeland uitgevoerd. De voortuin van de jongerenwoning werd opgeknapt en bewoners sloegen de handen ineen om ervoor te zorgen dat hun tuin er netjes uit blijft zien.

DPP0763

Huurders nemen kijkje in nieuwbouwwoning Zuiderzeewijk

16 november 2012

Op donderdag 15 november namen de 12 terugkerende bewoners van de woningen aan de Keteldiep, Eem en Vecht een kijkje in hun nieuwbouwwoning. In augustus 2011 besloot Centrada om 24 huurwoningen te slopen en te vervangen door soortgelijke nieuwbouwwoningen op dezelfde locatie.

ActielogoFCklimaatstraat2013

Klimaatstraatfeest start volgende week

15 november 2012

Volgende week is het zover! Op 21 november start de nieuwe ronde van het HIER Klimaatstraatfeest, de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Daarmee kunt u, samen met uw buren, energie en geld besparen én maakt u kans op mooie prijzen. Meld u dus snel aan via www.klimaatstraatfeest.nl.

1215dsnLSK01_1

Kluswoningen in recordtempo verkocht

2 november 2012

De acht kluswoningen die op woensdag 16 oktober in de verkoop gingen bij De 4 Linden makelaardij, zijn in een recordtempo verkocht. Binnen twee weken was voor alle woningen een koper gevonden. Kluswoningen zijn voormalig huurwoningen waarvan de buitenzijde wordt opgeknapt door Centrada. Kopers krijgen 10% korting op de taxatieprijs. Deze korting kunnen zij gebruiken om de binnenzijde van de woning naar eigen smaak en inzicht aan te passen.

 

Centrada neemt deel aan dag van de dialoog.

30 oktober 2012

Op donderdag 15 november vindt de dag van de dialoog plaats. Het doel van de Dag van de Dialoog in Lelystad is het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties verspreid over de hele stad. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete initiatieven ontstaan die de (maatschappelijke) samenhang in onze stad bevorderen. Ook Centrada neemt deel aan de dag van dialoog.

Kerst-ideeën gezocht voor Beter Buurt Bijdrage

18 oktober 2012

In de afgelopen dagen hebben een paar honderd huurders van Centrada een kerstkaart van ons ontvangen. Bij deze kerstkaart zat een oproep om een leuke kerst-actie te bedenken en voor de uitvoering van het idee een Beter Buurt Bijdrage aan te vragen. De eerste reacties zijn inmiddels binnen.

VaderzoontandenpoetsenWEB

Aanbod WoonEnergie voor huurders Centrada

9 oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober ontvangen huurders van Centrada een brief met een vrijblijvend aanbod om over te stappen naar WoonEnergie; de enige energieleverancier in Nederland speciaal voor huurders. Huurders ontvangen dit aanbod omdat de tarieven van WoonEnergie gegarandeerd behoren tot de drie laagste in de markt van vergelijkbare aanbiedingen. Bovendien krijgen huurders groene stroom voor de prijs van grijze.

maatschappelijkestagesgl

Scholieren SGL steken handen uit de mouwen bij Rode Klif

9 oktober 2012
24 leerlingen van de SGL lopen vandaag hun maatschapelijke stage bij het Rode Klif. In het Rode Klif wonen veel ouderen en de leerlingen helpen de bewoners een handje door de terrassen onkruid vrij te maken.
ActielogoFCklimaatstraat2013

HIER Klimaatstraatfeest geeft LED-lampen weg

9 oktober 2012

Het is zover! Je kunt je weer inschrijven voor de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland: het HIER Klimaatstraatfeest. Daarmee bespaar je energie en geld én maak je kans op mooie prijzen. En als je je in deze week van 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, aanmeldt, maak je kans op 1 van de 30 energiebespaarpakketten.

Centrada aanwezig op Dag van de Ouderen

4 oktober 2012

Op vrijdag 5 oktober vindt in De Hoven de Dag van de Ouderen plaats. Ook dit jaar zal Centrada weer aanwezig zijn met een stand. Heeft u vragen over onderhouds- of nieuwbouwprojecten of wilt u zich inschrijven als woningzoekende? Dan bent u van harte uitgenodigd om een bezoek aan onze stand te brengen.

20120919Jolstraat23BBBIV

Bewoners Jol bruisen van ideeën voor een Betere Buurt

2 oktober 2012

Tijdens een gezellige bijeenkomst in de Jol hebben de bewoners allerlei ideeën bedacht om de buurt nog leuker en leefbaarder te maken. Centrada ondersteunt de bewoners met een financiële bijdrage uit de Beter Buurt Bijdrage en door hen bij de uitvoering van de ideeën te faciliteren.

1215dsnLSK01

Lancering Kluswoningen tijdens Woonevent op 29 september

25 september 2012

Aanstaande zaterdag neemt Centrada deel aan het Woonevent in restaurant 'De Cantine' om het nieuwe project Kluswoningen te lanceren. Kluswoningen zijn voormalige huurwoningen waarvan de buitenzijde wordt opgeknapt door Centrada. Kopers kunnen vervolgens het binnenpakket naar eigen smaak en inzicht aanpassen. Deze aanpassingen kunnen zij financieren uit de korting van 10% die Centrada geeft op de taxatieprijs van de woningen. De kluswoningen worden via De 4 Linden makelaardij te koop aangeboden. Met de Kluswoningen biedt Centrada nog meer keuzevrijheid voor haar klanten.

 

BTW-verhoging huurders onderhoudsfonds

25 september 2012

Met ingang van 1 oktober stijgt de BTW die u betaalt over veel producten en diensten naar 21%. Dit geldt ook voor het Huurders Onderhoudsfonds van Centrada. Bij huurders die aan het fonds deelnemen komt de stijging neer op € 0,05 per maand. Deze verhoging wordt opgeteld bij de maandelijkse huur.

Rodeklif1

Opnames voor 'Rob's grote tuinverbouwing' in Rode Klif

28 augustus 2012

Vanmorgen werden in het Rode Klif opnames gemaakt voor het SBS6 programma 'Rob's grote tuinverbouwing'. Rob Verlinden richt, op verzoek van de bewoners, tuinen opnieuw in. In het Rode Klif werd de voortuin van één van de bewoners aangepakt. Aangezien deze voortuin onderdeel uitmaakt van de galerij van het complex, hebben veel bewoners plezier van de vrolijk gekleurde potten en planten. De uitzending kunt u op zaterdag 22 september om 17.00 uur bekijken op SBS6.

pleingesprekken

Centrada gestart met pleingesprekken in Zuiderzeewijk

23 augustus 2012

Deze week is Centrada gestart met het voeren van pleingesprekken. Tijdens pleingesprekken bezoeken medewerkers van Centrada een straat of hofje, met als doel om in gesprek te komen met de bewoners over de leefbaarheid in de betreffende buurt of straat.

vissteiger

Visvoorziening Rode Klif feestelijk geopend

27 juli 2012

Afgelopen woensdag werd de visvoorziening bij Het Rode Klif feestelijk geopend. De visvoorziening is gerealiseerd op initiatief van het Activiteitencentrum en de bewonersvereniging van Het Rode Klif. De voorziening werd gefinancierd door een bijdrage van de gemeente en een Beter Buurt Bijdrage van Centrada.

Houd inbrekers buiten de deur!

24 juli 2012

In de zomerperiode vinden er gemiddeld meer inbraken plaats. Laat u niet verrassen en beveilig uw woning goed. U vindt hier een aantal maatregelen om dieven buiten de deur te houden.

_MG_4873c

Centrada zet nieuwbouwprojecten Hanzepark in de spotlights

20 juli 2012

Op donderdag 19 juli organiseerde Centrada een feestelijke bijeenkomst in Hanzepark. Doel van de bijeenkomst was om de verschillende nieuwbouwprojecten die de corporatie op dit moment in de wijk realiseert, onder de aandacht te brengen.  

_MG_3076c

Centrada opent met bewoners Combinatiegebouw dakterras

17 juli 2012

Op zaterdag werd, tijdens een feestelijke barbecue, het dakterras bovenop het Combinatiegebouw geopend. Het dakterras is bedoeld voor alle bewoners van het complex en heeft als doel om te zorgen voor een beter contact tussen de bewoners en daardoor een betere leefbaarheid van het complex.

foto_3

Centrada en Plegt-Vos ondertekenen driejarig onderhoudscontract

13 juli 2012

Op maandag 9 juli ondertekenden Centrada en Plegt-Vos een driejarig contract voor het uitvoeren van het dagelijks onderhoud aan huurwoningen. 

Jaarverslag 2011 is uit!

11 juli 2012

De oplevering van 128 nieuwbouw huurwoningen en 20 koopwoningen, de renovatie van ongeveer 350 woningen en 23 aanvragen voor een Beter Buurt Bijdrage: een aantal getallen uit het Jaarverslag 2011 van Centrada. Resultaten waar we trots op zijn. Helemaal in deze tijd waarin de crisis op de woningmarkt, de oplopende wachttijden voor sociale huurwoningen en bezuinigen aan de orde van de dag zijn. Het thema van het jaarverslag is dan ook 'Koersvast'. We blijven immers, ook in deze tijden, trouw aan onze missie: 'gedreven door mensen werkt Centrada aan kwaliteit, keuzevrijheid en betaalbaar wonen in vitale wijken en buurten'.

Centrada zet in op sloop appartementen Steile Bank, Muiderzand en Blokkerhoek

11 juli 2012

Centrada is voornemens om de appartementen aan de Steile Bank, Muiderzand en Blokkerhoek in Lelystad te slopen; Steile Bank binnen twee jaar, Muiderzand en Blokkerhoek binnen vijf jaar.

3DCornelisLelymetgroepLelycentreLelystad2012

3DStreetpainting Zuiderzeewijk nu ook klaar

4 juli 2012

Ook de 3D Streetpainting van de bewoners uit de Zuiderzeewijk is nu klaar. Het kunstwerk werd zaterdag 30 juni opgeleverd bij het Lelycentrum. Net als de 3DStreetpainting rondom het Schateiland van de bewoners uit de Waterwijk, maakt dit kunstwerk deel uit van een project dat werd geïnitieerd door de cultuurscout van de Kubus en Citymarketing Lelystad. Het project wordt ondersteund door Centrada.

Lelystad_LelystART3D_klein

Lelystadse inwoners maken zelf 3D Streetpainting

20 juni 2012

Ruim 25 inwoners uit de Waterwijk en de Zuiderzeewijk in Lelystad maken tussen 21 juni en 30 juni zelf, onder leiding van twee internationale kunstenaars, 3D Streetpaintings in de eigen wijken. Het project is een initiatief van de cultuurscout van de Kubus en City Marketing Lelystad, ondersteund door Centrada

printscreen

De Radar nu ook digitaal

15 juni 2012

De Radar, onze huurderskrant die vier keer per jaar verschijnt, krijgt ook een digitale versie! Alle huurders van Centrada ontvangen een brief met daarin een webadres en een inlogcode. Hiermee kunt u via internet aangeven of u de Radar in de toekomst digitaal wilt ontvangen.

 

DPP458

Beter Buurt Bijdrage maakt nieuwe erfafscheidingen Jol mogelijk

12 juni 2012

Afgelopen zaterdag sloegen huurders uit Jol 19 de handen ineen en plaatsten zij nieuwe erfafscheidingen bij de voortuin. Welzijn Lelystad begeleidde hen hierin.

IMG003822012060611402

Doe aanvraag Beter Buurt Bijdrage voor oranje straat of complex

6 juni 2012

Wilt u ook gezamenlijk met uw buurtbewoners uw straat of complex oranje laten kleuren en het Nederlands elftal steunen? U kunt daarvoor een aanvraag indienen voor de Beter Buurt Bijdrage van Centrada.

IMG_2766

Eerste blok woningen Zuiderzeewijk gesloopt

1 juni 2012

Deze week is het eerste blok met acht woningen aan het Keteldiep in de Zuiderzeewijk volledig gesloopt.

Cursus ‘Uitkomen met je Inkomen’ afgerond

30 mei 2012

Afgelopen mei bood Centrada haar huurders in de Jol een, door CMO Flevoland verzorgde cursus, 'Uitkomen met je Inkomen' aan. De enthousiaste cursisten kregen veel praktische tips en leerden vooral om een goed huishoudboekje bij te houden.

Erfafscheidingen Jol dankzij Beter Buurt Bijdrage

30 mei 2012

In mei vond de tweede beoordelingsronde van de Beter Buurt Bijdrage van dit jaar plaats. De vijf ingediende aanvragen zijn allemaal goedgekeurd. Zo worden onder meer de kosten voor erfafscheidingen in de Jol, straat 19, uit de Beter Buurt Bijdrage betaald.

Impressiedakterras20110622

Aanleg daktuin Combinatiegebouw gestart

30 mei 2012

In mei is gestart met de aanleg van de daktuin op het Combinatiegebouw. Het ontwerp voor deze daktuin kwam vorig jaar tot stand met een groep enthousiaste bewoners en onder leiding van hoveniersbedrijf Donkergroen.
De daktuin is in juni gereed en wordt dan feestelijk geopend.

P1000504

Bewoners Jol maken dankbaar gebruik van laatste schoonmaakactie

16 mei 2012

Bewoners van de Jol maakten vandaag dankbaar gebruik van de derde en laatste schoonmaakactie in de Jol, straat 19. Ook deze keer werden oude spullen afgevoerd en kregen tuinen een opruimbeurt. Ondanks het wat mindere weer en de frisse temperatuur was het een gezellig bedoening in de wijk.

IMG_2497

Bewoners Keteldiep, Eem, Vecht krijgen voorproefje nieuwbouwwoning

15 mei 2012

Afgelopen donderdag kregen de bewoners van de te slopen woningen aan de Keteldiep, Eem en Vecht, uitgebreide informatie over hun nieuwe woning. Zo werden er impressies van de keukens getoond en kregen de bewoners de indeling van de woningen te zien en tekeningen van de buitenzijde.

Wachttijd huurwoningen loopt op door stagnerende doorstroming

9 mei 2012

De crisis op de woningmarkt zorgt er ook in Lelystad voor dat de doorstroming op de woningmarkt gering is. Huurders maken steeds minder vaak de vervolgstap naar een koopwoning, waardoor de wachttijden voor een huurwoning oplopen. De gemeente en Centrada voeren nog dit jaar maatregelen in om de doorstroming te bevorderen.

IMG_2523_klein

Sloop woningen Vecht, Eem, Keteldiep gestart

9 mei 2012

De sloop van de 24 woningen aan de Vecht, Eem en Keteldiep is gestart. Op de plek van de woningen worden nieuwe woningen teruggebouwd.

120502schoonmaakactieP1000535_klein

Tweede schoonmaakactie Jol groot succes

3 mei 2012

Op woensdag 2 mei organiseerde Centrada, samen met de bewoners, een tweede grote schoonmaakactie in de wijk Jol. Maar liefst twee grote containers werden gevuld met afval. Bewoners maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om hun tuin en woning een grote opruimbeurt te geven.

Eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject Centrada

3 mei 2012

Op donderdag 3 mei werd de eerste paal geslagen van de 11 koopwoningen van Centrada. Dit feestelijke moment vond plaats na een bijeenkomst in Hanzeborg, waarbij de kopers elkaar konden ontmoeten onder het genot van een ontbijtje.

screendumpnieuwesite

Centrada lanceert nieuwe website

2 mei 2012

Centrada lanceert haar nieuwe internetsite. Deze nieuwe site is doelgroepgericht, klantvriendelijk, fris vorm gegeven en heeft een overzichtelijke structuur. De site bevat enkele nieuwe onderdelen, zoals een wachttijdindicator en een link met de sociale media.

visplek

Veilige visplek bij Rode Klif

1 mei 2012

Mede dankzij de Beter Buurt Bijdrage van Centrada en in samenwerking met de gemeente en Interakt Contour is er bij het complex Rode Klif een veilige visplek gerealiseerd. Daar kunnen bewoners en gebruikers van het activiteitencentrum zich veilig ontspannen aan de waterkant.

Huurverhoging 2012

24 april 2012

Donderdag 26 april verstuurt Centrada de jaarlijkse huurverhogingsbrief. U vindt hier meer informatie over de huurverhoging.

Tuinproject

Tuinenproject Jol van start

5 april 2012

In maart 2012 is Centrada gestart met een tuinenproject in straten 17 en 19 in de Jol. Het doel van het project is om de wijk schoon, heel en veilig te maken. Als voorbereiding op het project hebben 44 bewoners een bezoek gekregen van de buurtvoorlichters.

SSA40017

Renovatie in plaats van sloop voor woningen Agoradek-complex

5 april 2012

Vanwege de economische recessie en de effecten daarvan op de koopwoningmarkt, heeft de projectontwikkelaar die de sloop en nieuwbouw zou uitvoeren van het Agoradek-complex zich teruggetrokken uit het project. Centrada heeft om die reden besloten over te gaan tot renovatie van de woningen.

ft_centradavlaggen1

Vanaf 10 april geen Centrada-magazijn meer

3 april 2012

Vanaf dinsdag 10 april, is het niet meer mogelijk om materialen voor uw woning bij Centrada te kopen of af te halen. De reden hiervan is dat het magazijn bij ons kantoor aan de Wigstraat wordt opgeheven.

Nieuwbouwprojecten/11328_AI_Rijwoning_1

Succesvolle verkoop nieuwbouwwoningen Rostockstraat

13 maart 2012

Op 13 maart 2012 besteedde Omroep Flevoland tijdens een nieuwsuitzending aandacht aan de succesvolle verkoop van de elf stadswoningen van Centrada in HanzePark. Mieke Koster van makelaar De Boer legt uit waarom volgens haar de verkoop zo succesvol is.

4n

Eerlijk en transparant beleid servicekosten

1 maart 2012

Op 23 februari 2012 ondertekenden Centrada en Huurdervereniging Ons Belang (HVOB) de 'Notitie Servicekosten'. De notitie kwam tot stand na een intensief traject van Centrada, de HVOB en een afvaardiging van de bewonerscommissies om het beleid over de servicekosten te herzien. Alle betrokkenen zijn tevreden over het resultaat: rechtvaardig en transparant beleid.

110129_OndertekeningCentrada001_Inaxion

Centrada en gemeente maken prestatieafspraken 2012

11 januari 2012

Gemeente Lelystad en Centrada hebben voor 2012 afspraken gemaakt over de verdeling van sociale huurwoningen in Lelystad, de wachttijden, de huisvesting van bijzondere doelgroepen, duurzaamheid en nieuwbouw. De jaarafspraken 2012 zijn een uitwerking van de prestatieafspraken tussen gemeente Lelystad en Centrada die in december 2009 zijn vastgelegd in het Lokaal Akkoord. De jaarafspraken 2012 worden binnenkort ondertekend door wethouder Jop Fackeldey en Eep Bronkhorst, directeur van Centrada.

nieuws/LotingLogoRGB1

Eerste winnaars 'Loting' springen gat in de lucht

3 januari 2012

Dinsdag 16 november 2011 startte Centrada met het verloten van één op de vijf woningen via haar website. Die eerste keer werden twee woningen verloot: een eengezinswoning en een seniorenwoning. Op de eengezinswoning reageerden 171 woningzoekenden, op de seniorenwoning 17.

nieuws/IMG00185201112081325

Centrada knapt tuinen op met bewoners

16 november 2010

Samen met de bewoners van jongerenwoningen in de Blauwe Slenk, Westkaap en Texelstroom, knapte Centrada de voortuinen op. Het resultaat is een onderhoudsvrije tuin én een mooi aanzicht voor de wijk.

 
webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software