bekertjesrace

Betrokken bewoonsters zorgen voor plezier en verbinding in Warande

18 augustus 2015

Twee enthousiaste en betrokken bewoonsters uit de nieuwbouwwijk Warande hebben met een reeks zomeractiviteiten een bijdrage geleverd aan het woonplezier en de onderlinge contacten tussen de buren in de wijk. Om elkaar en de wijk beter te leren kennen, organiseerden Martha Rispens en Pascalle Driouech van 12 tot en met 14 augustus diverse activiteiten voor bewoners. De activiteiten varieerden van een voetbaltoernooi, tot een spelletjesmiddag en een speurtocht door de wijk. Tijdens deze speurtocht kregen de kinderen opdrachten over de flora en de fauna in de wijk en deden de kinderen alle speeltuinen en de openbare boekenkast in Warande aan.

Uit alle activiteiten komen weer nieuwe bewonersinitiatieven voort. Zo is er de wens om een geschikt voetbalplekje te creëren voor de kinderen en start er binnenkort een ZAP-team van elf enthousiaste kinderen die onder begeleiding het zwerfafval in de wijk gaan opruimen.

De zomeractiviteiten werden mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning bij de organisatie en een financiële bijdrage van Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente Lelystad.
Heeft u ook ideeën om uw buurt mooier of gezelliger te maken? Dan kunt u bij Centrada terecht voor een Beter Buurt Bijdrage. Meer informatie over hoe u die aanvraagt, vindt u hier.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software