131113Fruitbomen1

Bewoners Galjoen planten fruit- en notenbomen voor de buurt

13 november 2013

Op woensdag 13 november 2013 plantten bewoners en buurtkinderen in het Galjoen fruit- en notenbomen en bessenstruiken voor de buurt. De bewoners namen zelf dit initiatief dat voortkomt uit de straatgesprekken van Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente. Het planten van de bomen en struiken voor de buurt wordt mede mogelijk gemaakt door de Beter Buurt Bijdrage van Centrada en het project ‘Mensen maken de straat’ van gemeente Lelystad.

Tijdens een van de straatgesprekken van Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente in het Galjoen stond de vraag centraal: ‘Wat kunnen bewoners zelf doen om de buurt leuker te maken?’. Naast een buurtbarbecue, kwamen bewoners zelf met het idee om de prikstruiken in de buurt te vervangen door grasveldjes met fruit- en notenbomen en bessenstruiken; iets waar de hele buurt plezier van heeft. Toen bleek dat het idee op voldoende steun uit de buurt kon rekenen, hebben de bewoners met hulp van Welzijn Lelystad een beroep gedaan op de Beter Buurt Bijdrage van Centrada en het project ‘Mensen maken de straat’ van de gemeente om daarmee hun ideeën te kunnen realiseren.
Inmiddels heeft de buurtbarbecue plaatsgevonden, zijn de prikstruiken verwijderd door de gemeente en zijn de bomen en struiken aangeschaft en geplant.

In het project ‘Mensen maken de straat’ ondersteunt de gemeente initiatieven van bewoners die een actieve rol spelen in het verbeteren van de eigen woon- en leefomgeving.
De Beter Buurt Bijdrage van Centrada biedt huurders financiële ondersteuning bij het realiseren van ideeën om de buurt beter of gezelliger te maken.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software