20120919Jolstraat23BBBIV

Bewoners Jol bruisen van ideeën voor een Betere Buurt

2 oktober 2012

Tijdens een gezellige bijeenkomst in de Jol hebben de bewoners allerlei ideeën bedacht om de buurt nog leuker en leefbaarder te maken. Centrada ondersteunt de bewoners met een financiële bijdrage uit de Beter Buurt Bijdrage en door hen bij de uitvoering van de ideeën te faciliteren.

Het begon allemaal met een bewoner uit de Jol die zelf de handen uit de mouwen wilde steken om de leefbaarheid in de straat te verbeteren. Hiervoor diende deze bewoner bij Centrada een aanvraag in voor de Beter Buurt Bijdrage. Om goede ideeën te verzamelen werd een partytent in de straat opgezet en werden alle bewoners van de straat uitgenodigd om bij een kopje koffie ideeën te bedenken.
Het was een geslaagde bijeenkomst met veel enthousiaste bewoners. Er zijn genoeg ideeën die de bewoners zelf willen en kunnen uitvoeren om de buurt te verbeteren. Eén bewoner wil graag met de kinderen uit de straat zwerfafval prikken. Een andere bewoner had behoefte aan wat hulp in de tuin in ruil voor een zelfgebakken appeltaart. Ook gaan de bewoners samen een schoonmaakactie organiseren. Centrada zal de bewoners ondersteunen en faciliteren om de ideeën uit te voeren. Daarnaast gaat de gemeente het aangrenzende park in overleg met de bewoners snoeien, zodat het park overzichtelijker en veiliger wordt.

Zo blijkt maar weer dat bewoners zelf veel kunnen doen en elkaar kunnen helpen om de buurt verbeteren! Heeft u ideeën om, samen met uw buren, uw buurt te verbeteren? Kijk dan hier voor het aanvraagformulier Beter Buurt Bijdrage.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software