_MG_0233FotostudioWierd

Bewoners uit Zuiderzeewijk openen winkel voor de wijk

15 december 2015

Op vrijdag 11 december is de winkel ‘Ons Winkeltje’ aan de Rode Klif in de Zuiderzeewijk officieel geopend door wethouder John van den Heuvel. De winkel is een initiatief van project M.I.L.A. (Met Inzet Lukt Alles) en wordt mede mogelijk gemaakt door Centrada. De bedoeling van deze winkel is om inkomsten te genereren, die vervolgens ten goede komen aan de wijk. Van dit geld kunnen de wijk en de woningen verder opgeknapt worden.

De winkel komt voort uit het project ‘Stedelijke vernieuwing op uitnodiging’, waarbij de gemeente door ideeën uit de samenleving de kwaliteit van leven en wonen in de oudere wijken wil verbeteren. Uit dit project zijn eerder dit jaar, ook met ondersteuning van Centrada, een moestuin aan het Amsteldiep en schilderklussen aan het Amsteldiep en in de Texelstroom gerealiseerd.     

Een grote groep vrijwilligers draagt een steentje bij aan dit initiatief. Zo zijn er vaste vrijwilligers die tijdens alle openingstijden aanwezig zijn. Naast de verkoop van tassen, sieraden en tweedehands kleding, zijn er ook plannen om diverse workshops aan te bieden in de winkel, zoals kledingreparatie.

Wethouder John van den Heuvel: “De opening van de moestuin en de schilderklussen eerder dit jaar waren geweldige initiatieven van project M.I.L.A. Ook de winkel vind ik een fantastisch initiatief. Door de samenwerking te zoeken met andere partijen, zoals Centrada, is het mogelijk om dit soort initiatieven te realiseren. De opbrengsten van de winkel vloeien terug in de wijk en zo ontstaan er veel mogelijkheden. Bewoners helpen elkaar, ook als het even financieel niet kan, en geven andere bewoners de kans om hun woning op te knappen.”

Foto: Fotostudio Wierd

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software