WaterlandkrantFotostudioWierd_klein

Bewoners Waterwijk lanceren wijkkrant

21 april 2016

Vanochtend reikte de redactie van wijkkrant Waterland het eerste exemplaar uit aan mevrouw Zegwaard, één van de oudste bewoonsters van de Waterwijk. In de week van 25 april ontvangen alle overige bewoners van de Waterwijk een exemplaar van de krant uit handen van de Buurtvoorlichters.

De Waterland is tot stand gekomen op initiatief van ‘Kerngroep Waterwijk’. Deze enthousiaste wijkbewoners werken sinds 2013 intensief samen met Welzijn Lelystad en Centrada. De groep, die uit elf personen bestaat, vormt de ogen en oren van de wijk. Regelmatig voeren zij overleg met Welzijn Lelystad, Centrada en de gemeente over wat er in de wijk speelt, welke knelpunten er zijn en hoe de partijen samen kunnen zorgen voor meer verbondenheid in de wijk.

Budgetaanvraag
Begin dit jaar kwam de kerngroep met het idee om een wijkkrant op te zetten met daarin onder andere verhalen en oproepen van bewoners en een overzicht van activiteiten in de wijk. Om het idee te kunnen verwezenlijken, hebben de bewoners met ondersteuning van Welzijn Lelystad en Centrada een budgetaanvraag bij de gemeente ingediend. Nadat deze werd goedgekeurd, kon de kerngroep aan de slag met het vormen van de redactie.

Huis-aan-huis
Inmiddels is de eerste druk van de krant een feit. De Waterland verschijnt in een oplage van 2.700. Deze eerste editie wordt huis-aan-huis verspreid door de Buurtvoorlichters. De komende edities worden verspreid door de leden van de kerngroep. Het is de bedoeling dat de krant, die leuke informatieve artikelen en advertenties van Waterwijkse ondernemers bevat, drie keer per jaar wordt verspreid.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software