13194Blokkerhoek3921Fotostudiowierd

Blokkerhoek plein feestelijk geopend

25 juni 2013

Zaterdag 22 juni heeft wethouder Wout Jansen samen met bewoners het pleintje bij Blokkerhoek feestelijk geopend door het onthullen van het bord waar de spelregels op staan die de bewoners  gezamenlijk hebben opgesteld. Het pleinfeest was georganiseerd door bewoners, Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente, met als doel om te laten zien wat er de afgelopen maanden bereikt is.

Op initiatief van de buurtbewoners is het pleintje nieuw leven ingeblazen. De bewoners van Blokkerhoek, gemeente Lelystad, Welzijn Lelystad en Centrada waren het samen eens geworden over het opknappen van het pleintje. Ook de schuttingen van de woningen zijn hierin meegenomen, waardoor de hele aanblik verbeterd is. Het saaie platgestampte grasveld van vroeger is omgetoverd tot een aantrekkelijk en kindvriendelijke pleintje wat door iedereen betreedt en gebruikt kan worden.

Wethouder Wout Jansen:” Dit is wederom een prachtig voorbeeld van empowerment. Bewoners die zelf het initiatief in handen nemen om hun woonomgeving te verbeteren en daar waar nodig om ondersteuning vragen. Samen met elkaar kunnen we veel bereiken en dat zie ik hier weer terug. Ik ben dan ook heel trots dat bewoners niet alleen vooraf en tijdens het verbeteren met elkaar aan de slag gaan, maar dat zij ook het onderhoud en het beheer gezamenlijk oppakken. Zo behouden we voor iedereen een prettige en plezierige leefomgeving. “

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software