Buurtactiviteit in de Waterwijk

13 juni 2013

In de Noordzeestraat en de Oostzeestraat gaat Centrada met Welzijn Lelystad, de Politie en de Gemeente met bewoners in overleg om te bekijken of er behoefte is aan gezamenlijke activiteiten en om deze activiteiten ook te organiseren.

Centrada wil met deze activiteiten bereiken dat bewoners meer bij elkaar en bij de wijk betrokken zijn. Door bewoners (weer) met elkaar contact te brengen voelen mensen zich (weer) veilig in hun wijk, zijn ze trots op hun buurt en zorgen ze beter voor elkaar en hun omgeving. Door de bewoners is een aantal thema's benoemd die zij belangrijk vinden. Deze thema's worden met bewoners, Centrada, Welzijn Lelystad, gemeente en de Bakkerij uitgewerkt tot activiteiten, zoals het creëren van moestuinen in de wijk, het verbeteren van de veiligheid van een speeltuintje en het verfraaien van lantaarnpalen met bloembakken.

Daarnaast wil Centrada de woonomgeving van de wijk verbeteren. Waar de tuinen niet helemaal voldoen aan de eisen van Centrada gaat Centrada kijken wat de oorzaak is van het slechte tuinonderhoud en wat de bewoners nodig hebben om hun tuin weer netjes te maken.

Bewoners die de tuin niet aanpakken, maar dit wel kunnen, krijgen een aantal kansen van Centrada om de tuin netjes te maken. Luisteren zij niet naar onze oproepen, dan gaat Centrada op de kosten van de bewoner de tuin aanpakken. Bewoners die wel bereid zijn de tuin netjes te maken, maar dit niet kunnen, worden door Centrada waar mogelijk is ondersteund.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software