16620161202PreBannerSmall

Centrada en IsaRo bouwen fraai wooncomplex in Warande

7 december 2016

Centrada gaat, samen met IsaRo Vastgoed b.v., een wooncomplex realiseren op het door de gemeente ontwikkelde MFA eiland in Warande. Het complex komt in de directe nabijheid van supermarkt Deen en de MFA. Door de fraaie architectuur en de combinatie van twintig sociale huurappartementen met een zorgplint met zorg gerelateerde bedrijven, is het complex een waardevolle toevoeging aan de wijk.

Woonuitstraling
Centrada en IsaRo Vastgoed b.v. zijn trots op het prachtige, door Niels Architecture ontworpen, wooncomplex dat zij samen laten bouwen. Het gebouw heeft een duidelijke woonuitstraling gekregen en markeert de entree naar het MFA eiland Warande. Vooral de ronde balkons op de hoeken van het complex vallen op en geven het gebouw een speels silhouet. In de avonduren manifesteert het gebouw zich als een landmark door de subtiele LED-lichtlijn in de kroon.

Zorgplint
In de onderste drie bouwlagen van het complex wordt een zogenaamde zorgplint gerealiseerd met daarin zorg gerelateerde bedrijven. Deze zorgplint moet nog nader worden ingevuld, maar te denken valt aan bedrijven als een tandartspraktijk, een apotheek, een fysiotherapeut, huisartsen, enz.
De entree van de zorgplint is georiënteerd op de openbare ruimte die - tussen de MFA en de supermarkt - uitloopt in een plein richting een waterpartij. De door de gemeente gerealiseerde MFA en supermarkt Deen worden in de loop van 2017 in gebruik genomen.

Huurappartementen
Op de bovenste vijf woonlagen van het gebouw komen twintig twee- en driekamer sociale huurappartementen van Centrada met een woonoppervlak variërend van circa 60 – 80 m2. Deze appartementen zijn allemaal voorzien van een speels, rond balkon.

Aantrekkelijke woonwijk
Voor de gemeente is de bouw van het appartementencomplex een volgende stap in de ontwikkeling van woonwijk Warande. Wethouder Jop Fackeldey van Wonen: ‘Het is belangrijk dat bepaalde voorzieningen binnen de wijk voorhanden zijn. Die zijn geconcentreerd op het zogenoemde ‘MFA-eiland’, het gebied waar zich multifunctionele accommodaties vestigen. De gemeente heeft zich sterk gemaakt voor realisering van de nu ontworpen combinatie van huurwoningen met zorgvoorzieningen in de nabijheid van de in aanbouw zijnde MFA Warande. Het geeft een belangrijke meerwaarde aan de wijk die daardoor nog aantrekkelijker wordt voor mensen - ook van buiten Lelystad - om zich er te vestigen.”

Geïnteresseerden
Om in aanmerking te kunnen komen voor een sociaal huurappartement in dit complex moeten geïnteresseerden bij Centrada ingeschreven staan als woningzoekende. Daarnaast moeten zij voldoen aan de voorwaarden die voor deze appartementen gelden met betrekking tot gezinsinkomen en de samenstelling van het huishouden. Inschrijven als woningzoekende kan via de website van Centrada en kost eenmalig € 25,- en jaarlijks € 19,- verlengingskosten.
Nadere informatie over de huurappartementen (zoals plattegrond, huurprijzen, voorwaarden en dergelijke) verschijnt op de website van Centrada, zodra dit bekend is.

Meer informatie
De start van de bouw van het wooncomplex is gepland eind april 2017. De vermoedelijke oplevering is medio 2018. Centrada is opdrachtgever voor de huurappartementen en IsaRo Vastgoed b.v. voor de zorgplint. Ter Steege Bouw Vastgoed tekende voor de bouw. Het complex is ontworpen door Niels Architecture.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software