1602OverFlandgesproken

Centrada houdt wonen betaalbaar voor huurders

22 februari 2016

In het programma 'Over Flevoland Gesproken' legde Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada, uit op welke manieren Centrada het wonen betaalbaar houdt voor haar huurders. Aanleiding van het interview was de nieuwe aanpak van Centrada om huurachterstanden tegen te gaan. Martine: “Het ergste wat je kan gebeuren is dat je geen dak meer boven je hoofd hebt. Dat willen we voorkomen.”

De nieuwe aanpak om huurachterstanden te voorkomen is onderdeel van het beleid van Centrada om wonen betaalbaar te houden voor haar huurders. Martine: “We willen onze woningen betaalbaar houden. Tegelijkertijd hebben we geld nodig voor onderhoud, renovatie en nieuwbouw. We zoeken steeds de balans.”
Centrada denkt aan verschillende manieren om dat te doen. Zo verlaagt Centrada de huur van circa 800 huurwoningen op het moment dat deze woningen beschikbaar komen voor verhuur. Ook verbetert Centrada de energieprestatie van huurwoningen, bijvoorbeeld door de woningen beter te isoleren, cv-ketels te vervangen door HR-ketels of het installeren van zonnepanelen. Daardoor is de huurder minder geld kwijt aan energiekosten. Daarnaast overweegt Centrada goedkopere woningen te bouwen. Kleinere en soberder woningen hebben immers een lagere huur. Bovendien beschikt Lelystad over veel eengezinswoningen en neemt de vraag naar kleinere woningen toe.

Bekijk het volledige interview.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software