boulevard

Centrada investeert in groene energie

15 juli 2015

Centrada heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het de huurder scheelt in de portemonnee. Daarom voert Centrada in een aantal woningen proefprojecten uit waarbij maatregelen worden getroffen die ervoor zorgen dat de woningen minder energie verbruiken en energie gaan produceren.

Het aanbieden van zonnepanelen aan huurders in Schouw West eind vorig jaar, is een dergelijk proefproject. Andere voorbeelden zijn de nul-op-de-meterwoning en het pas opgeleverde nieuwbouwcomplex Zuiderstaete. Centrada plaatste zonnepanelen op dit complex, waardoor de algemene voorzieningen zoals de lift, de oplaadplaatsen voor scootmobiels en verlichting in algemene ruimten gebruik kunnen maken van groene stroom.

Op het moment is Centrada in staat om zowel het energieverbruik als de energieopbrengst van deze drie projecten te monitoren. Met deze informatie kan Centrada goed onderbouwde keuzes maken voor de juiste energiebesparende maatregelen in haar huurwoningen en kan zij haar huurders beter voorlichten over energieverbruik, zodat zij kunnen besparen op hun energierekening.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software