pag20908242chennepplantage

Centrada lanceert samen met partners campagne 'Stop hennepteelt'

16 mei 2013

Met de lancering van de website stophennepteelt.nl, een voorlichtingsfilm, cartoons en de start van een Twitter-offensief maken de 23 deelnemers aan het Flevolandse hennepprotocol, waaronder Centrada, een nog steviger vuist tegen hennepteelt. Op woensdag 15 mei lanceerden zij de campagne ‘Stop Hennepteelt’. Deze voorlichtingscampagne richt zich op (potentiële) daders, met als doel hennepteelt tegengaan.

Op woensdag 15 mei lanceerde burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere met een druk op de knop de website van de samenwerkende partners: de zes Flevolandse gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en particuliere woningverhuurders, netbeheerders, UWV en de Belastingdienst. Sinds 2011 werken zij samen op basis van het Flevolandse hennepprotocol aan het terugdringen van hennepteelt in Flevoland. En dat doen zij met succes. Zo werden in 2012 maar liefst 223 kwekerijen opgerold, in plaats van de beoogde 150 kwekerijen per jaar.

De gezamenlijke aanpak richtte zich tot nu toe voornamelijk op de achterkant: het oprollen van kwekerijen, strafrechtelijke vervolging, terugvorderen van uitkeringen, uithuisplaatsingen, het alsnog opleggen van inkomstenbelasting en het verhalen van (schade)kosten door onder andere netbeheerders en woningeigenaren.

“Met de lancering van de campagne doen we in 2013 een schepje boven op onze aanpak.” aldus burgemeester Jorritsma, woensdag bij de lancering van de website. “We gaan door op de ingeslagen weg, maar we gaan ook de daders en potentiële daders actief aanspreken. Voorkomen is immers beter dan genezen.”

Hennep telen wordt nog te vaak gezien als een onschuldige hobby, waar je gemakkelijk geld mee kunt verdienen. Door hen er onder meer op te wijzen wat de gevaren van hennepteelt zijn en wat de gevolgen zijn als je gepakt wordt, willen de protocolpartners dit beeld rechtzetten en (potentiële) telers ontmoedigen.

Kijk voor meer informatie op www.stophennepteelt.nl.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software