WaterwijzerLelystad_1

Centrada levert nieuwbouw huurwoningen Waterwijzer op

18 juli 2013

Op 18 en 19 juli levert Centrada de levensloopbestendige appartementen op van de nieuwbouwlocatie De Waterwijzer. Het appartementengebouw telt veertig appartementen op negen woonlagen. Dankzij de methode 'Virtueel Bouwen' werd de bouwtijd verkort en worden de woningen al zeven maanden na de start van de bouw opgeleverd aan de huurders.

De huurappartementen zijn levensloopbestendig en geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ze zijn nagenoeg allemaal verhuurd.

De Waterwijzer is voor Centrada gerealiseerd door Van Wijnen Lelystad B.V. via de methode 'Virtueel Bouwen'. Bij die methode wordt het gebouw door alle bij de bouw betrokken partijen eerst een aantal keer virtueel 'voorgebouwd' met 3D-modellen en intelligente computerprogramma‘s. Daardoor wordt de werkelijke bouwtijd met 50% verkort en zijn fouten nauwelijks aan de orde omdat die er tijdens het virtuele bouwproces al uit zijn gehaald.

Het gebied met het winkelcentrum Lelycentre wordt van kantoren-zone naar woningbouw getransformeerd. V.O.F. het Maerlanthuis - een combinatie van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V. en LATEI - ontwikkelde het project waar voorheen het kantoorpand De Waterwijzer stond. Naast de hoogbouw worden ook vierenvijftig grondgebonden koopwoningen gerealiseerd.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software