Centrada spoort woonfraude op

26 februari 2013

Centrada heeft met de gemeente Lelystad afgesproken dat wij ons huurbestand mogen vergelijken met de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Op deze manier kan Centrada woonfraude opsporen. We bekijken bijvoorbeeld hoeveel personen er op één adres staan ingeschreven in de GBA en of dit overeen komt met de gegevens die bij Centrada bekend zijn.

Er is sprake van woonfraude als een huurder (een deel van) de huurwoning onderverhuurt of wanneer iemand een woning huurt, maar deze niet gebruikt. Is er sprake van woonfraude, dan biedt de wet mogelijkheden om maatregelen te nemen tegen personen die niet netjes met de regels omgaan. Centrada vindt het namelijk belangrijk dat iedereen op een rechtvaardige manier en binnen een redelijke termijn een woning kan huren. Naast het vergelijken van onze eigen gegevens met de GBA, willen we u daarom ook vragen om vermoedens van woonfraude aan ons door te geven. Dit kan door contact op te nemen met onze Klantenservice via telefoonnummer 0320 239 600. Bij het doen van een melding, kunt u ervoor kiezen om anoniem te blijven.

Heeft u vragen over woonfraude of het vergelijken van de informatie van Centrada met de GBA, dan kunt u contact opnemen met mevr. B. Verhoef-Noordman (beleidsadviseur) via telefoonnummer 0320 239 600.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software