Centrada stelt huurverhoging sociale huurwoningen uit tot 1 september

22 mei 2013

Woningcorporatie Centrada heeft in overleg met Huurdervereniging Ons Belang (HVOB) besloten om de huurverhoging voor sociale huurwoningen pas per 1 september 2013 in te laten gaan. Tot deze datum is besloten omdat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan Centrada liet weten dat de benodigde inkomensverklaringen pas vanaf begin juni beschikbaar zijn. Omdat de huurverhoging minimaal 2 maanden van tevoren moet zijn aangezegd, is 1 september 2013 de eerst mogelijke datum om de huur te verhogen.

Huuraanzegging voor 1 juli
Omdat Centrada slechts over een deel van de juiste inkomensverklaringen van haar huurders beschikt, stelde Centrada al eerder de huurverhoging met één maand uit. Daarmee kreeg de Belastingdienst extra tijd om de correcte verklaringen alsnog aan te leveren. Nu duidelijk is dat deze gegevens pas begin juni beschikbaar komen, stelt Centrada de huurverhoging met nog een maand uit tot 1 september 2013. De huurders van Centrada ontvangen nu voor 1 juli 2013 de aanzegging voor de huurverhoging per 1 september 2013.

Waarom inkomensafhankelijke huurverhoging?
De inkomensafhankelijke huurverhoging is een belangrijke maatregel om de woningmarkt beter te laten functioneren. De extra huurverhoging voor huishoudens met een hoger inkomen die een sociale huurwoning huren, zou ertoe moeten leiden dat deze huishoudens op zoek gaan naar een huurwoning in de vrije sector of een koopwoning. Of, als ze niet verhuizen, in ieder geval een meer marktconforme huur betalen.

Daarnaast heeft Centrada de inkomsten van de inkomensafhankelijke huurverhoging nodig om de verhuurdersheffing te kunnen opbrengen.

De jaarlijkse huurverhoging wordt in alle volgende jaren weer gewoon per 1 juli geheven.

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de inkomensafhankelijke huurverhoging.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software