160926startsaneringbergingsdaken

Centrada vervangt asbesthoudende bergingsdaken Schoener

27 september 2016

Centrada is in de Schoener gestart met het vervangen van asbesthoudende daken op bergingen. Na de Schoener zijn de bergingsdaken in Plantage en Hofstede aan de beurt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin december van dit jaar klaar.

Ongevaarlijk
In maart 2016 voerde Centrada een asbestinventarisatie uit bij de daken van de bergingen van haar huurwoningen in de wijken Schoener, Plantage en Hofstede. Daaruit bleek dat 249 daken uit asbesthoudend materiaal bestaan. Dit was in de periode dat deze woningen en bergingen werden gebouwd een veelgebruikt bouwmateriaal. Het gaat om hechtgebonden asbest dat ongevaarlijk is, zolang het niet wordt bewerkt. Echter, vanaf 2024 komt er naar verwachting een verbod op asbesthoudende daken.

Particuliere eigenaren
Als eigenaar van de woningen neemt Centrada haar verantwoordelijkheid en laat zij de asbesthoudende bergingsdaken door een professioneel en gecertificeerd bedrijf op een veilige manier volgens de laatste wet- en regelgeving vervangen. Saneringsbedrijf Kwakkel Asbest BV uit Kampen verwijdert in opdracht van Centrada de asbesthoudende daken van de bergingen en vervangt deze voor nieuwe asbestvrije daken.
Kwakkel heeft de particuliere eigenaren in de wijken geheel vrijblijvend een aanbod gedaan om ook meteen het asbesthoudende bergingsdak te laten vervangen. In totaal 40 eigenaren maken gebruik van dit aanbod.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software