zonnepanelenopdakSchouw

Centrada voorziet 70 extra woningen van zonnepanelen

1 oktober 2015

In totaal ontvingen bijna 1.000 huurders van eengezinswoningen in de Punter en de Waterwijk een aanbod van Centrada in samenwerking met Zonneplan voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Binnen twee weken meldden 230 huurders zich aan voor de pilot en was het project ‘vol’. Vanwege de enorme belangstelling heeft Centrada besloten om het project met 70 woningen uit te breiden. De eerste 70 aangeschreven huurders uit de Punter en de Waterwijk die zich aanmelden, komen hiervoor in aanmerking.

€120,- per jaar huurdersvoordeel
De huurders die meedoen aan de pilot betalen een huurverhoging voor de zonnepanelen, maar besparen vervolgens zoveel op hun energielasten, dat zij in totaal minimaal € 120,- per jaar over houden. Voor huurders die huurtoeslag ontvangen, is het voordeel vaak nog groter.
Centrada gaat, in samenwerking met Zonneplan, de zonnepanelen op korte termijn installeren. Huurders profiteren daarmee direct van de zonne-energie, terwijl de huurverhoging pas per 1 maart 2016 ingaat.

Centrada investeert in duurzaamheid
Centrada heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het de huurder scheelt in de portemonnee. Daarom start Centrada in een aantal wijken proefprojecten waarbij maatregelen worden getroffen die ervoor zorgen dat de woningen minder energie verbruiken en energie gaan produceren. Het aanbieden van zonnepanelen aan huurders in de Schouw, Punter en Waterwijk is een dergelijk proefproject. Op basis van de resultaten besluit Centrada hoe zij de komende jaren zonnepanelen zal inzetten binnen haar duurzaamheidsbeleid en het betaalbaar houden van de woonlasten.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software