Centrada zet in op sloop appartementen Steile Bank, Muiderzand en Blokkerhoek

11 juli 2012

Centrada is voornemens om de appartementen aan de Steile Bank, Muiderzand en Blokkerhoek in Lelystad te slopen; Steile Bank binnen twee jaar, Muiderzand en Blokkerhoek binnen vijf jaar. Centrada en de gemeente Lelystad zien op deze locatie in de wijk kansen om variatie in woningen en wooncarriere in de wijk mogelijk te maken door de bouw van andere woningen én om te investeren in de leefbaarheid door de bouw van een multifunctionele accomodatie. Dit besluit moet nog worden bekrachtigd door de Raad van Commissarissen van Centrada.

Acupunctuuraanpak
Gemeente en Centrada bekeken in 2011 samen de veranderkansen in de stad. Gezamenlijk constateerden zij dat grootschalige herstructureringsingrepen niet aan de orde zijn in Lelystad. Centrada en de gemeente kozen voor een zogenaamde acupunctuuraanpak: gerichte kleinschalige interventies. Deze aanpak houdt in dat in de oudere wijken van Lelystad de kansen (plekken) in beeld zijn gebracht waar op termijn delen van het eenzijdige woningbezit vervangen kunnen worden.

Wooncarriere
De eerste kans dient zich aan op de locatie Steile Bank, Muiderzand en Blokkerhoek. De technische staat, energieprestatie  en functionele indeling van deze complexen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Door op deze locatie andere woningen te bouwen, komt er meer variatie in het woningaanbod in de wijk en kunnen bewoners wooncarriere binnen de wijk maken. Daarnaast willen Centrada en de gemeente investeren in de leefbaarheid van de wijk door op termijn een multifunctionele accommodatie te realiseren in het middengebied van de Zuiderzeewijk waaraan de complexen grenzen.

Vervangende woonruimte
Voor de bewoners van de Steile Bank betekent dit dat Centrada het Sociaal Plan in werking stelt, omdat deze woningen binnen nu en twee jaar gesloopt worden. Samen met de bewoners van dit complex gaat Centrada zoeken naar vervangende woonruimte. Voor de huurders van de complexen aan het Muiderzand en de Blokkerhoek geldt dat zij binnen nu en vijf jaar andere woonruimte moeten vinden.

Op maandag 9 en dinsdag 10 juli zijn de bewoners van de drie complexen geïnformeerd over de plannen en over het vervolgtraject, waarin zij door Centrada worden begeleid naar vervangende woonruimte. U kunt hier het item terugkijken dat Omroep Flevoland over de sloopplannen heeft gemaakt.

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software