Logocmyk

De Kluswinkel biedt hulp bij kleine reparaties

16 april 2015

Als huurder van Centrada, wordt u regelmatig geconfronteerd met onderhoud in en aan uw woning. Het grootste deel van de onderhoudswerkzaamheden neemt Centrada voor haar rekening. Daarnaast is er een aantal werkzaamheden waar u als huurder in principe zelf verantwoordelijk voor bent. Voor deze zogenaamde ‘kleine herstellingen’ kon u lid worden van het huurdersonderhoudsfonds (HOF). U meldde het reparatieverzoek dan bij Centrada en een medewerker van onze onderhoudsdienst kwam de reparatie uitvoeren.

Omdat het HOF voor Centrada niet kostendekkend was, en wij een verhoging van de maandelijkse bijdrage niet wenselijk achten, hebben wij na overleg met Huurdervereniging Ons Belang (HVOB) besloten te stoppen met het HOF. Voor u betekent dit dat de maandelijkse bijdrage van € 3,30 vanaf 1 juli 2015 vervalt. Natuurlijk blijft Centrada het onderhoud waar ze voor verantwoordelijk is (zoals het schilderwerk aan de buitenkant) uitvoeren. Alleen voor kleine herstellingen waar u voorheen zelf verantwoordelijk voor was en die onder het HOF vielen, kunt u voortaan terecht bij de Kluswinkel.

De Kluswinkel
In 2014 is de eerste Kluswinkel opgericht in de Zuiderzeewijk. Hier kunnen huurders maar ook kopers terecht met onderhoudsvragen. Bij de Kluswinkel werken wijkbewoners die zich inzetten voor medebewoners door klusjes te doen. De medewerkers van de Kluswinkel zijn van huis uit vakmannen en leveren kwaliteit. In de folder bij deze brief vindt u meer informatie over de werkzaamheden, adressen en openingstijden van de Kluswinkel.

Uw keuze, uw verantwoordelijkheid
Ook als u geen lid van het Huurdersonderhoudsfonds bent/was, kunt u gebruik maken van de diensten van de Kluswinkel. Maakt u gebruik van de diensten van de Kluswinkel, dan betaalt u zelf het materiaal. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe kraan nodig, dan kunt u zelf bepalen of u een goedkope of een dure kraan neemt. Daarnaast is het van belang om te weten dat de werkzaamheden onder uw verantwoordelijkheid worden uitgevoerd. De Kluswinkel is dus niet aansprakelijk voor eventuele schade.

Overzicht werkzaamheden
In de folder van de kluswinkel vindt u een overzicht van de werkzaamheden waarvoor u in het vervolg bij de Kluswinkel terecht kunt. Voor overige reparatieverzoeken kunt u via mijn.centrada.nl een afspraak inplannen of ons bellen op tel: 0320 239 600. Het rioolfonds en het glasfonds blijven gewoon bestaan.

Meer informatie over de Kluswinkel vindt u hier.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software