prijsuitreikingklimaatstraatprijs

Deelnemers Karveel 60 winnen Klimaatstraatprijs

20 maart 2013

Karveel 60 was als enige straat in Lelystad nog in de race voor het Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Helaas lukte het de deelnemers niet om door te gaan naar de volgende ronde in de competitie. Karveel 60 blijft daarmee wel de beste klimaatstraat van Lelystad. Deze goede prestatie is door gemeente Lelystad en Centrada, partners in het Klimaatstraatfeest, beloond met een mooie prijs. Zo mogen beide gezinnen uit eten in een restaurant naar keuze en hebben ze een weekend lang de beschikking over een elektrische auto. De prijs is vrijdag 15 maart 2013 overhandigd door Wethouder Wout Jansen van gemeente Lelystad en Martine Klaucke, manager Wonen bij Centrada.

Energiebesparing
Energiebesparing staat bij Centrada hoog in het vaandel. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat energiekosten een steeds groter deel van de totale maandelijkse woonlasten beslaan. Als partner van het Klimaatstraatfeest probeerde Centrada daarom haar huurders te motiveren om, samen met de buren, energie te besparen. “Meedoen aan het Klimaatstraatfeest is én energie besparen én samenwerken met de buren uit je straat. Dat komt ook de leefbaarheid ten goede.” Aldus Martine Klaucke, manager Wonen bij Centrada. “We vinden het jammer dat er geen straten met huurders zijn overgebleven in de competitie, maar Karveel 60 heeft het geweldig gedaan. Complimenten van Centrada!”

Trots
Wethouder Wout Jansen: “Samen werken aan energiebesparing is niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor ons klimaat. Als wethouder Milieu en Duurzaamheid juich ik dergelijke initiatieven alleen maar toe. Dat inwoners uit Lelystad hun steentje hieraan willen bijdragen is hartstikke goed. Ik ben dan ook heel trots op de deelnemers van Karveel 60, omdat ze door gezamenlijke inspanning en inzet landelijk zo goed gescoord hebben. Ze hebben deze prijs dan ook meer dan verdiend!”

Op 31 maart sluit de competitie en begin april worden uiteindelijk de tien winnende straten van Nederland bekend gemaakt. Zij winnen op 25 mei allemaal een straatfeest en de drie beste deelnemers ontvangen daarnaast ook nog een Groene Straatbingo met energiezuinige producten. Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de ‘HIER Klimaatcampagne’, de campagne van meer dan dertig maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

De elektrische auto is aangeboden door Autobedrijf Bochane Mafait Lelystad.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software