Dringend op zoek naar een woning? Dit zijn de mogelijkheden

24 april 2015

Centrada verdeelt de huurwoningen in Lelystad op basis van wachttijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe groter de kans is dat u voor een woning in aanmerking komt. Het kan gebeuren dat u door omstandigheden dringend woonruimte nodig heeft, maar nog niet lang genoeg ingeschreven staat om voor een passende woning in aanmerking te komen. Zit u in zo’n situatie, dan zijn er verschillende mogelijkheden. 

Lotingwoningen
15% van de vrijgekomen woningen van Centrada wordt verdeeld via loting.
De woningen zijn bedoeld voor mensen die dringend op zoek zijn naar een woning, maar nog niet veel wachttijd hebben opgebouwd. U herkent de loting-woningen aan het logo. Bij loting selecteert de computer een kandidaat

Urgentie en wijzigingen per 1 mei 2015
Is er sprake van acute, zeer uitzonderlijke en dringende omstandigheden, dan kunt u in aanmerking komen voor urgentie. Urgentie betekent dat u absolute voorrang krijgt op woningen die op basis van wachttijd verdeeld worden. Per 1 mei wijzigen er een paar dingen in het urgentiereglement. De belangrijkste wijzigingen zijn dat alleen (voormalig) inwoners van Lelystad in aanmerking komen voor urgentie. Daarnaast hoeft er in geval van een calamiteit of financiële urgentie geen sprake te zijn van zorg voor een minderjarig kind/minder jarige kinderen. Het volledige urgentiereglement vindt u hier.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software