ActielogoFCklimaatstraat2013

Eco-klokje voor Lelystadse deelnemers Klimaatstraatfeest

19 december 2012

De eerste honderd nieuwe Lelystadse deelnemers aan het Klimaatstraatfeest ontvangen van Centrada en gemeente Lelystad een eco-klokje; een duurzaam bureauklokje dat op water werkt. Gemeente Lelystad en Centrada hopen daarmee meer inwoners van Lelystad te motiveren om deel te nemen aan de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland.

Energiebesprarende acties
Op 21 november 2012 startte de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland: het ‘HIER Klimaatstraatfeest’. Tijdens deze wedstrijd verdienen deelnemers punten door, samen met hun buren, energiebesparende acties uit te voeren. Bijvoorbeeld door gezamenlijk gloeilampen te vervangen voor spaarlampen (5000 punten per huis), tochtwering op brievenbussen te plaatsen (100 punten per huis) of een klimaatvriendelijk etentje te organiseren (500 punten per keer). Om zoveel mogelijk inwoners van Lelystad te enthousiasmeren om deel te nemen aan deze landelijke wedstrijd, zijn Centrada en de gemeente Lelystad sterpartners van het Klimaatstraatfeest. Deelnemers uit Lelystad krijgen daardoor bij aanmelding 1.000 extra punten en huurders van Centrada daar bovenop nog 500 extra punten! Daarnaast loven Centrada en de gemeente een prijs uit voor de best presterende Lelystadse straat in de competitie.

Spannende landelijke competitie
Het is erg belangrijk dat straten zich snel aanmelden en dat er zoveel mogelijk inwoners per straat meedoen aan de competitie om klimaatpunten te verdienen. Op 16 januari 2013 vindt namelijk de eerste afvalronde plaats, waarna alleen de beste 150 straten doorgaan. Op 1 maart volgt de tweede afvalronde en blijven vijftig straten over. Deze gaan tot 31 maart 2013 de strijd met elkaar aan om de hoofdprijs: het Superstraatfeest met optreden van een bekende artiest. Ook winnen de beste drie straten een Groene Straatbingo waarbij ze energiezuinige apparaten in de wacht slepen.

Meer informatie
Meer informatie over de competitie leest u op www.klimaatstraatfeest.nl. Daar kunnen straten zich ook opgeven voor de competitie. Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de ‘HIER Klimaatcampagne’, de campagne van meer dan dertig maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software