ActielogoFCklimaatstraat2013

Eerste afvalronde Klimaatstraatfeest is een feit

17 januari 2013

De eerste afvalronde van de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd is een feit. Sinds 16 januari gaan de 150 beste straten verder in de race om het Klimaatstraatfeest. Van de deelnemende straten in Lelystad is alleen Karveel 60 door in de competitie.

Bijna 1700 straten in Nederland deden mee aan het Hier Klimaatstraatfeest. De 150 beste straten dingen nog mee naar de hoofdprijs: het Superstraatfeest. Gemeente Lelystad en Centrada zijn partner in het Klimaatstraatfeest en zijn blij dat Lelystad met Karveel 60 nog mee doet in deze landelijke wedstrijd.

Deelnemers hebben tot 1 maart de tijd om zoveel mogelijk klimaatpunten te verdienen. Vanaf nu mogen deelnemers ook zelf acties bedenken. Wethouder Wout Jansen: “Wij vinden duurzaamheid en energiebesparing belangrijk. Dat inwoners hun steentje bijdragen is daarbij onmisbaar. Wij zijn dan ook erg tevreden dat Lelystad nog steeds vertegenwoordigd is in deze landelijke klimaatactie. Uiteraard zijn wij trots op de deelnemende bewoners van Karveel 60, omdat door hun inzet de straat landelijk een mooie positie bekleedt in het tussenklassement. Dat is een hele goede prestatie”.

Op 1 maart volgt de laatste afvalronde, waarna alleen de 50 beste straten door mogen naar de eindstrijd. Op 31 maart sluit de competitie en rollen de tien winnaars uit de bus. De hoofdprijs is een Superstraatfeest met een groene straatbingo, maar ook de negen overige straten vallen in de prijzen!

Meer informatie over de competitie leest u op www.klimaatstraatfeest.nl. Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de ‘HIER Klimaatcampagne’, de campagne van meer dan dertig maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software