IMG_0054_1

Eerste paal nieuwbouwproject Kwelder geslagen

9 maart 2017

Vanmiddag is de eerste paal van nieuwbouwproject Kwelder geslagen. De kinderen van de naastgelegen peuterspeelzaal ’t Opstapje versierden de heipaal die vervolgens na een startsein van wethouder Jop Fackeldey en directeur van Centrada Martine Visser de grond in ging.

Nieuwbouwproject de Kwelder wordt gerealiseerd op het terrein naast Atolplaza. Centrada gaat hier in totaal 29 woningen realiseren. Het project bestaat uit twee identieke bouwblokken. Een animatie van het project vindt u hier.

Appartementen
In het ene blok komen 18 kleine appartementen van ca. 50 m2 met 1 slaapkamer. De appartementen op de begane grond krijgen een klein terras. Bewoners van de appartementen op de eerste verdieping hebben geen eigen buitenruimte, maar kunnen gebruik maken van de gezamenlijke binnentuin.

Kleine eengezinswoningen
In het andere blok komen 5 kleine eengezinswoningen met een oppervlakte van ongeveer 110 m2. De woningen hebben twee verdiepingen en drie slaapkamers en een eigen tuin. Op de hoeken van het blok komen 4 appartementen. Verder komen in dit blok twee woningen die geschikt zijn voor kamerbewoning door statushouders.

Omkeerbaar bouwen
Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada: ‘We zijn trots dat we dit project binnenkort aan onze vastgoedportefeuille mogen toevoegen. Het bijzondere van dit project is de diversiteit aan woningtypes. Maar ook het feit dat we dit vanuit ‘omkeerbaar bouwen’ hebben ingestoken. Als de markt op den duur een andere woningtype vraagt, dan kunnen we de woningen relatief gemakkelijk ombouwen. De gemeenschappelijke binnentuin krijgt de functie om elkaar te ontmoeten en prettig met elkaar samen te wonen in dit mooie nieuwe complex.’

Inschrijven als woningzoekende
Met de realisatie van nieuwbouwproject Kwelder hoopt Centrada te voorkomen dat de wachtlijst verder oploopt dat nu het geval is. Naast dit nieuwbouwproject start Centrada binnenkort ook met de bouw van 20 appartementen in Warande.

Woningzoekenden die graag in aanmerking willen komen voor een nieuwbouwwoning op de Kwelder, moeten ingeschreven staan bij Centrada. Inschrijven kan via de website www.centrada.nl en kost jaarlijks € 19,-.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software