141014IvorenKlif2_fotobureautiernego

Eerste steen Ivoren Klif onthuld

14 oktober 2014

Op dinsdagmiddag 14 oktober onthulde wethouder Jop Fackeldey de eerste steen van nieuwbouwcomplex Ivoren Klif in de Zuiderzeewijk. Het complex met 24 appartementen voor 65-plussers wordt naar verwachting begin 2015 in gebruik genomen.

Uniek aan het project is dat de 24 appartementen niet worden toegewezen op basis van wachttijd. In plaats hiervan heeft Centrada ervoor gekozen van Ivoren Klif een doorstroomproject te maken. Dit houdt in dat een aantal appartementen bestemd is voor bewoners van het Rode Klif. De overige woningen zijn voor ouderen die een eengezinswoning achterlaten. De huurders die hiervoor in aanmerking komen zijn in de afgelopen weken aangeschreven en Centrada heeft de eerste gesprekken met geïnteresseerden gevoerd. Voor de eengezinswoningen die zij verlaten, komen vervolgens woningzoekenden in aanmerking die bijvoorbeeld een jongerenwoning of appartement van Centrada achterlaten. Op deze manier verwacht Centrada een verhuisketen op gang te brengen.

Eigentijdse uitstraling
Het nieuwbouwproject heeft drie vleugels die variëren in hoogte. Bij het ontwerp van het complex is gekeken naar de bestaande woningen in de wijk, het aangrenzende complex Rode Klif en de multifunctionele accommodatie die de gemeente op dit moment in de wijk realiseert.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software