281014Zonnepanelen4_fotobureautiernego

Eerste zonnepanelen op dak huurwoning Centrada

28 oktober 2014

Op dinsdag 28 oktober zijn de eerste zonnepanelen gelegd op het dak van een huurwoning van woningcorporatie Centrada. Dit feestelijke moment vond plaats, nog geen maand nadat Centrada 400 huurders in Schouw West het aanbod deed om zonnepanelen te laten installeren. Het aanbod is één van de proefprojecten die Centrada de komende jaren start om te onderzoeken op welke manier zij haar huurwoningen het beste duurzamer en energiezuiniger kan maken.

Veel animo voor zonnepanelen
De interesse voor de zonnepanelen is groot. Al 50 huurders hebben aangegeven dat zij van het aanbod gebruik willen maken. Met de zonnepanelen kunnen huurders zelf groene stroom opwekken en besparen op hun energierekening. De huurder betaalt maandelijks een vergoeding voor de panelen aan Centrada in de vorm van een huurverhoging. Met de zonnepanelen bespaart de huurder tien euro per maand meer op de energierekening dan hij betaalt aan vergoeding. Op die manier houdt de huurder 120 euro per jaar over.
De huurders die voor zonnepanelen kiezen, krijgen een zogenoemde slimme verbruiksmeter. Daarmee kunnen zij hun eigen stroomverbuik én de opbrengst van de panelen bijhouden.

Duurzame woningen
Centrada heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het de huurder scheelt in de portemonnee. Daarom start Centrada de komende jaren in een aantal woningen proefprojecten waarbij maatregelen worden getroffen die ervoor zorgen dat de woningen minder energie verbruiken en energie gaan produceren. Het aanbieden van zonnepanelen aan huurders is een dergelijk proefproject. Het aanbod geldt voorlopig alleen voor huurders in Schouw West van wie de woning geschikt is voor zonnepanelen.

 

Foto: Eep Bronkhorst, directeur Centrada, feliciteert de heer Reekers met de zonnepanelen. (Fotobureau Tiernego)

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software