Erfafscheidingen Jol dankzij Beter Buurt Bijdrage

30 mei 2012

In mei vond de tweede beoordelingsronde van de Beter Buurt Bijdrage van dit jaar plaats. De vijf ingediende aanvragen zijn allemaal goedgekeurd. De bewoners uit de Jol, straat 19, dienden een aanvraag in voor nieuwe erfafscheidingen bij de voortuinen. Door gezamenlijk nieuwe erfafscheidingen te plaatsen, willen de bewoners de uitstraling van de wijk verder verbeteren. Omdat niet alle bewoners daarvoor geld ter beschikking hadden, dienden de bewoners een aanvraag in voor de Beter Buurt Bijdrage van Centrada en voor het participatiebudget van de gemeente. Zowel Centrada als de gemeente keurden de aanvraag goed.
Dit betekent dat de kosten voor de materialen hieruit betaald kunnen worden en dat de bewoners zelf gezamenlijk de erfafscheidingen kunnen plaatsen. De bewoners maakten hiervoor een compleet draaiboek met een planning, taakverdeling en catering. In het tweede weekend van juni worden de erfafscheidingen geplaatst.

Huurders van Centrada kunnen een aanvraag indienen voor een Beter Buurt Bijdrage. Plannen van huurders kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage als het doel van het plan is om de woonomgeving en/of de contacten tussen buurtbewoners te verbeteren. Een idee kan door één persoon of door meerdere bewoners uit een straat of buurt worden ingedend. Hoe meer bewoners het idee ondersteunen, hoe meer kans het idee maakt om uitgekozen te worden door de beoordelingscommissie. Kijk voor het aanmeldformulier hier.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software