winnaarstekenwedstrijd_klein

Feestelijke afronding nieuwbouwproject Zuiderstaete

24 juni 2015

Op dinsdagmiddag 23 juni leverde Centrada nieuwbouwproject Zuiderstaete (op de locatie van de voormalige Ivoren Klif) op. Bij de feestelijke afronding van het project, waar wethouder Jop Fackeldey en de directeur van Centrada Eep Bronkhorst bij aanwezig waren, stond het thema ‘Jong en oud in de Zuiderzeewijk’ centraal.

Alle kinderen van de naastgelegen bassischolen Ichthus en de Vuurtoren deden mee aan een tekenwedstrijd waarbij ze een tekening maakten van zichzelf zoals ze er nu uitzien en hoe ze denken eruit te zien als ze ‘oud’ zijn. Tijdens de oplevering van het nieuwbouwcomplex, overhandigde de wethouder de prijzen aan de winnende kinderen.

Doorstroomproject
Nieuwbouwproject Zuiderstaete is in ongeveer een jaar tijd gerealiseerd. Het complex telt 24 appartementen voor 65-plussers. Uniek aan het project is dat de 24 appartementen niet zijn toegewezen op basis van wachttijd. In plaats hiervan heeft Centrada ervoor gekozen van Zuiderstaete een doorstroomproject te maken. Dit houdt in dat een aantal appartementen bestemd was voor bewoners van het Rode Klif.

Meer dan 40 verhuizingen
Voor de overige woningen kwamen ouderen in aanmerking die een eengezinswoning van Centrada achterlieten. Voor de eengezinswoningen die zij verlieten, kwamen vervolgens woningzoekenden in aanmerking die bijvoorbeeld een jongerenwoning of appartement van Centrada achterlieten. Op deze manier heeft Centrada meer dan 40 verhuizingen op gang gebracht.

Ontwikkeling middengebied
Met de officiële oplevering van dit project voltooien we samen met de gemeente ook de 'ontwikkeling van de het middengebied' in de Zuiderzeewijk. Hieronder vallen het groot onderhoud aan het Rode Klif, nieuwbouwproject Zuiderstaete en de realisatie van de Multifunctionele Accommodatie.

foto: de winnaars van de tekenwedstrijd

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software