foto_10

Feestelijke opening MFA De Waterbever

15 april 2014

Afgelopen zaterdag 12 april opende wethouder Meta Jacobs, samen met bewoners uit de buurt,  de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) De Waterbever in de Voorstraat. MFA De Waterbever is het centrale ontmoetingspunt voor alle bewoners uit de Waterwijk en de Landerijen. Omdat Centrada veel belang hecht aan een goede accommodatie met veel voorzieningen in deze wijken, leverde Centrada een financiële bijdrage aan de verbouwkosten.

In MFA De Waterbever gaan buurthuis De Bever, het wijkinfopunt van Welzijn Lelystad en gezondheidscentrum Waterwijk intensief samenwerken. Ook andere partijen, organisaties en bewonersorganisaties kunnen gebruik maken van de ruimtes in de MFA. Voor Centrada is het belangrijk dat in deze wijk een goede accomodatie is met veel voorzieningen. Dat maakt de wijk leefbaarder en daarmee aantrekkelijker.

De renovatie van het wijkinfopunt, het buurtcentrum én het gezondheidscentrum ging in 2013 na de zomer van start. Het grote verschil tussen het oude en het nieuwe pand is, dat er één centrale ingang is gerealiseerd, in plaats van drie afzonderlijke. Via deze centrale entree zijn alle voorzieningen te bereiken. Hierdoor wordt de samenwerking van de partners in de wijk vergroot en worden de bezoekers direct via de centrale balie naar de juiste persoon verwezen. Uniek aan het concept van deze MFA is dat Welzijn Lelystad, het buurthuis én de huisartsen, fysiotherapeuten en medewerkers van gezondheidscentrum Waterwijk samen gaan werken. In De Waterbever is ook rekening gehouden met ruimte voor de wijkraad en het preventieteam.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software