_MG_9593_fotobureautiernegonl

Feestelijke opening Vlinderplein in Waterwijk

15 augustus 2014

Vandaag, op de laatste dag van de vakantie, is het voormalige carré achter de Veluwemeerstraat feestelijk geopend en omgedoopt. Het pleintje, dat zich achter de Voorstraat, Veluwemeerstraat, Merenlaan en Markermeerstraat bevindt, is op initiatief van bewoners veranderd in een informele speelplaats genaamd Vlinderplein.

Het pleintje was voorheen een carré die een gesloten, onveilige indruk gaf. Twee bewoners kwamen met het idee om deze carré met relatief kleine aanpassingen geschikt te maken voor kinderen uit de buurt. Met ondersteuning van Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente zijn de ideeën verder uitgewerkt.De omwonenden hebben vervolgens de oude bestrating eruit gehaald waarna de gemeente de carré opnieuw heeft bestraat. Er is een hinkelpad aangelegd en er zijn verschillende knikkerpotten gelegd. 

Nadat de gemeente de werkzaamheden had afgerond, heeft Centrada de bewoners geholpen bij het opknappen van de tuinen. Vanuit de Beter Buurt Bijdrage hebben bewoners een bijdrage gekregen voor het vervangen van schuttingen. Hierdoor is de totale uitstraling van het plein verbeterd.

Wilt u uw straat of buurt ook graag leuker of gezelliger maken? Klik dan hier voor meer informatie over de Beter Buurt Bijdrage van Centrada.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software