foto_6

Feestelijke oplevering nieuwbouwproject Zuiderzeewijk

8 februari 2013

Op vrijdag 8 februari is de laatste woning van nieuwbouwproject Keteldiep, Eem, Vecht in de Zuiderzeewijk opgeleverd. Met deze feestelijke oplevering sloot Centrada een, voor Lelystadse begrippen, uniek project af. Wethouder Jop Fackedley overhandigde de sleutel van de nieuwbouwwoning aan een terugkerende huurder, mevrouw Bafati.

De 24 nieuwbouwwoningen zijn verrezen op een locatie waar voorheen ook 24 eengezinswonigen stonden. In 2011 werd besloten om de oude woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Dertien van de 24 bewoners gaven aan graag terug te willen keren naar een nieuwbouwwoning op de oude locatie. Zij hebben in de tussentijd in zogenaamde wisselwoningen gewoond, maar zijn nu weer teruggekeerd naar hun oude adres. De overige 11 woningen zijn verhuurd aan woningzoekenden. De woningen zijn iets groter dan de oude woningen en zeer energiezuinig.

Het nieuwbouwproject Keteldiep, Eem, Vecht past goed binnen de zogenaamde acupunctuuraanpak waar Centrada en de gemeente voor gekozen hebben. Dit houdt in dat in de oudere wijken van Lelystad de kansen (plekken) in beeld zijn gebracht waar door middel van bijvoorbeeld sloop en nieuwbouw een kwaliteitsimpuls aan de wijk wordt gegeven. De 24 nieuwbouwwoningen die Centrada gerealiseerd heeft, passen goed in het wijkbeeld en vormen door de moderne uitstraling en de energiezuinigheid een goede aanvulling op de bestaande woningen in de wijk.

Centrada1355   Centrada1360   Centrada1368

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software