Gemeente polst bewoners over beleving van hun woning en woonomgeving

17 september 2013

Eind september krijgen enkele duizenden inwoners van Lelystad een uitnodiging van de gemeente Lelystad om deel te nemen aan het onderzoek ‘Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid 2013’. De resultaten van het onderzoek geven een beeld van hoe bewoners onder meer de sfeer, de voorzieningen en de veiligheid in hun wijk ervaren. Omdat Centrada hierover informatie wil van de wijken waar de huurwoningen van Centrada staan, worden ook veel huurders van Centrada uitgenodigd om aan het onderzoek deel te nemen.

Het onderzoek bevat onder meer standaardvragen die deze maand in het kader van een landelijk onderzoek aan circa 300.000 Nederlanders worden voorgelegd.
In de enquête wordt een veelheid aan thema’s gepeild, waaronder de geschiktheid van de huidige woning, eventuele verhuiswensen, de buurtvoorzieningen, de sfeer in de buurt, gevoelens van (on)veiligheid en de eigen betrokkenheid bij de buurt.
De resultaten van het onderzoek worden gebruikt als basis voor veel initiatieven in de komende jaren. Hoe meer inwoners aan het onderzoek meedoen, hoe preciezer het beeld is van de buurten waar het goed toeven is en van de buurten die meer aandacht behoeven.

Centrada wil graag een goed beeld krijgen van hoe haar huurders hun woning en woonomgeving ervaren. Daarom worden er relatief veel huurders van Centrada uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software