IMG_0055

Geslaagd Oogstfeest in moestuin Waterwijk

1 oktober 2015

Op zaterdag 26 september, tijdens Nationale Burendag, vond in de moestuin in de Waterwijk het Oogstfeest plaats. Geïnteresseerden konden een bezoek brengen aan de moestuin tussen de Noord- en Oostzeestraat om onder het genot van een hapje en drankje en live muziek meer informatie te krijgen over dit unieke project. 

Het moestuinproject in de Waterwijk is twee jaar geleden gestart. Enthousiaste bewoners kwamen toen met het idee om een gezamenlijke tuin te bestemmen voor een moestuin. Onder de naam Eetbaar Lelystad werd met hulp van de gemeente, Welzijn Lelystad en Centrada de moestuin aangelegd. Sindsdien kan de tuin het kloppend hart van de wijk worden genoemd. Een groep van ongeveer 6 bewoners is actief betrokken bij het onderhoud en het zaaien en oogsten van groentes. De opbrengst wordt verdeeld onder de bewoners zelf. Overschotten worden weggeven aan de Voedselbank.  

Goodiebag
Tijdens het oogstfeest was er volop gelegenheid om met de initiatiefnemers van de moestuin te praten. Ook was er informatiemateriaal aanwezig voor mensen die het leuk vinden in hun eigen buurt een soortgelijk initiatief te starten. Alle bezoekers kregen na afloop bovendien een goodiebag mee.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software