ActielogoFCklimaatstraat2013

HIER Klimaatstraatfeest geeft LED-lampen weg

9 oktober 2012

Het is zover! Je kunt je weer inschrijven voor de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland: het HIER Klimaatstraatfeest. Daarmee bespaar je energie en geld én maak je kans op mooie prijzen. En hoor jij bij de vroege vogels die zich in de week van 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, aanmelden, dan maak je kans op 1 van de 30 energiebespaarpakketten. Daarmee kun je gelijk al beginnen met energie besparen! 

In het energiebespaarpakket vind je een LED-lamp, waterbespaarders, een radiatorsticker en een energiebespaarwaaier van Essent. Met deze producten kun je gelijk aan de slag om energie én geld te besparen. En dat is niet alles! Met jouw deelname aan het HIER Klimaatstraatfeest maak je namelijk ook kans op mooie prijzen. De allerbeste Klimaatstraat van Nederland wint het Superstraatfeest met optreden van een bekende artiest. De beste drie straten krijgen daarbovenop ook een Groene Straatbingo met energiezuinige huishoudelijke apparatuur. De nummers 2 en 3 krijgen een feestbudget van €2.000 euro en €1.000 euro. De straten die op de plekken 4 t/m 10 eindigen krijgen allemaal een budget t.w.v. €500,- om een mooi feestje mee te vieren.

Kans maken
Om met jouw straat kans te maken op die mooie prijzen, is het belangrijk om zoveel mogelijk klimaatpunten te verzamelen. Dat doe je door samen met je buren energiebesparende acties uit te voeren. Bijvoorbeeld door gezamenlijk gloeilampen te vervangen voor LED-lampen, tochtstrips te plakken of een klimaatvriendelijk etentje te organiseren. Zo wordt energie besparen nog gezellig ook! Je kunt ook punten verdienen door te checken hoe energiezuinig jij nu al leeft.

Word jij de beste Klimaatstraat van Nederland?
De vijfde editie van het HIER Klimaatstraatfeest wordt nóg spannender dan voorheen. Het is erg belangrijk dat straten direct na de start van de competitie op 21 november actief aan de slag gaan om klimaatpunten te verdienen. Vanaf 16 januari  gaan namelijk alleen de beste 150 straten door in de competitie en op 1 maart blijft er zelfs nog maar een select groepje van 50 straten over. Deze gaan tot 31 maart 2013 de strijd met elkaar aan om de hoofdprijs: het Superstraatfeest met optreden van een bekende artiest.

Ook kans maken op een energiebespaarpakket?
Zie jij zo’n energiebespaarpakket wel zitten? Meld je dan nu aan op www.klimaatstraatfeest.nl. Nodig ook gelijk je buren uit, want hoe meer buren er meedoen, hoe meer klimaatpunten jullie kunnen verdienen! En dat is nog gezelliger ook.

Het HIER Klimaatstraatfeest wordt georganiseerd door de HIER Klimaatcampagne in samenwerking met verschillende gemeenten, woningcorporaties en de volgende maatschappelijke partners: Aedes, Agentschap NL, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Stichting Band op Spanning en de Woonbond.  Commerciële partners bij de campagne zijn Essent, maatschappelijk partner van de HIER Klimaatcampagne, en Ellen Tochtwering.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software