IMG_0279002_kwintes

Huurders Kwelder nemen sleutel in ontvangst

27 oktober 2017

De huurders van de nieuwbouw huurwoningen aan de Kwelder in Lelystad namen deze week de sleutel van hun woning in ontvangst. Het project van Centrada in de Atolwijk, vlakbij multifunctioneel centrum Atolplaza, bestaat uit diverse woonvormen met aanbod voor verschillende doelgroepen. De bewoners van de eengezinswoningen, appartementen en kamers zorgen voor een gemêleerde buurt. Een gezamenlijke binnentuin maakt deel uit van het complex.

In maart van dit jaar werd de eerste paal geslagen van de nieuwbouw aan de Kwelder. Vandaag werden de laatste woningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Het project biedt woonruimte aan uiteenlopende doelgroepen; 7 eengezinswoningen voor gezinnen van minimaal 3 personen en 22 appartementen voor 1 en 2-persoons huishoudens.

Het programma levert een gemêleerd gezelschap aan bewoners op. Een deel van de appartementen wordt verhuurd aan jongeren tot 23 jaar en een deel aan 1 en 2-persoons huishoudens van 23 jaar en ouder. 6 appartementen worden verhuurd aan cliënten van Kwintes. Van de 7 eengezinswoningen zijn er 2 geschikt gemaakt voor kamerbewoning door maximaal 4 bewoners per woning. Deze kamers zijn specifiek bestemd voor jonge asielzoekers met een verblijfsvergunning. Van de 22 appartementen worden er 6 verhuurd aan cliënten van Kwintes. De bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke binnentuin.

Eind september organiseerde Centrada een bijeenkomst waarbij de nieuwe bewoners kennis konden maken met elkaar. Tijdens een bezoek aan het nieuwbouwproject werden toen bloembollen gepoot om de binnentuin van het complex komend voorjaar een fleurige aanblik te geven.

Centrada is blij dat zij extra woningen kan bouwen om te voorkomen dat wachttijden van woningzoekenden verder oplopen. Centrada hoopt binnenkort ook te kunnen starten met de nieuwbouw van huurwoningen in Warande en in de Kempenaar.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software