FullSizeRender003

Huurwoning Centrada decor van NOS-programma ‘Het huis van De Koning’

3 april 2017

De NOS is in een huurwoning van Centrada gestart met de opnames voor een bijzonder programma over hoe het ‘gewone’ leven in Nederland zich de afgelopen vijf decennia heeft ontwikkeld. Aanleiding voor het programma is de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. De NOS koos niet geheel toevallig voor Lelystad, want ook Lelystad wordt dit jaar vijftig. De hoofd- en bijrollen in het door Ronald Giphart geschreven verhaal worden gespeeld door leden van de Lelystadse amateurtoneelvereniging JTL.

Het Huis van De Koning draait om de veranderingen in ons leven van de afgelopen vijftig jaar, aan de hand van een verhaal van Ronald Giphart (een oud-klasgenoot van prins Willem-Alexander). Het scenario schetst het leven van de doodnormale familie De Koning: van het jonge gezin dat in 1967 een gloednieuw huis in het eveneens gloednieuwe Lelystad betrok, door de jaren 70, 80, 90, 00 en 10 heen. Langs vele technologische ontwikkelingen, stijlwisselingen en maatschappelijke veranderingen tot de dag van vandaag.

Deze ‘keukentafelkroniek’ wordt doorsneden met interviews waarin Irene Moors, Aron Winter, Sacha de Boer, Wilfred Genee, Lucia de Rijker, Henk Angenent, Saskia Noort, Bart Veldkamp, Ellen ten Damme, Rudolf van Veen en Patrick Stoof terugblikken op ‘hun’ afgelopen vijftig jaar. Wat was hun favoriete tv-programma? Naar welke muziek luisterden zij? Welke posters hingen er op hun kamer? Was politiek belangrijk in hun jeugd? Wanneer kwamen ze in aanraking met de computer? En met e-mail? 

Opnames
De opnames vinden plaats tot en met zondag 9 april in een huurwoning van Centrada: één van de eerste woningen die in Lelystad werden opgeleverd in de Zuiderzeewijk. Het interieur wordt met behulp van documentatie en rekwisieten van het Museum van de Twintigste Eeuw teruggebracht in de woonstijlen van de afgelopen decennia.

Het NOS-programma 'Het huis van De Koning' wordt uitgezonden op woensdag 26 april, 21.50-22.50 uur, NPO 1

Foto: De huurwoning van Centrada is teruggebracht in de stijl van begin jaren '70 voor de eerste opnames van de NOS.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software