ActielogoFCklimaatstraat2013

Klimaatstraatfeest gestart: meld je aan

21 november 2012

Vandaag is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland gestart: het HIER Klimaatstraatfeest. Meld u aan via www.klimaatstraatfeest.nl en bespaar, samen met uw buren, energie en geld. Voor elke energiebesparende actie die u met uw buren uitvoert (zoals het plaatsen van tochtstrips of het vervangen van gloeilampen voor spaarlampen), verdient u klimaatpunten en maakt u kans op prijzen. Als u zich als huurder van Centrada aanmeldt als deelnemer van het Klimaatstraatfeest, ontvangt u 1.500 klimaatpunten extra en maakt u bovendien kans op de extra prijs die Centrada en gemeente Lelystad uitloven voor de best presterende klimaatstraat van Lelystad.

Hoe werkt het?
Op de website www.klimaatstraatfeest.nl meldt u zich aan als deelnemer aan het Klimaatstraatfeest. Om met uw straat kans te maken op mooie prijzen, is het belangrijk om zoveel mogelijk klimaatpunten te verzamelen. Dat doet u door samen met uw buren energiebesparende acties uit te voeren. Bijvoorbeeld door gezamenlijk gloeilampen te vervangen voor spaarlampen (5000 punten per huis), tochtwering op brievenbussen te plaatsen (100 punten per huis) of een klimaatvriendelijk etentje te organiseren (500 punten per keer). Op www.klimaatstraatfeest.nl vindt u verschillende voorbeelden van energiebesparende acties die u kunt uitvoeren.

Het is erg belangrijk dat straten direct na de start van de competitie actief aan de slag gaan om klimaatpunten te verdienen. Op 16 januari 2013 vindt namelijk de eerste afvalronde plaats, waarna alleen de beste 150 straten doorgaan. Op 1 maart 2013 volgt de tweede afvalronde en blijven vijftig straten over. Deze gaan tot 31 maart 2013 de strijd met elkaar aan om de hoofdprijs: het Superstraatfeest met optreden van een bekende artiest. Ook winnen de beste drie straten een Groene Straatbingo waarbij ze energiezuinige apparaten in de wacht slepen.

Extra veel voordeel voor huurders in Lelystad
Omdat de gemeente Lelystad en Centrada Gouden Ster-partners van het Klimaatstraatfeest zijn, ontvangt u, als huurder van Centrada, bij deelname 1.500 extra klimaatpunten. In samenwerking met de gemeente Lelystad worden huurders en andere enthousiaste bewoners extra gestimuleerd zich actief in te zetten voor energiebesparing. Voor de straat in Lelystad met het meeste aantal punten, is er namens de gemeente en Centrada een extra prijs!

Centrada en gemeente Lelystad hechten namelijk veel waarde aan duurzaamheid. “Een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving voor Lelystad is een belangrijk item binnen mijn portefeuille” vertelt Wout Jansen, wethouder van gemeente Lelystad. “Dit project draagt hieraan bij en maakt de inwoners bewust op welke manier zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan deze duurzame samenleving in Lelystad. Het succes van het klimaatstraatfeest is de samenwerking van bewoners uit een deelnemende straat. Wij als gemeente stimuleren samenwerking en saamhorigheid van onze inwoners. Samenwerking draagt bij aan een leefbare wijk en een leefbare stad”. 
Dat laatste is zeker ook voor Centrada een argument om zoveel mogelijk huurders te verleiden om met hun buren mee te doen aan de wedstrijd. Maar er zijn meer redenen. Eep Bronkhorst, directeur Centrada: “Energiebesparing staat bij Centrada hoog in het vaandel. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat energiekosten een steeds groter deel van de totale maandelijkse woonlasten beslaan. Daarom investeert Centrada in energiebesparende maatregelen in de woningen én wil Centrada haar huurders informeren over hoe zij zelf kunnen besparen op hun energierekening. Meedoen aan het Nationale Klimaatstraatfeest is een gezellige manier om te besparen op geld en energie”.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software