OpeningKluswinkel_fotobureauTiernego

Kluswinkel Zuiderzeewijk geopend door wethouders Fackeldey en Van den Heuvel

11 juni 2014

Op woensdag 11 juni openden wethouders Fackeldey en Van den Heuvel de Kluswinkel op Rode Klif 209. Bij deze gezamenlijke opening werd de portefeuille ‘Stedelijke vernieuwing op uitnodiging’ overgedragen aan wethouder John van den Heuvel.

De Kluswinkel is een initiatief van de gemeente Lelystad en Centrada. Wijkbewoners die een uitkering ontvangen, zetten zich hier in voor medebewoners door klusjes te doen. Op deze manier leveren zij een maatschappelijke tegenprestatie, doen werkervaring op en zijn onder de mensen. De medewerkers van de Kluswinkel zijn van huis uit vakmannen en leveren kwaliteit. In de Kluswinkel kunnen bewoners van de Zuiderzeewijk informatie krijgen over allerlei onderhoudsvraagstukken zoals isolatie, beveiliging, tuinonderhoud enzovoorts. Daar komt bij dat de Kluswinkel gaat ondersteunen bij het realiseren van bijzondere projecten in het kader van een leefbare wijk zoals moestuinprojecten, tuinonderhoudsprojecten en nog veel meer. De Kluswinkel is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 16.30 uur.

Het idee voor de Kluswinkel komt voort uit ‘stedelijke vernieuwing op uitnodiging’. Centrada en de gemeente proberen onder deze noemer op verschillende manieren iets te doen aan de kwaliteisverschillen in wijken waar huur- en koopwoningen door elkaar heen staan. De huurwoningen zijn in de afgelopen jaren opgeknapt, maar veel koopwoningen kunnen nog een kwaliteitsimpuls gebruiken. Als de woningen er goed uit zien, heeft dit weer effect op de leefbaarheid in de wijk.

Meer informatie over de Kluswinkel kunt u vinden op https://www.facebook.com/kluswinkelZZW

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software