KoningbezoektLelystadFotostudioWierd

Koning bezoekt huurwoning Centrada

15 november 2017

Koning Willem Alexander bracht vandaag een bezoek aan een van de eerste huurwoningen van Lelystad in de Zuiderzeewijk. Het bezoek aan de huurwoning van Centrada was onderdeel van een werkbezoek van de Koning aan Lelystad vanwege het 50-jarig bestaan van de stad. De Koning sprak in het huis met een aantal eerste bewoners van Lelystad. De inrichting van de woonkamer en de keuken werden voor de gelegenheid teruggebracht in de stijl van begin jaren ’70.

 

De heer Van Mierlo (eerste postbode van Lelystad), de heer Poelhekke, (eerste trouwambtenaar van Lelystad), de heer Pilon, (een van de drie eerstgeborenen van Lelystad) en de heer en mevrouw De Keijzer (nog steeds eerste bewoners van een van de eerste huurwoningen in Lelystad) vertelden de Koning hoe het was om te wonen, te werken en op te groeien in een stad die vanaf de grond moest worden opgebouwd.

Projectleider Dirk Overwijk gaf een toelichting op de geschiedenis van de Zuiderzeewijk en de rol van Centrada daarin.

 

Het gesprek vond geheel in stijl plaats in de nostalgisch ingerichte woonkamer. Omdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat de eerste (huur)woning van Lelystad werd opgeleverd liet Centrada de woonkamer en keuken namelijk terugbrengen in de stijl van begin jaren ’70. In de woning is verder een kleine tentoonstelling te zien van historisch beeldmateriaal, oude folders en de informatiemappen van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders voor de eerste bewoners. De woning stond in april van dit jaar nog decor voor het NOS televisieprogramma ‘Het huis van De Koning’.

 

Op zaterdag 18 november is de woning aan Hoek van 't IJ 20 in Lelystad tussen 13.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken door geïnteresseerden.

 

 

Foto: Fotostudio Wierd

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software