roodpotlood

Laat uw stem gelden op woensdag 18 maart

18 maart 2015

Vandaag kunt u uw stem uitbrengen zowel voor de Provinciale Staten als voor het Waterschap. De Provincie en het Waterschap hebben invloed op belangen die inwoners van Lelystad raken. Laat daarom uw stem gelden. Want uw stem bepaalt straks voor welke zaken het Waterschap en de Provincie zich inzetten en waaraan het geld (uw belastinggeld) wordt uitgegeven.

Verkiezingen Provinciale Staten
Alle informatie over de verkiezingen Provinciale Staten is te vinden op een speciale verkiezingswebsite. Op deze website stellen de deelnemende politieke partijen hun kandidaat-Statenleden voor. Ook kunt u er lezen waarvoor de provincie zich inzet en wat de verschillende verkiezingsprogramma’s op die punten te bieden hebben. Wat vindt u: hoe actief moet de provincie zich bijvoorbeeld inzetten om bestaande woningen energiezuiniger te maken? Met behulp van de stemwijzer kunt u, aan de hand van deze en 29 andere stellingen, uw politieke voorkeur testen.

Waterschapsverkiezingen
Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Droge voeten, schoon water en genoeg water zijn geen zekerheden. Het Waterschap zorgt voor de aan- en afvoer van water, het zuiveren van rioolwater en het onderhoud van waterkeringen zoals dijken en duinen. Ook voor de waterschapsverkiezingen is een speciale verkiezingssite. Hier vindt u informatie over de partijen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen. En wat vindt u: moeten boeren die direct profiteren van het werk van het waterschap ook meer belasting betalen en burgers minder? Met behulp van het kieskompas kunt u uw mening vergelijken met de standpunten van de verschillende politieke partijen en bepalen aan wie u uw stem gaat geven.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software